Tofteskoven

Bedømmelse af sporet

Total Score 3 out of 5 stars

Tofteskoven

Tofteskoven har ikke den store historie og det er svært at finde kilder der bevidner den historie der er, men der er noget der hedder Olsbjerg som er fredet og som er et voldsted.
Et Voldsted er ofte en privat mindre borg, der blev til i 1300-tallet hvor der var borgerkrig i Danmarks. Der findes ca. 1000 voldsteder i Danmark og de er fredet.

Til gengæld rummer Juelsminde en del historie og er man interesseret i dette er det bare at gå på jagt.

Tofteskoven ligger som en bynær skov i Juelsminde, man skal gøre sig selv den tjeneste hvis man kommer om sommeren og cykle ned på havnen og få en is. Juelsminde er en rigtig flot havneby.

STARTEN:

Der er to steder at start på sporet, men jeg vil nok anbefale man starter bag ved Hotel Juelsminde Strand, her er masser af parkering og sporet er nemt at finde.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og dette skal overholdes, der er flere steder hvor man krydser andre skovveje og her skal man vise hensyn til de andre bruger af skoven. Der er et sted hvor man kører retur mod det spor man kom fra, her skal man også lige være ekstra opmærksom.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Hvis man starter ved hotellet, så starter ruten med at gå en lille smule op af mod Olsbjerg, hvor der kommer en rigtig fin nedkørsel ned mod ringvejen, som afsluttes i en stor velbygget berm. Herfra går det lidt op i og langs en skråning i en benchcut, indtil man kommer ind i noget mere lukket skov i en kort periode. Ruten er ikke særlig krævende og den er blå hele vejen. Der er lange træde sektioner indtil man rammer lidt tæt skov igen. Inde i den tætte skov har man valgt ikke at bruge grus, hvilket virkelig gavner sporet. Efter dette rammer man en sektion der hedder Florida som faktisk er ret underholdende.

De fleste sektioner er ret lige til, de steder der er mest underholdende, er faktisk dem hvor der ikke er lagt grus. Her har cyklen godt bid og rullemodstanden er lav. Efter man er kommet retur af Floria hjem, rammer man en nedkørsel der er delt i rød og blå. Den røde indeholder et hop og den blå nogle berms. Begge er ret underholdende at kører. Efter dette som kaldes Vandværket, rammer man den sidste sektion som hedder Homerun, som er en jævn nedkørsel der ikke er særlig stejl, men indeholder 2 små hop man kan kører uden om, og en velbygget bro. Når man kommer af broen, er det slut.

OPSUMMERING:

  1. Blå hoved spor
  2. Rød nedkørsel
  3. Gode parkeings muligheder
  4. Godt opmærket
  5. Begynder venlig

 

Der er meget få lange nedkørsler på sporet og man skal selv holde ild på sin cykel hele tiden, men det gør ikke noget for sporet er stadig underholdende. Det er et meget begynder venligt spor, og der er ikke de vilde stigninger. Jeg har valgt at give karakterene ud fra hvordan jeg ser sporet, og det er underholdende i den form at man selv skal holde cyklen i gang, men man bliver ikke presset på kondien, så der er plads til lidt leg i sving osv. Sværhedsgraden er begynder, selv den røde nedkørsel er ikke synderligt svær, hoppet kan rulles. Udførslen er god, dog mener jeg der er brugt den forkerte grusbelægning i berms og det gør sporet løst når det er tørt. Men selve sporet er godt bygget og terrænet er godt udnyttet.
Opmærkningen er i top, det er på ingen måder svært at finde rundt, og sporet er Ontrail opmærket.

 

Underholdning  3 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  3 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

 

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er MTB 7130+ der har stået for etablering af sporet. Sporet er blevet til i et samarbejde mellem MTB 7130+ og Palsgaard som er ejer af skoven. Økonomien fås ved klubbens egne midler, samt sponsor midler.

Støt klubben på mobilepay nr. 12726

Klubbens facebook side

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.