Svanninge Bakker

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

På sydfyn tæt ved Fåborg, ligger et stort naturområdet, kaldet Svanninge bakker.
Sammen med de omkringliggende skove (Svanninge bjerge og Sollerup skov) er området det største sammenhængende skov- og naturområde på fyn. Her har Fåborg ski- og motionsklub i samarbejde med naturstyrelsen, oprettet et godt 5 km langt singletrack.

Der er parkering og toiletter lige ved sporets start på parkeringspladsen og få hundrede meter syd, ligger desuden en lille grillbar som hedder skovtrolden.

Endnu et par hundrede meter længere sydpå, på den østlige side af vejen, ligger en rigtig flot spor startnaturlegeplads med bålplads.
De 2 sidstnævnte parkerings muligheder kan anbefales ved længere ture i området eller hvis resten af familien skal underholdes imens man er ude at køre.

Selve singletrack sporet starter i den nordlige ende af parkeringspladsen. Det skal køres imod urets retning og er afmærket hele vejen rundt med orange pile eller prikker på træerne i højre side. En omgang tager for de fleste 30-60 minutter.
Enkelte steder krydser MTB sporet andre skovstier/ridestier, så vær forsigtig og tag hensyn.

Sporet er generelt ret hurtigt og med godt flow, dog synes jeg, at nogle sektioner er lige rigeligt snævre og det er svært at holde farten oppe. Så til jer med lidt bredere styr – pas på styrenderne! Men det opvejes af de andre sektioner med fart og flow.
Som navnet Svanninge bakker lægger op til, så er der en del stigninger. De er relativt korte, men til gengæld ret stejle.

DSC_1178Der er også et par ret tekniske nedkørsler, hvor tungen virkelig skal holdes lige i munden, især efter vådt vejr da dele af sporet har en tendens til at blive mudret og meget glat.
Der er ingen deciderede hop eller drops på sporet, som man skal bekymre sig om og alle kan køre hele sporet hvis man er lidt forsigtig.

Sporet opfordrer naturligt til intervaltræning og flere omgange med små pauser på parkeringpladsen.

 

Udover selve singletracksporet er der masser af grusveje i området som man ikke skal gå glip af. Der må cykles på grusbelagte veje og stier, medmindre de er afmærket til andet formål som f.eks vandrerute eller ridesti.

Her er der til gengæld rig mulighed for lange og hårde stigninger, samt længere ruter som man virkelig kan få kørt nogle km.
Tag hensyn til skovens andre gæster og husk også, at være særligt hensynsfuld omkring det løsgående kvæg i området ved Svanninge bjerge, samt at sikre at alle låger er forsvarligt lukket når man har været igennem.

Opsummering:

1. Godt markeret
2. Hurtigt og godt flow
3. Tekniske opkørsler
4. Blødt underlag
5. Masser af andre muligheder i samme område
6. Parkering, toiletter og mad i nærheden

Jeg har valgt at give sporet 4 ud 5 stjerner. Der er virkelig lagt meget arbejde i området, sporet er godt vedligeholdt og skoven er rigtig godt udnyttet. Der er mange gode sektioner med godt flow og alle skal nok få sved på panden. Her i foråret 2015 er der blevet lagt grus på de stykker hvor, der har haft en tendens til at blive meget glat og mudret. Det har gjort sporet lidt hurtigere og bestemt sjovere. De lidt brede sving og lidt længere sektioner med let fald og flow, som jeg personligt har savnet, er kommet til her i foråret og har bestemt gjort sporet endnu bedre.
Dog synes jeg sporet kunne forbedres, hvis der blev arbejdet på nogle tekniske sektioner med tilhørende chickenruns, så det bakkede terræn virkelig bliver udnyttet – evt. med lidt hop eller andre tekniske udfordringer.

Svanninge bakker kan altså klar anbefales til både begyndere og øvede.

Skrevet af: Esben Johannes Bøll

Kort over parkering

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.