Trekroner sporet

Bedømmelse af sporet

2 out of 5 stars

HIMMELEV SKOV:
Trekronersporet er anlagt af Roskilde Mountainbike Klub, NS og lokale ildsjæle i 2011-2012, i en gammel grusgrav og er idag ca 8 km. Sidenhen er det blevet forbedret og vedligeholdt løbende af RMK og No Dig No Ride Sjælland. Træerne i området er plantet i 2004 så skoven er stadig meget ung og det virker lidt som en plantage med træer i lige rækker.

STARTEN:
Der er to oplagte steder at starte turen fra. Det ene sted er P-pladsen overfor Himmelev rideklub Herregårdsvej 61 4000 Roskilde hvor sporets start er tydeligt markeret med en pil som leder dig mod uret rundt. Hvis du vil køre med uret rundt skal du cykle fra P-pladsen og ned ad Herregårdsvej mod øst. på den asfalterede sti og så finder du sporet på venstre side efter ca 200m.

Alternativt kan man starte fra P-pladsen på Store Valbyvej mellem 34 og 55 4000 Roskilde.

Endelig kan man jo også tage toget til Trekroner station og cykle de sidste 2 km ud til sporet.

ENSRETTET:
Sporet er IKKE ensrettet og op/nedkørsler, features og chikkenruns kan køres i begge retninger. Der er kun få steder med dårligt udsyn og der er hastigheden lav, så det er ikke et sikkerhedsproblem.

BESKRIVELSE AF TUREN:
Jeg startede med at køre sporet mod uret og det er overordnet set et ret fint spor, med god variation og fint anlagt i grusgraven så konturerne i terrænet bliver udnyttet. Det veksler hele tiden imellem at man kører langsomt og snoet igennem ung tæt skov og åbne områder med lidt fart og indimellem havner man på en top hvor der er udsigt over marker eller Roskilde domkirke. et par gange følger sporet en snorlige linje i mellem træerne. Enkelte steder er sporet blevet så slidt at man nærmest kører i bunden af en rende, men det kan man jo vælge at tage som en udfordring.

Bagefter tog jeg turen den anden vej rundt og det fungerede også rigtigt godt.

Undervejs møder man nogle rigtig gode op/nedkørsler og nogle få byggede features og berms, men ikke noget vildt og der er ofte en vej uden om det svære.

Og så har man lavet et lille extra spor på et par kilometer, som løber i mellem Torndyssestien og Østre Ringvej, næsten ned til fjorden. Man finder det ved at køre i gennem tunnelen under Østre Ringvej lige ved Store Valbyvej, så er det kort efter på højre side.

OPSUMMERING:
1. Meget ung lav skov.
2. Dårligt markeret.
3. Kørsel i begge retninger.
4. Alternative spor og stier.
5. MTB udlejning og guide hos Hedeland MTB tours.
6. Extra spor ned mod fjorden.

Jeg har kørt her flere gange før bla. i forbindelse med MTB løbet Kongesporet, så jeg kunne godt finde vej rundt, men hold nu helt op hvor er der langt imellem de blå mærker som skulle vise mig vejen. Der er nogle steder hvor hvide pile på røde pæle fra NS guider, men de fleste steder var det hjulsporene som vist vejen. Samtidig er der flere steder hvor der er opstået “piratspor” og så bliver man let i tvivl. Der mangler også skilte som viser svær/nem vej.

Det er død ærgeligt at manglende markering skal fylde så meget, men der er et mylder af stier til heste, cykler og fodgængere i området så vejvisning er vigtig for at man ikke mister sit flow.

Skrevet af: Ullr l. Ott
Underholdning  2 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  2 out of 5 stars
Opmærkning  1 out of 5 stars

Kort over sporet

Download ruten til din GPS Download

Det er Roskilde Mountainbike Klub der sammen med Naturstyrelsen har anlagt sporet, det bliver nu vedligeholdt af RMK og No Dig No Ride Sjælland.

RMK Facebookside

No Dig No Rie Sjælland facebookside

Naturstyrelsens side over sporet

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 2.5]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.