Mine oplevelser med DH Cuppen

Det er en skøn solskinsdag og jeg står på toppen af start tårnet på Rude DH bane.

Mit hjerte banker og adrenalinen pumper, jeg er så klar. Kigger ned af de to spor.  Det ene spor starter med en table top og det andet starter med et pænt gap. Skal lige straks  til at køre min  første tur ned af banen til Dansk Downhill  Cup 2017 og jeg aner ikke hvad der ligger forude.

Sådan startede det i Rude og jeg var med det samme bidt, min første tur ned af  sporet  var  i et forsigtigt tempo, jeg skulle lige  føle det hele an,  men adrenalinen pumpede hele vejen ned. Min deltagelse i Rude så dog i en kort perode tvivlsom ud, da jeg ødelagde mit baghjul, og i første omgang ikke var sikker på om jeg kunne forsætte  et baghuj med en manglende ege. Jeg besluttede mig dog i løbet af dagen for at forsætte med det halvdeffekte hjul, efter at at have måtte give op på at det fikset. Det til trods for stor hjælp fra de andre deltagere. Med deres vejledning og råd valgte jeg at forsætte, det skulle ikke ødelægge min introduktion til downhill og  jeg fik gennemført løbet i fin stil på trods af hjulet.

Som første gangs deltagende og stortset helt grøn i forhold til DH løb følte jeg mig  velkommen, støttet og hele tiden i godt selskab med de andre deltagere og arrangørerne. Med det samme man ankom til sporet  blev man varmt modtaget og man følte straks at man hørte til. Det er unikt at komme til et løb hvor alle hjælper hinanden, til at blive bedre og hurtigere i så stor stil, de andre deltageres entusiame og begejstring over at have klaret  en sektion bare lige den lille smule hurtigere i et trænings run, er nogen gange større end ens egen, og man kan ikke andet end at blive høj af opbakningen og hele stemningen.

Som sagt var jeg blevet bidt af at køre hurtigt ned at bakke, så deltagelse i de sidste afdelinger af Dansk Downhill Cup var selvskreven.

De næste to afdelinger blev kørt på spor,  du kun kan komme til at prøve, hvis du tilmelder dig Dansk Downhill Cup. Jeg kan kun anbefale at tilmelde dig i 2018. Den første af disse  afdelinger var i Mols Bjerge, en fast destination i Cuppen, og køres i et normalt fredet område, sporene er kun åbne i forbindelse med Cuppen. Vejret var igen med os og folk gav den fuld gas på de to godt 800m lange spor ned af bakke. Sporene vil give enhver der kører mountain bike et smil på læben, specielt med de tre byggede drops på vej ned af spor 2, der kun er stillet op i forbindelse med Cuppen.

Derefter dragede Cuppen mod Ry og Danmarks tag til to naturlige rå spor,  krydret med lidt mudder og stejle tekniske sektioner. Sporene er udfordrende, men utroligt sjove spor som alle skulle prøve. I Ry kan man, ved siden af løbet, boltre sig på nogen af Danmarks tag’s mange sektioner og spor.

Finalen blev afholdt i Rold skov på den kendte Downhill bane. Et umådeligt velbygget spor med udfordringer for enhver smag hele vejen ned. Fuld gas og kæmpe smil er garanteret. Der vil ganske snart komme en fuld sportest af Downhill sporet på Danmarks tag, Downhill Cup sporet er kun er åben i forbindelse med Cuppen.

Som deltagere lang vejs fra med base i henholdvis Holstebro og Haderslev valgte vi i Sporguide Race teamet at campere til løbene. VI har overnattet i vores telte nær Sporene, flere steder sammen med andre deltagere fra cuppen. Det har givet løbet en helt anden dimension. Dansk Downhill Cup er meget meget mere end bare et ræs ned af bakke, og det skal opleves.

Stemningen omkring løbet er helt unik, afslappet men stadig er alle fokuserede på et fælles mål, at komme ned af bakken hurtigst muligt. På trods af konkurence elementet er det dét løb jeg har været med til, hvor opbakningen fra ens meddeltagere har været størst,  og det sammenhold skal opleves. Alle kommer til løbet med et fælles mål og alle har lyst til at lærer af hinanden,  men også lyst til at lærer fra sig.

Anbefalingen herfra kan kun være at du selvfølgelig skal melde dig til Dansk Downhill Cup 2018. Du finder ikke et løb hvor man har det sjovere, får så mange udfordringer og nye venner. Enhver der nyder at vende sin cykel ned af bakke, slippe bremsen og give den gas skal tilmelde sig. At være med kræver ikke at du er vild til at hoppe på din cykel og kræver heller ikke en fuldblods Downhill cykel. Din normale  full-suspension  trail cykel kan sagtens klare sporene, der er lavet chicken-runs til de større hop og drops der er på nogen af sporene. Vil man gerne prøve kræfter med alle udfordringerne på sporene vil jeg dog klart anbefale en cykel med min. 130mm vandring. En fullface  hjelm der er CE godkendt er et krav for at deltage,  og det kan klart anbefales at bære knæ og albue beskyttere samt rygskjold eller brynje.

Tilmelder du dig Dansk Downhill Cup 2018 får du også chancen for at konkurere mod Sporguide.dk’s race team bestående af Anders Dahl, Sam Thornbury og undertegnede (Daniel S. Kristensen). Vi vil glæde os til at kører ned af bakke sammen med jer og nyde det vi alle elsker nemlig kærligheden til at kører mountainbike og nyde et fedt spor.

Du kan finde information om Dansk Downhill Cup på deres hjemmeside eller via Facebook. Du finder links til herunder. Du kan se billeder fra Sporguide.dk’s race team deltagelse i finalen på vores facebook side, og billeder fra hele serien på Cuppens fantastiske fotograf Claus Hilmar’s hjemmeside.

//Daniel

Dansk Downhill Cup.

Dansk Downhill Cup Facebook

Billeder fra Sporguide Media Crew

Claus Hilmar’s Blog

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.