Vandværkssporet

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.5 out of 5 stars

Vandværkssporet:

Skive MTB og Skive CK har i samarbejde med Skive kommune anlagt

og inde i øvelsesterrænnet ligger der også et spor på 6km ca. som militæret står for at bygge.

en nyt spor i skoven ved Skive vandværk. Skoven grænser op til militært øvelsesterræn

 

Sporet som bliver kaldt Vandværkssporet er kommet ret hurtig til efter at kommunen har godkendt planerne. Skoven har rigtig gode muligheder med dens kuperet terræn og gamle ”slitager” efter militære køretøjer. Dette gør den ideel til et MTB spor og skaber et underholdende spor med fedt flow.

STARTEN:

Starten går på venstre hånd hvis man kører mod Jegstrupvej 9, 7800 Skive. Det er muligt at parker ved Vandværket eller oppe af vejen lige efter start.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og dette skal accepteres. Det kan være vanskeligt at kører det baglæns og det vil skabe en del konflikter. Sporet er opmærket med farverne sort og rød samt med A og B linjer. Sporet er ikke klistret til med markeringsskilte, men det er nemt at finde rundt.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet starter ud med en masse små sving og berms, det er tydeligt at se at sporet er bygget som et naturligt spor i denne del af skoven. Der er sporadisk smidt grus de steder er er mest vådt. Sporet er allerede underholdende at kører på, og hele tiden er der små underholdende elementer. Der er bygget en del små hop hist og her hvor det falder naturligt, og en del berms.
Sporet er delt op i sektioner. Som alle er navngivende. F.eks er der Broen, en sektion hvor der ligger et hop inden man rammer en bro som er bygget i kløvet træ. Broen går henover et spor fra et bæltekøretøj som er groet til.

Sporet indeholder mange elementer på trods af det kun er knap 4 km. Det gør det ret underholdende at kører. I Vesters Valley, byder på store drops, dog med B linjer til, og en fed rock garden som dog skal køres op ad. Dette er ret krævende.

Når man kommer ud af sporet i det tætte skov som er meget naturligt anlagt så kommer man til et mere åbent stykke som indeholder et flowstykke som er virkeligt godt lavet og rigtig underholdende. Det stampede underlagt giver lav rullemodstand og derved bedre flow.
Efter flowstykket kommer man til det sidste på ruten som er Highway to Hell, som også er meget flow agtig, med berms og hop. Men også en smule teknisk. Til sidst kører man op at bakken Hell som er den stejleste bakke. Men det er bestemt muligt at komme op.

Hele sporet kan man dele op i 3 små sektioner. Der er den lukkede skov, med Vesters Valley, så er der flowstykket og så er der Highway to Hell. Man kan nøjes med at kører en af disse 3 sektioner og bare loope dem hvis man vil.

OPSUMMERING:

  1. Ca. 4km.
  2. Godt markeret.
  3. Flowstykker.
  4. Let og svært spor.
  5. Underholdende.
  6. A og B linjer på byggede elementer.

 

Sporet er rigtig godt bygget, dog er der visse ting som bør tages hånd om. Dette vil ske på sigt er jeg sikker på.
Sporet kan køres af alle. Og det appellere til både nybegyndere såvel som til øvede.

Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  3 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

 

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er Skive MTB og Skive CK der har etableret sporet med støtte fra kommunen.

MTB Skive Facebook 
Skive CK Facebook 

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.