Vi ligger en stor ære i at lave vores sportests og beskrive ruterne så det er let læseligt og så man får en forståelse af hvordan sporet er inden man kører det.

Det er vores varetegn at sporene er beskrevet ud fra visse kriterier, og at sporene er ratet objektivet og uden sammenligning med øvrige spor. Det er det enkle spors beskaffenhed der bliver vurderet på den enkle tur.

Disse beskrivelser er et øjebliksbillede, og der kan være kommet ændringer. Vi forsøger at følge med tiden og komme ud til sporene og opdatere vores beskrivelser når der har været ændringer. Men vi når det ikke altid lige med det samme.

Hvis man som sporbygger vil gøre opmærksom på ændringer af sporet og ønsker os ud hurtigt er man velkommen til at sende en mail på. Kontakt@sporguide.dk
Man kan også kommentere vores beskrivelse inde under ruten.

 

Sådan rates der:

Der bliver givet en karakter mellem 1 og 5 ud fra 4 kriterier.

  1. Underholdning – Hvor sjovt er det at kører sporet, hvor glad er man bag efter. Det kan være svært at vurder, for nogle elsker at tonse bakker og andre elsker at kører ned af, men vi på sporguide er en god blandet flok, og følelsen af hvor underholdt man har været kommet ret hurtig til en når man har kørt ruten.
  2. Sværhedsgrad – Hvor teknisk svær og hvor hårdt er det at kører sporet, nogle spor er opmærket med sværhedsgrader, og vi bestræber os på at kører alle linjer. Men det er vigtig at kunne indikere hvor svære disse linjer er, så du som læser ved hvilke der passer til dit niveau.
  3. udførsel – Hvordan er sporet bygget, hvor godt er det vedligeholdt, hvordan er toplaget, har man udnyttet skovbundens landskab. Alle sådanne ting er vigtige at tage højde for når der snakket udførsel af sporet. Jo bedre udførsel des højre karakter. Men et 100% naturligt spor kan også være “udført” godt.
  4. Opmærkning – Hvor godt er sporet opmærket, kan man finde rundt uden GPS, og uden at stoppe op. Kan alle finde rundt på sporet. Hvis et spor er godt og tydeligt opmærket så bliver flowet i sporet også forøget.

Det er sådan vi rater vores spor. Vi håber det giver mening for jer.