Tokkekøb Hegn

Bedømmelse af sporet

3.5 out of 5 stars

 

TOKKEKØB HEGN:

I samarbejde mellem Naturstyrelsen og en række MTB klubber blev der i 2010 anlagt et officielt spor i Tokkekøb hegn. Sporet er ca. 13 km lang, mærket op med blåt og der er 95 hm pr. omgang så der er ikke særligt kuperet. Skoven ligner st. Dyrehave med skiftevis bøge og nåleskov, men her er der bare nogle sporbyggere, MTB-listen, som arbejder med nogle fine features. I den nordlige del af skoven finder man en 5400 år gammel langdysse (gravhøj) fra stenalderen kaldet Kongedyssen, så her kan du lige mærke historiens vingesus.

 

STARTEN:

350m fra Allerød st. for enden af Tjørnevej er der en lille sti med skilt mod Blovstrød, ca 30m nede af stien starter sporet på venstre side. Er du i bil er der parkering ved Kirkeltevej/Fr.VII’s vej og ved Kongevejen flere steder.

ENSRETTET:

Der er ikke ensrettet og der er næsten ingen steder med dårligt udsyn, så det skaber ingen problemer.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Helt fra starten ved Allerød st. er der fint singletrack med rødder og mudderhuller, men det første stykke før Kongevejen er hundeskov så vær opmærksom. Efter ca 1,5km krydser man Kongevejen og skal følge en grusvej 100m før sporet starter igen på højre side. Herfra veksler det mellem nåleskov med mange rødder og løvskov med fint flow. Inden længe kommer man til et sted hvor sporet deler sig og der anbefaler jeg at man vælger venstre fordi så møder man to hop og et lille drop i rigtig kørselsretning. Der er naturligvis mulighed for at køre udenom disse features. samtidig får man også fornøjelsen af turens eneste rigtige opkørsel selvom den er kort. De dybe grøfter som skal krydses undervejs er nemt klaret ved hjælp af broer.

I den nordvestlige ende af skoven kommer man forbi forbindelsesporet til st. Dyrehave.

OPSUMMERING:

  1. Fint begynderspor.
  2. Forbundet med st.Dyrehave.
  3. Nem offentlig transport.
  4. Cykeludlejning ved stationen. Bike Dreams.
  5. Ingen lange op/nedkørsler.
  6. Kør med uret rundt.

 

Det er simpelthen perfekt at man har starter sporet lige ved stationen og det er endnu mere perfekt at der er forbindelse til st. Dyrehave. Tokkekøb sporet er da også et skønt spor alene, men der mangler lidt nogle seje op og nedkørsler, og de features der er, er kun bygget i retning med uret rundt.Til gengæld kan man få pragtfuld længde på ved at køre begge spor sammenhængende. Opmærkningen er ganske god, men de steder hvor man krydser veje og større stier kan det være svært at se fortsættelsen på den anden side, den er ikke altid lige overfor.

Jeg nød turen i Tokkekøb hegn og giver den 3,5.

Skrevet af: Ullr l. Ott

Kort over parkering

Kort over start hvis du er med tog

Download ruten til din GPS Download

Det er Naturstyrelsen der i sammenarbejde MTB Listen og en række lokale klubber har anlagt sporet.

MTB Listen facebook gruppe

Links til NTS

Tokkekøb Hegn er en del af de 10 spir. Du kan læse mere om disse HER

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.