Teglstrup Hegn

Bedømmelse af sporet

Total Score 1.8 out of 5 stars

Teglstrup Hegn:

Teglstrup Hegn og Hellebæk skov er fyldt med fortidsminder helt tilbage fra 1574 hvor Frederik II begyndte opførelsen af Kronborg slot. Det betyder at NST er meget forsigtige med at give Sporbyggerne fra 3060 MTB lov til at bygge, og omlægninger af sporet har en lang behandlingstid. Det oprindelige spor fra 2005 blev lavet af NST, men siden 2012 har det været 3060 MTB der stod for det, med økonomisk støtte fra Helsingør kommune, og lige nu(Juni 2016) er de igang med at omlægge store dele af sporet så det bliver mere singletrack og mindre stier og skovveje. Dette nye spor er dog ikke endeligt godkendt endnu, men det bliver det sandsynligvis.

Så sporet er UNDER OMBYGNING. Jeg fik en guidet tur af en fra sporudvalget, på det nye spor, så min rute er god nok.

STARTEN:

200m vest for Esrumvej 221 3000 Helsingør, ligger en P-plads og i den vestlige ende af P-pladsen er en grusvej og det er der min rute starter. Det er her sporbyggerne og de lokale klubber starter fra, men den officielle start er Gl. Hellebækvej 79 P-pladsen og så skal man følge grusvejen 500m til man møder sporet (Der er ikke skiltet nogen af stederne)

ENSRETTET:

Sporet er ikke ensrettet, men de fleste ttf’s er bygget til at trafikken går med uret rundt, så det vil jeg anbefale og det er den vej mit GPX spor går.

BESKRIVELSE AF TUREN:
Når man starter fra P-pladsen skal man lige 100m ind ad grusvejen og så kommer sporet på venstre side. Fra første meter suser man ned og op igen, så krydser man vejen,
okser lidt op og inden længe er man på vej ned af en serie steps. Så veksler det imellem blødt underlag igennem naturlig granskov med fritlagte rødder, hurtigt flow igennem løvskov, vanskelige broer (nogle over meget dybe grøfter) boardwalks og skinnies, hop, berms, en tabletop og naturligvis fører turen dig igennem de famøse æggebakker, en strækning igennem granskov som er så sindssygt bulet og med en ny rute igennem hver gang vejret skifter. Op og nedkørsler er der naturligvis, men ingen som virkelig trækker tænder ud, måske lige bortset fra en enkelt hvor der er flere mulige linjer at vælge. En rigtig dejlig tur, og opmærkningen er lige på trapperne.

OPSUMMERING:

  1. Under ombygning.
  2. Sparsomt opmærket, forbedring undervejs.
  3. Spænde broer.
  4. Alle typer MTB udlejning ved Rex cykler.
  5. Nyt spor ca. 16 km.
  6. Kendt for Æggebakkerne

 

Ja det er sagt tidligere, men sporet er seriøst under ombygning og det kan godt vare et stykke tid endnu før det er færdigt. Jeg vil mene at i skrivende stund er ca 80% af ruten ikke er mærket op med blåt og de velkendte røde stolper fra NST er der kun to af fra det gamle spor. Der er heller ingen markeringer fra NST som viser svær/nem rute og tilsammen gør det at det er umuligt at finde rundt uden guide eller GPS.

Sporbyggerne har lavet en del af broerne lidt anderledes og de steder hvor der er et faldt på flere meter ned til siderne, kan det godt være lidt for spændende, men så kan man jo stå af og trække cyklen over. Planen er at disse “spændende” steder skal mærkes med rødt, så man kan vælge en blå rute udenom.

Skrevet af: Ullr L. Ott
Underholdning  3 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  1 out of 5 stars
Opmærkning  0 out of 5 stars

(Vi vil naturligvis lave en opdatering når sporet er færdigt)

Kort 1 over parkering

Kort 2 over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er Naturstyrelsen der har oprettet sporet i sin tid, men det er 3060 MTB der står for ombygningen og vedligeholdelse af sporet.

Sporet på Facebook

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]

Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.