Sønderskoven

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.3 out of 5 stars

Søndermarksskoven:

Sønderskoven har tilhørt byen siden 1498, hvor et kongeligt brev fortæller, at byens borgere havde brugsrettigheder til skoven, formentlig til græsning og hugst.

Skoven strækker sig med sine ca. 300 ha over seks mindre skove. Både Vesterskoven, Tordenballe og Vindinggård Skov er beplantet med en meget stor variation af træer. Pugedal Skov er et stort dødishul, og en del af hullet henligger som mose.

Pedersholm Skovene tilhørte tidligere godset Pedersholm. I midten af middelalderen ejede kronen godset, og det har formentlig tjent som ladegård for Rosborg, den ruin, som kun lige kan skelnes som en forhøjning i Vejle Ådal. I skoven er skyttegrave synlige beviser for de tyske troppers tilstedeværelse under krigen i 1864.

I skoven i dag er der blandt andet naturlegeplads som er opført i materialer fra skoven, samt et væld af stisystemer der gør det muligt at nyde skoven. Og så har Vejle Kommune tildelt område til et MTB spor.

STARTEN:

Sporet starter inde i skoven ved p-pladsen, der er et rødt træhus, der starter sporet. Ved sporstart er der en infotavle om sporet. Start og slut er samme sted.
Der er dog muligt at komme på sporet flere steder, men den officielle start er ved P-pladsen ved Søndermarkshallen.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og der er flere steder hvor der på stolpernes bagside står at det er mod kørselsretningen. Desuden er der flere steder hvor man skal være opmærksom på man krydser andre stier i skoven.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sønderskoven er rent blå, der er dog en enkelt rød, men ikke noget vildt. Dog er det ikke et kedeligt spor selvom det er blåt. Der er rigtig godt flow i sporet og det er godt bygget.
Sporet starter stille ud, og man fornemmer hurtig flowet. Det går hele tiden lidt op og lidt ned. Nedkørslerne er godt bygget og bermsne gør det de skal gøre. Opkørslerne er ikke særlig svære og heller ikke vildt stejle. Der er særligt en bakke hvor svingene på dem er meget skarpe, men det er der fundet en løsning på, ved hjælp af en vendeplads. Her er det muligt at øve sving op af bakke.

Der er flere steder hvor der er tabeltops. hvor der på toppen er en mini rockgarden, hvis ikke man gider kører den rockgarden kan man hoppe det, men alt kan køres.
Der er også en fin rockgarden sidst på en rute. Nogle steder skal man være opmærksom på at sporet stopper ved en vej der skal krydses og der er her sat chikaner op.

Der er en nedkørsel der hedder nedkørslen, som virkelig er godt lavet, og det fede ved den er at man kan kører den, igen og igen.
Der er lidt hop på sporet, men alt er blåt og kan nemt køres af alle, de hop man ikke evner at kører, kan man kører uden om.

Desuden bugter sporet sig igennem en masse smuk natur og god udsigt. Og man kan virkelig mærke hvad Sønderskoven kan byde på.
Der er to teknikområder på sporet, det ene er blåt og kan køres af alle, det andet er ikke færdig endnu, men er sort, måske endda orange og indeholder store hop og drop, som en lille bikepark.

OPSUMMERING:

  1. Stejle bakker.
  2. Godt markeret.
  3. Naturlegeplads.
  4. Blåt spor
  5. Teknikområder.
  6. Ca. 7km.
  7. Velegnet til nybegynder.

 

Sporet er rigtig godt lavet, og forholds underholdende, men det er hverken særligt hårdt eller krævende at kører. Det er et spor der er meget velegnet til nybegyndere og så er det et spor man kan holde høj fart i.
Det er nemt at finde rundt på sporet.

Underholdning  3 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars
Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Vejle kommune har indhentet 600.000kr i fonds midler til sporet, og det er firmaet Trailtek der har etableret det. Det er første gang Vejle kommune får en entreprenør til at anlægge et mountainbike spor.

Du kan læse mere om Trailtek HER

Trailtek på de sociale medier:

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.