Trek Fuel EX 9.9 Test

Test af Trek Fuel EX 9.9

 

Sporguide.dk satte Trek’s seneste top model inden for trail cykler på en prøve under Dansk Downhill Cup 2017 Finalen, Cyklen var venligst udlånt af Aalborg Bicycle Store.

Trek’s ny Fuel EX 9.9 er en eminent cykel til de danske spor, cyklen har en formidabel geometri som er tillids inspirerende og giver rigeligt med rum til at bevæge sig over cyklen.

Cyklen er legesyg og nem at manøvrere.

 

Treks nye Thru shaft fox bagdæmper sørger at holde hjulet plantet og thru shaft teknologien gør at dæmperen nemt eliminere de små bump og med sin evol canister er dæmperen dejlig progressiv og bunder ikke ud på store drops eller hop, jeg som normalt kører med en coil dæmper, som næsten helt eliminere de små vibrationer og bumps, må sige at jeg er stærkt imponeret at Thru-shaft dæmperen.

Cyklen er udstyret med Sram X01 Eagle som har et eminent gearskifte og et gear ratio der kan følge fra de stejleste opkørsler til den hurtigste nedkørsler og med Sram Guide ultimate bremser til at få hold i cyklen igen. Bremserne har en eminent følelse med stor modulation og masser af bremsekraft.

 

Hele cyklen ruller på dejligt brede Bontrager carbon fælge, som er super stive og responsive i sving. Cyklen er med Boost nav for og bag som også er med at holde cyklen super stiv.

 

Dommen over cyklen må være at det er utrolig lækker trail-bike, en rigtig do-it-all cykel, men alt det gode kommer ikke gratis, selvom det er en dyr cykel er den sammenlignet med andre i sin prisklasse helt i toppen af klassen med value for money.

 

Tech specs til grej nørderne:

Trek Fuel ex 9.9

SRAM Eagle 1×12 fra x01

Sram guide ultimate

Bontrager line 30 pro carbon hjul med 128 indtag

Line pro styr og frempind 35mm

Knockblock

Fox RE:Aktiv dæmper (med treks nye thru shaft dæmper lavet i samarbejde med penske suspension.)

FOX Float 34 factory (Kashima coated)

Bontrager Dropline Dropper post.

Skrevet af: Daniel Spanggaard Kristensen 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.