En Kvindes beretning fra Winterberg

Af: Heidi Nielsen

Jeg har fået æren af at blogge lidt for sporguide.dk så her kommer en lille beretning fra et af mine yndlingssteder.

Det skal ikke være nogen hemmelighed at der sidder en lille fart djævel i mig, det er fedt at bevæge sig på kanten mellem fuld kontrol/ingen kontrol.
Mine børn har engang joket med, at jeg skulle blogge om ”livet på kanten” hahahaha. Så her kommer min anbefaling, om et af de steder der kan få mig ud på kanten.

Bikepark Winterberg, Tyskland.

 

Winterberg ligger 5 timers kørsel fra den Dansk/tyske grænse vest for Kassel i området Sauerland.
Bikeparken har 11 forskellige spor typer, så der er noget for alle. Familien med børn, let-øvede, øvede og de hardcore DH-kører.

 

 1. Blå spor børn og begynder
 2. Blå/rød Continental track
 3. Rød Rockshox slopestyle
 4. Rød Woodpecker
 5. Blå/rød Four Cross
 6. Rød Pinball
 7. Rød/sort North Shore
 8. Rød/sort Freeride
 9. Sort IXS Downhill
 10. Sort Black Line
 11. Blå SRAM Flow Country

Winterberg.de

 

Leje af cykel:

Hvis du ikke har din egen cykel med, er der mulighed for, at du kan leje én i bikeparken. Derudover kan du også leje sikkerhedsudstyr. Priserne finder du, på deres hjemmeside.

Liftkort:

Da der kun er spor, som køre nedad i bikeparken, skal man naturligvis op igen. Det kommer du ved, at tage skiliften op. Liftkort koster fra ca. 25 EUR pr. dag. Alle priser findes på bikeparkens hjemmeside. Liften har plads til 3 cykler. Det fungerer på den måde, at man placere cyklen bagpå liften der lige er kørt forbi. Forhjulet skubbes ind i en holder, og så hænger den der af sig selv. Du vender dig der efterfølgende om, og tager plads i den næste lift. Hvis du har brug for hjælp til at få cyklen op i liften, skal du holde til venstre – så kommer der en sød fyr og hjælper dig. Når du skal af liften igen, køre den lift du sidder i meget tæt på liften med din cykel. Bommen går op, og du går ganske roligt hen, og trækker din cykel ud af holderen.

Er cyklen blevet beskidt, findes der fine vaskefaciliteter ved liften.

Praktisk info vedr Bikeparken:

Der er fine parkerings forhold mod lille betaling.

I Bikeparken er der spisesteder, toiletter, legeplads, minigolf, udsigtsposter og gangbro med udsigt over parken.

Bikeparken har fine parkerings pladser mod lille betaling.

Her skal du bo:

Det 3-stjernede Hotel Hessenhof kan klart anbefales. Hotellet ligger midt på torvet i centrum af Winterberg, omgivet af hyggelige cafeer og butikker. Hotel Hessenhof er yderst anbefalelsesværdigt og det er helt klar mit fortrukne sted og bo når jeg er i Winterberg. Personalet på hotellet er altid smilende og hjælpsomme og servicen er helt i top. Priserne på værelserne er overkommelige og der er en super morgenbuffet med i prisen. Der er desuden mulighed for at spise aftensmad på hotellet. Efter en lang dag i Bikeparken, kan du nyde et afslappende ophold i hotellets spa- og wellness afdeling, som er inkluderet i prisen. Her finder du en lækker pool, sauna, dampbad og en omgang massage kan tilkøbes – hvilket kan være tiltrængt efter en lang dag på cyklen.

Medbringer du din egen cykel, har hotellet et aflåst ski rum, som du kan benytte med dit nøglekort til værelset.

Man kan booke sit ophold på Hotel Hessenhof via diverse online booking sider, eller som jeg plejer, direkte på hotellets egen hjemmeside. Tjek deres hjemmeside ud, de er helt klar et klik værd.

https://www.hotel-hessenhof.de/#

Er du ikke til hotel eller lejlighed så er der også en campingplads lige ved siden af Bikeparken.

 

Her skal du spise:

Jeg vil helt klart anbefale restaurant Dorf Alm, som ligger lidt længere oppe af hovedgaden ca. 5 minutters gang fra Hotel Hessenhof. Her er servicen helt i top og du mæske dig i Winterbergs absolut bedste schnitzel, badet i champignon sovs og med tilhørende pommes fritter og en lækker salat – det må du jo godt med alle de kalorier du har forbrændt i løbet af dagen 😉 Her må du ikke glemme at bestille en Maisel’s weissebeer, som sætter prikken over i’et. Hvis vejret er til det, har du har mulighed for at spise ude, på deres hyggelige terrasse, som ligger ud mod gaden. Du kan selvfølgelig også spise inde, hvilket er lidt af en oplevelse, da restauranten er indrettet i den bedste tyske bierstube/afterskiing stil.

https://www.dorf-alm-winterberg.de

Winterberg er en hyggelig lille by beliggende ca. 5 minutter i bil fra bikeparken. Winterberg har mange små hyggelige butikker, i den bedste tyske stil. Byens torv hvor hotel Hessenhof er beliggende er omkranset af mange hyggelige cafeer og spisesteder, samt et lækkert supermarked.

 

Must try:

Road Gap som Bikeparken er kendt for, så er du modig ”jump”

XOXO Heidi Nielsen

Billeder

Comments

  • Heidi NielsenHeidi Nielsen

   Hej Rune
   Kvaliteten af sporene er super fine der er lidt i starten og slutningen på de fleste spor men bestemt ikke noget problem.
   Men derimod downhill black advanced line er en fed rystetur. Håber at du kan bruge mit svar ellers skriv hvis du får brug for mere info.
   Hilsen Heidi

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.