Sjørup Skov

Bedømmelse af sporet

Total Score 2.9 out of 5 stars

Sjørup Skov:

Lige midt imellem Holstebro, Skive og Viborg ligger der et så naturligt singletrack som det kan være.

Sjørup skov er en del af Feldborg statsskovdistrikt, her er både hundeskov, indhegning til råvildt, fiskesøer, shelter, teltplads og vandreruter. Og så indeholder det et ca. 10km langt 90% naturligt MTB spor.
Tilplantning af skoven startede omkring år 1875 på tidligere hedearealer, som var opkøbt af staten. I løbet af ganske få år blev der rejst skov i hovedparten af området.

STARTEN:

Man kan gå på sporet 2 steder, der er p-pladsen på Holstebrovej og så er der p-pladsen ved hundeskoven. Hvis man hol

der ved Holstebrovej holde man nærmest lige på sporet. Hvis man holder ved hundeskoven så skal man ind af en sti og henover en plæne inden m

an kommer til sporet.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og der er flere steder man skal vise hensyn og være opmærksom når man krydser skovveje og vandrestier. Sporet køres højre om.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet er det jeg vil kalde 90% naturligt singletrack, der er stort set ingen byggede elementer. Og stort set ingen grus. Der er et par steder man kommer ud til skovveje, men dette kan næsten ikke undgås. Der er dog lagt grus et par enkle steder for at undgå for meget mudder, og i den forbindelse er der bygget nogle meget små drops. Det er de eneste features der er på ruten.
Ruten starter på en smal singletrack, og det er stort set sådan den er over det hele. I starten er ruten forholdsvis flad. Det gode ved dette spor er netop det er naturligt, og der er mange rødder man skal henover. Desuden er der stor set ingen berms og hvis man vil undgå at bremse for meget skal man derfor have den rette svingteknik. I Starten virker sporet ret nemt, og ret begynder venlig. Men efter kort tid kommer man til en sløjfe der hedder snogen. Sporbyggerne har selv kategoriseret den som middel. Men det kommer i den grad an på niveau af rytter. Dog er det en sjov lille sløjfe på knap 300 meter. Efter det forsætter ruten igen af sinlgetracks og skovstier. Indtil man igen rammer en sløjfe der hedder ulvesporet, her har man kategoriseret den som svær, og sammenlignet med snogen er den da også et niveau højere, mest af alt fordi der er vanvittig mange rødder, og det er et meget intense område. Men ingen af bakkerne er lange og ingen af dem er umulige at komme op af. Ruten deler sig på et tidspunkt i kort eller lang. Og man skal naturligvis tage den lange. For i bunden af den gemmer der sig et lille område med små intense bakker, og en indhegning man skal ind i. Det er nok rutens guldgrube der ligger her. Her har man virkelig udnyttet terræn og skabt et segment der er sjovt og til dels hårdt at kører. Sidst på ruten kommer man ind på et stykke singletrack med græs på begge sider, og der starter med at gå stejlt nedad og så bare lige ud, her er rig mulighed for at give den max gas.

OPSUMMERING:

  1. Ca. 10km.
  2. 90% singletrack.
  3. Mulighed for at afkorte.
  4. Flere sløjfer.

Det her spor har jeg kørt et par gange, men det har været rigtig svært at skrive om. Fordi det er et naturligt spor uden helt vildt meget flow. Det er fedt at det er naturligt, med alle de trail / enduro agtige spor der er rundt omkring er det cool med et gammeldags naturligt XC spor, og det er netop det, det er.Et XC spor uden det store flow. Flere steder hvor man lige når at tænke ”YES FLOW” så dør det fordi man har lagt ruten rundt om alle træer eller op af hver en enkelt bakke. Men på trods af sporet er ret fladt og ret lige til så keder man sig ikke, og det er rigtig fint lavet. Sporet er opmærket med neongule prikker og pile og man er aldrig i tvivl om hvor man skal hen. Jeg vil mest af alt sige at sporet egner sig rigtig godt til begyndere.

Underholdning  2.5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  3 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

 

Skrevet af: Rasmus Skovbo

 

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er frivillige fra lokalområdet der vedligeholder sporet. Der er klare retningslinjer om hvad der må bygges.

Sporet har sin egen facebook side hvor man kan følge med i udviklingen.

Find den HER

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.