Svendborg MTB spor

Bedømmelse af sporet

Total Score: 3.8 out of 5 stars

 Hallingskoven/Stevneskoven og Gl. Hestehave:

Sporet i Svendborg er oprettet i et samarbejde mellem Svendborg kommune som ejer skoven, Naturisme I/S og Svendborg Mountainbike Klub.

Sporet starter og slutter i Hallindskoven, men langt størstedelen af
ruten ligger i den smukke og kuperet Stevneskov. Det er i alt cirka 9 km spor som anlagt af Svendborg Mountainbike Klubs sporbyggerlaug “Sporbisserne”, samt flere private aktører bl.a. Oure Skolerne, Hotel Christiansminde, Svendborg Medie- og Sportsefterskole og Svendborg ErhversForskole.

Svendborg Mountainbike Klub har det overordnet ansvar for vedligeholdelsen af sporet og det tager de tydeligvis meget seriøst. Det er løbende forbedret, og der bliver hele tiden tilføjet nye udfordringer og spændende tiltag.

Tilblivelsen af sporet er muliggjort via midler fra Friluftsrådet, Fonden for Fynske Bank, Svendborg Kommunes pulje til lokale initiativer, Naturturisme I/S og Svendborg Mountainbike Klub.

Målet var fra starten at skabe ordnede rammer for den mangesidede brug af skoven, imødekomme den stigende efterspørgsel fra de sydfynske mountainbikere og sidst men ikke mindst, at lave et sjovt og udfordrende spor at køre på – hvilke i allerhøjeste grad er lykkes!

 STARTEN:

Sporet starter lige ved P-pladsen overfor Hallindskovvej 35, 5700 Svendborg. Starten er tydeligt markeret, og her findes også en informationstavle samt kort over sporet.
Kommer man med tog, er det en lille cykeltur på små 3 km fra Svendborg station.
Der er 2 separate spor med start her. Et blåt spor på cirka 4,5 km og et rødt også på cirka 4,5 km.

 ENSRETTET:

Begge spor er ensrettet i anlagt, og der er mindst muligt sammenfald med andre stier. De få steder hvor man krydser en sti eller vej, er der gode og tydelige opmærksomhedsskilte.

 BESKRIVELSE AF TUREN:

Blåt spor: Sporet starter i flad åben bøgeskov med naturlig skovbund og god mulighed for fart, med træerne piskende tæt forbi. Det blå spor kan køres af alle og er perfekt til opvarmning eller til nybegynderen.
Der er undervejs flere små med sjove og velbyggede udfordringer. Disse er markeret med rød eller sort. Der er dog altid mulighed for at holde sig på det blå spor og derved køre udenom.

Rødt spor: Dette spor starter få meter fra det blå spors start på parkeringspladsen. Det først lille stykke er flat og hurtigt, men så snart man krydser Hallingskovvej og kommer over i den nordlige det af skoven ændre sporet karakter og er tydeligt et rødt spor. Her er ingen “chicken lines” hvis man først har bevæget sig ind på de sorte loop og de tekniske elementer er tydeligt sværere.

Der er masser af små stejle, teknisk og snørklet stigninger, hvor store rødder og sten er mere reglen end undtagelsen. Der er nogle meget udfordrende sorte loops med velbyggede hop og drops. Der er også flere svære men ikke umulige opkørsler.

Ruten byder kun på én lang stigning, men den er så også meget velvalgt lagt på den allersidste del af sporet. Den kan nydes med et fantastisk udsyn over den nu nedlagte grusgrav, der også danner rammen om sporets længste nedkørsel.

Man har virkelig formået at udnytte de højdemeter, der er til rådighed i området, og det er tydeligt, at der heller ikke på nedkørslerne er noget tilfældigt over de linjer, der er trukket. De varierer fra de små hurtige og meget stejle, til de længere “flade”, krydret med forskellige størrelser og variationer af drops og berms.

Sporet er anlagt, så naturens egne former og særpræg kommer i spil, og det skaber mange steder udfordrende linjer, lækkert flow og flot sceneri.

Underlaget skifter flere gange karakter undervejs på ruten, og man er hele tiden tvunget til at tage stilling til fart, greb og bremselængder, hvilket kun bidrager til den i forvejen gode variation.

Ruten er rigtig godt og tydeligt opmærket med røde og sorte pile, samt opmærksomhedsskilte der hvor sporet krydser en vej eller sti.

Det Røde Spor i Stevneskoven er helt sikkert et besøg værd. Det er et kort intenst og actionpakket spor, med meget få steder hvor man kan tage en puster – det kræver din konstante opmærksomhed.

 

OPSUMMERING:

  •  Intenst og actionpakket
  •  Mange små stigninger og nedkørsler
  •  Optimal udnyttelse af højdemeter
  •  Godt markeret.
  •  For let øvede og opefter
  •  Kort spor

Jeg var virkelig godt underholdt og udfordret hele vejen igennem, meget begejstret for opmærkningen og ikke mindst udførelsen af Det Røde Spor i Stevneskoven. 
Jeg kommer helt sikkert tilbage en anden gang. 
Hvis det skulle have haft 5 stjerner, skulle der havde været flere af de helt store features, hvor selv de allerbedste ville blive udfordret. Fx gap jumps, højere drops, helt små skinnys osv.

Underholdning 4 out of 5 stars
Sværhedsgrad 3 out of 5 stars
Udførsel 4 out of 5 stars
Opmærkning 4 out of 5 stars
Skrevet af Daniel Fog

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Det er Svendborg Mountainbike Klub der har etableret sporet i samarbejde med Svendborg kommune.

Læs mere om Svendbog Mountainbike her

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.