Kan man montere en 34t oval klinge på en trek slash 2019?

Kan man montere en 34t oval klinge på en Trek Slash 9.7 2019?

Det spørgsmål, stillede jeg mig selv, da jeg skulle vælge en oval klinge fra Absoluteblack. 

Min trek slash 9.7, kommer monteret med en 32 tands 12-speed Sram eagle klinge og en 11-50 tands nx eagle kassette.  Denne gearing har en næsten 500% ratio, som giver et par meget lave gear, så kan klatre over selv den stejleste bakke, men jeg har ikke brug for så laver gear.

Jeg køre nemlig meget downhill, endouro osv. på cyklen, så jeg er interesseret i at have en lidt højere gearing.

Kigger man på Treks egen hjemmeside står der at, man kan montere op til en 34 tands klinge, på en Slash, men dette henviser kun til “normale” runde klinge, og ikke ovale klinger. Ovale klinger adskiller sig fra almindelige, runde klinger, ved at være, som navnet antyder, ovale. Den ovale form gør at klingen, springer/svinger, over tre størrelser, f.eks. så vil en 34 tands oval klinge, svarer til en 32 tands på det smalleste led og en 36 tand på det bredeste led.

Derfor kom jeg i tvivl, ville en 34 tands klinge kunne passe min Slash, så jeg besluttede mig for at afprøve det.

Enhver installation, af nyt grej, kræver jo selvfølgelig en god kop kaffe (hertil er Sporguide koppen perfekt).

På billedet ses klingen, en 34t oval klinge, i guld fra Absoluteblack, der passer på min Sram direct mount krank. Udover klingen ses der også et Absoluteblack klistermærke(+10% respekt på sporet) og et sæt barends, fra samme.


Før forsøg på installation af oval klinge, en “standard” 32t 12 speed Sram eagle klinge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

.

Lad os begynde på installationen:

Her ses forskellen på de to klinger, bemærk, hvordan den ovale klinge har samme diameter som den runde, på det smalleste sted. Til høre er den ovale klinge (34t) , lagt oven på den traditionelle runde(32t).

Hvad man ikke kan se på billederne er at, Absoluteblack klingen er mærkbart lettere, end Sram Eagle klingen, selvom den er større. 

Husk at montere delene korrekt, følg producenternes anvisning eller spørg din lokale cykelmekaniker, hvis du er i tvivl.

 

Før montering af den nye klinge har jeg rengjort alt grundigt, og givet alle kontaktflader et let lag fedt, samt givet de tre bolte lidt blå loctite. Herefter er alt monteret og spændt til de korrekte momenter.

Nu hvor klingen er monteret på kranken, kommer det store øjeblik, passer den?

Klingen passer desværre ikke, og går lige nøjagtigt på kædestaget

Den passer desværre ikke, Klingen går på kædestaget, når kranksættet er monteret, se video. 

 

Klingen passer næsten og går kun på, der hvor diameteren er lig en 36t klinges.

Jeg prøvede at lave en spacer for at kunne få klingen til at passe, men det var ikke muligt at montere en spacer på mit kranksæt, og den ville også have ødelagt kædelinjen.

Derfor må vi konkluderer at en 34 tands oval klinge, ikke passer på en Trek Slash 2019, og at den maksimale ovale klinge størrelse, man kan montere på den er 32t.

-Jeppe andersen, Sporguide Race Team

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.