Vestre Plantage

3 out of 5 stars

Bedømmelse af sporet.

Vestre plantage ligger i udkanten af Holstebro by og er nok primært brugt af folket i Holstebro.
Det er MTB Holstebro der står for sporarbejdet, i sammenarbejde med deres sponsorer og her er der bliver virkelig gået til den med sporarbejde på det sidste.
Skoven rummer rigtige mange ting, bla. naturlegeplads, løbespor med motionseffekter, såsom koordinations øvelser og redskaber til styrke og balancetræning.
MTB Holstebro holder hvert år flere løb på sporet og derfor er det også meget besøgt og er kendt af mange, hvilket også stiller større krav til kvaliteten.

Men plantagen byder på hele 10 km. mtb spor med 140 højdemeter og masser af udfordringer.
Sporet ligger mellem en kaserne og et øvelsesterræn med skydebane, så der er chance for at støde på nogle soldater samt deres køretøjer. Da sporet benyttes af så mange forskellige mennesker skal man virkelig holde øjne og øre åben og udvise respekt til øvrige de øvrige brugere af skoven.

Sporet er lige blevet opmærket, hvilket har gjort rigtig meget.
Der er mærket med hvide pile på træerne og der hvor sporet kan være svært, er der lavet en sort prik i pilen. Men det kan stadig godt være vanskeligt at finde rundt der ude. Der er nogle steder hvor pilene peger i to retninger, og så er der rigtig mange sideløbende spor. Et enkelt sted, der især er forvirrende er, når man kommer ud på asfalten hvor militærkøretøjer har deres indgang ind til kasernen. Her kan det være svært at finde ud af om man skal op eller ned.
Dette sted, vil jeg anbefale at køre ned og ind til venstre i bunden.
(Er dette ikke meningen må sporbyggerne eller andre kørere, lige komme med en rettelse)

Jeg har kørt der ude flere gange, hvor der ikke har været opmærket og der fandt jeg bare min egen vej. Det gjorde at jeg stødte på nogle ret fede nedkørsler og drops. Disse er der stadig, men hvad jeg har fundet ud af, er det ikke alle sammen der er indraget i det ny-opmærkede spor.

Sporet har rigtig meget at byde på, der er enormt mange rødder og køre man på hardtail, kan man godt være lidt øm i ryggen efter en tur der ude. Men sporet er virkelig udfordrende og der er rigtig mange svære drops og nedkørsler som er bygget op med rock garden, bjælker, sand og meget andet godt. Stedet her gør, at man virkelig bliver udfordret.
Der er også rigtig mange svære opkørsler. Ikke mindst fordi bakkerne er stejle, men også fordi der igen, er mange rødder der skal forceres på vej op. Dog er der lavet rigtig mange gode tiltag der ude og man kan se, at sporbyggerne gør et kæmpe stykke arbejde for at lave et godt spor. Desværre er der bare en del der gør det svært for den gennemsnitlige køre at kører der ude og man skal stadig være kendt for at finde rundt.
Det er ikke er spor man skal forvente det store flow i. Men derimod bliver man udfordret på teknik og kondi.

Man starter ved det der hedder vandhanen, som ligger ved skovlegepladsen og wc’et, som ligger ved en bakke og p-pladsen.
Her starter den første hvide pil, som er sporets start. Jeg var så heldig at støde på nogle der lige havde opmærket det, så de fortalte mig hvor jeg skulle starte.

Allerede fra start oplever man hvor teknisk svær ruten kan være.
Sporet starter som single track på en bund af mos med rødder og fortsætter et godt stykke vej.
Man kommer til et åbent område som slanger sig op og ned ad en bakke, her er det grus underlag man kører på, hvilket er virkelig godt lavet. Hernæst kommer man til en voldsom nedkørsel, de lokale har et navn til den, som jeg ikke husker. men den består af bjælker, rockgarden, sand og sving. Virkelig udfordrende. Her efter forsætter det som et single track et godt stykke tid og her kommer man over en masse bakker og rødder. Det kan til tider godt være hårdt for fysikken og psyken. Efter det kommer man igen til et åben område, et “indskudt område”, som er fladt terræn med grus og en masse sving. Herefter kører den ellers bare videre i samme stil med singletrack på mosbund, med rødder og hårde bakker. Der skal konstant arbejdes føles det som om, selvom der er steder hvor man lige får lidt fart på. Der er mange sving og der skal ret tit trædes i pedalerne for at komme frem. Der er et åbent område de kalder “bodil”, som er et område, man kan blive og lege ret længe på. Her er der gode bakker med masser af udfordring.
Efter det, kører man mod slut hvor stilen er den samme, dog med lidt små rekvisitter til at forårsage forhindringer, såsom ramper over væltede træer, og bjælker man skal “løfte” cyklen over.

Opsumering:

  1. 10 km. rute
  2. Svære drops 
  3. Svære nedkørsler 
  4. Hård bakker 
  5. Godt stor område
  6. Teknisk svær spor 
  7. Mulighed for at tage sin egen lettere vej rundt

 

Jeg har valgt at dette spor skal have 3 stjerner og det har jeg valgt fordi, at det er et teknisk svært spor med rigtig mange rødder og svære pasager med drops, nedkørsler med forhindringer og stejle bakker. Det er ikke et sted alle og enhver får stor glæde af at køre. Men det er stadig et spændende og flot spor og der er virkelig lagt arbejde i det.

Jeg kommer gerne forbi en anden gang, hvis der kommer noget nyt at byde på og evt. forbedring af opmærkningen, som alle kan finde rundt i.

 

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.