Slettestrand

Bedømmelse af sporet

4.5 out of 5 stars

Ved vesterhavet blæser det næsten altid, men på det meste af MTB sporet i Svinkløv klitplantage er der læ og masser af mulighed for at nyde naturen. MTB sporet i Svinkløv klitplantage er oprettet i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Slettestrand feriecenter og Cycling nord.

Man kan komme ind på sporet mange steder og det kan anbefales at starte ved parkeringspladsen overfor Slettestrand Feriecenter.Hvis du parkerer ved Slettestrand starter selve sporet et par hundrede meter nede af Sletteåvej på venstre side, lige efter det første lille skovstykke på højre side af vejen. Du skal være opmærksom på at den første sti du møder på Sletteåvej er der hvor sporet slutter.

Desuden er der cirka midt på sporet en fin parkeringsplads overfor Svinkløv Badehotel hvor der også forefindes offentlige toiletter. For at komme ind på sporet herfra skal du cykle op af bakken på Svinkløvvej og  cirka 100 meter efter campingpladsen krydser MTB sporet vejen. Du skal tage sporet i højre side af vejen for at komme i den rigtige retning.

Sporet skal køre imod urets retning og det er vigtigt at overholde ensretningen da det meste af sporet er singletrack. Sporet er åbent for alle og gratis.

Hele ruten er markeret med pile. Hvide pile for hovedsporet og Hvid/Sorte pile som markere de tekniske loop.
Nogle steder på ruten er der opsat små piktogrammer med “Pas på bilvej forude”. De angiver, at ruten snart krydser en stor grusvej eller en asfaltvej. Så ned med farten og se dig for.

MTB sporet består næsten kun af singletrack og der er kun korte strækningen på grusvej. Det er rigtig nemt at finde rundt og markeringen kan man ikke være i tvivl om. Der bliver lagt rigtigt meget arbejde i vedligeholdelsen og sporet er farbart i alt slags vejr. Selv om det i vådt vejr er virkelig hårdt at komme igennem. En stor del af sporet er sandet og det bliver rigtigt tungt, mens sektionerne i skov har en tendens til at blive mudrede og glatte. Man kunne håbe at der blev kørt noget grus ud på nogle sektioner, for at skovbunden ikke bliver helt kørt op og sporet bliver bredere og bredere.

Generelt er naturen i området rigtigt flot og enkelte steder kan man se langt ud over vesterhavet. Dog er det meste af sporet inde i skoven.

Sporet indeholder mange forskellige typer af terræn. Korte men stejle bakker, hvor der virkelig skal trædes i pedalerne.  Sand og sving gør sit til, at selv en kort bakke kan være udfordrende.
Der er også lange hurtige sektioner med masser af flow og ofte et let fald så farten er nem at holde oppe.
Der er desuden, især på de sorte loops, sektioner med virkelig tekniske udfordringer med drops og snævre sving.

Bunden er alt fra hård pakket grus, hvor farten er i top, til mere sandede sektioner, hvor der skal trædes til og styres for at holder cyklen igang og på sporet. Der findes også langsommere og svære stykker med mudder og rødder for alle pengene.

Sporet er både for nybegynderen og den øvede. Den nye rytter kan holde sig til det hvide spor og endda dreje af flere steder undervejs og bare tage asfaltvejen hjem hvis benene ikke er til alle cirka 20 km. Mens den garvede rytter kan tage alle de sorte loop med de større forhindringer.

Som med alle andre MTB spor skal du tage hensyn til områdets andre gæster. Det meste af sporet er rent MTB spor, men man krydser både vandrestier,ridestier og offentlig vej. Det er tilladt at vandre overalt, så du kan møde fodgængere og hunde på MTB-ruten, og de må gerne være der.

 

Opsummering:

  1. langt spor (Hvid rute 17km, Sort rute 20 km)
  2. Meget afvekslende underlag
  3. Afvekslende sportype. Hurtige flow sektioner og tekniske langsommere stykker.
  4. Godt markeret
  5.  Byggede sektioner med stammer, sten eller oplagte sving

 

Jeg vil give Slettestrand 4,5 ud af 5 stjerne. Der er noget for enhver smag og selv om der er udfordringer nok til den helt garvede rytter, så kan nybegynderen også komme ud og nyde området. Eneste grund til at jeg ikke giver den 5 er, at jeg synes der skulle lægges lidt arbejde i at beskytte skovbunden, især de steder hvor underlaget bliver meget mudret. Sporet er efterhånden blevet bredt og der er kommet “alternative” spor uden om det anlagte spor.

Hvis man er i området uden sin cykel er der ingen undskyldening. Slettestrand feriecenter udlejer MTB cykler og laver desuden guidede ture i området og undervisning i MTB køreteknik.

Det er virkelig et spor som SKAL prøves. Og det kan bestemt anbefales at have tid til mere end en tur, enten samme dag eller måske over en weekend. Så er der også tid til at nyde stranden og resten af områdets flotte natur.

Skrevet af: Esben Johannes Bøll

Kort 1 over parkering

Kort 2 over parkering

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.