Vesterskoven

Bedømmelse af sporet

Total Score 4 out of 5 stars

VESTERSKOVEN

Vesterskoven rummer på rigtig meget historie, nok mest er den kendt for sit kuperet terræn som er blevet dannet under istiderne og det store søbad som er besøgssted for rigtig mange.
Faktisk blev søbadet etableret som vi kender det i 1943 af tyskerne som brugte det som hovedkvarter, og rundt omkring i området blev der etableret b

unkers som man stadig kan se i dag.

STARTEN:

Der er flere steder at starte, det mest populær sted er nok ved Søbadet, men p-pladserne her er altid fyldt godt op, så der findes flere steder der er velegnet til p-parkering. Lige overfor Gjessøvej 40 ligger der en P-plads som ligger lige midt på sporet. Det kan varmt anbefales at starter her.

ENSRETTET:

Hele ruten er ensrettet, men der er flere steder hvor man kan kører retur af skovveje og prøve den samme linje igen.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Hvis man starter ved Gjæssøvej 40 vil man ligge mærke til der er en nedkørsel lige ned til p-pladsen, det er naturligvis det sidste på ruten. Ruten starter ved at kører lidt op ad bakke, når man kommer op til toppen hvor den flader ud vil man blive mødt af et super fedt rødt spor. Hvis man ikke vil kører det forsætter man bare ad den blå.
Den røde er virkelig underholdende, og har alle fede elementer, både hop, drops og rockgarden. Den røde ender ud på en grusvej som man følger op til venstre, for at komme op til den blå igen, går det rigtig meget af ad.

Når man rammer den blå igen drejer man straks ind på den til højre, og herfra går det ned i et super fedt flow gennem berms. Det er virkelig underholdende. Flowet er enormt og hvis man vil og kan, kører hurtig så er det virkelig fedt.

Efter den nedkørsel bliver ruten mere normalt som man kender det, lidt op og lidt ned. Men generelt er det meget underholdende. Det som man virkelig har fokus på er hvornår man rammer ”Danmarks længste nedkørsel” og den rammer man umildbart kort tid efter det blå flow spor.

”Danmarks længste nedkørsel” er virkelig underholdende og fed, med høj fart følger højt flow, og bench cuttet samt bermsne er bygget helt efter forskrifterne og det ligger op til høj fart. Det er helt bikepark agtig og man vil helst ikke have det stopper. Hele det første stykke fra p-pladsen og til foden af ”Danmarks længste” er super underholdende og rigtig godt lavet, det er også det nyeste.
Efter den nedkørsel kommer man på en forholdsvis lang grusvej, helt hen til det første der blev lavet ved Søbadet. Godt og underholdende, men korte op og nedkørsler i forhold til hvad man har kørt.

Underholdningsværdien daler lidt når man kommer efter søbadet, og det minder nu mere om en motions rute, men man kan nyde det velbygget spor og vide at der kommer lidt mere høj underholdning senere.

Den sidste nedkørsel er lige ned til bilen, den er kort, men sjov. Der er både berms og hop.

OPSUMMERING:

  1. Stejle bakker.
  2. Godt markeret.
  3. Mange gode nedkørsler.
  4. Danmarks længste nedkørsel.
  5. Toliet faciliteter.
  6. Tæt på byen.
  7. Blå Rute.

 

Indtil videre er det kun blå spor som er fuld etableret, men det er rigtig godt lavet, og er virkelig underholdende. Desuden ved man hvis man har kørt Nørreskoven at der nok skal komme sort og rød på et tidspunkt. Og hvis det er samme kvalitet, skal det nok udfordre selv den bedste. Alt i alt et super fedt spor og 100% et besøg værd.

Underholdning  4.5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  5 out of 5 stars

 

Skrevet af: Rasmus Skovbo 

Kort over parkering

Kort 2 over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er Silkeborg sti og sporbyggerlaug der ved hjælp af støtte fra kommune og fonder, der etablere og vedligeholder sporene i Silkeborg.

LINK TIL SSSL

 

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

På sporet af Øl - Vesterskoven

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.