Skånsø

Bedømmelse af sporet

4.5 out of 5 stars

Lidt uden for Vinderup i det Vest jyske ligger der et af danmarks mest indbydende spor. Her bliver kørt Vestjysk MTB cup og Skånsø MTB Race. Det er Vinderup cykelklub der i sammenarbejde med Holstebro kommune har lavet sporet, og de har gjort et virkelig godt arbejde.

I skovområdet er der meget aktivitet og man kan møde Heste, hundeluftere, vandre og overnatende gæster. Der er et shelter med udsigt over søen, og her kan man jo evt. holde pause, der er også bålplads. Så det er muligt at tage familien med på en lille tur.

Sporet er knap 7 km og er udnyttet virkelig godt. det er et godt snoet spor med masser af tekniske udfordringer. Sporet indeholder slange spor, hvor det snor sig op og ned af bakke, med rockgardens og berms. Sektioner med godt flow, en del både nemme og svære drops, nogle hårde bakker, lidt mudder, nogle hop og et lille sprint stykke. Sporet er primært et singletack men man kan følges ad.

Sporet er opmærket med lilla pile samt piktogrammer på bjælke, nogle steder er der sort i pilen, her kommer der en teknisk eller svær pasage, og man kan derfor kører uden om. Der er chickenruns ved de fleste drops. Sporet er godt opmærket, dog er der enkle steder hvor man lige skal være opmærksom på hvilken vej man vælger for det er sjovest. Og der er enkle steder hvor man skal passe på ikke at kører ud over en skrænt. Sporet får virkelig ens puls op, og det er underholdende hele vejen igennem, der sker konstant noget. Man slapper sjældent af, og det kan derfor godt være en fordel at tage en stille tur først, så man kan se hvor man skal spare på energien.

Der er tilgang på sporet 100 meter oppe af grusvejen væk fra søen ved p-pladsen, men det er et sted hvor sporet krydser grusvejen og det er lige ved en bakke, man kan kører op for enden af grusvejen og dreje med den til højre og 200 meter længere fremme kan man komme ind på sporet til højre, her starter man lige mildere, dog meget teknisk.

Opsummering:

  1. Ca. 7 km
  2. Berms
  3. Drops
  4. Hop
  5. “Pump tracks”
  6. Rockgarden
  7. Teknisk hård
  8. Shelter
  9. Bålplads

Sporet fortjener sine 4,5 stjerne, der er enkle steder hvor der kunne rettes lidt op på skiltningen og på mudder huller, men ellers et gennemført spor der indeholder alt hvad et spor skal indeholde for det er sjovt og spændende for alle type kører.
Alle kan kører på sporet fordi der flere steder er muligt at kører uden om de sværeste pasager. Men skal man virkelig have alt af sporet med, og i et godt tempo vil jeg sige at man skal være lettere øvede.

Sporet skal kørers uanset hvor i landet ud bor så tag et smut forbi Skånsø det er det hele værd.

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering