Sir Lyngbjerg

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.8 out of 5 stars

Sir Lyngbjerg:

Bakkerne der i dag hedder Sir Lyngbjerg hed i gamle dage krunderup bakkerne. I det kupperet terræn gik der får og kreaturer og græssede. I området er der i dag flere vandreruter, hvor den ene af dem er en historie rute med 14 informations tavler hvor man kan læse om historien for området.
Udover vandreruter og friluftsscene er der også et stort udkigstårn. Og så er der for nyligt anlagt et mountainbike spor.

Sporet er ca. 3 km. Langt og 100hm. Men det er ikke færdigt endnu og en sløjfe på 800 meter venter stadig på at blive lavet.

Sporet er åbent for alle. Og må køres fra Kl. 06:00 til solnedgang.

STARTEN:

Der er to start på sporet, den ene ligger ca. 900 meter oppe af Sir Lyngbjergvej, ind på højre hånd der er en stor p-plads med bænke og friluftsscene. Her er sporet start som ikke kan undgås at ses. Og den starter med at gå ned af.

Sporet anden start kan man tilgå fra parkeringen ved Sir Lyngbjerg centret på Sirvej. Herfra cykler man af grusvej mod Sirvej 19, og herfra ind i bøgeskoven hvor ruten starter i det sydøstlige hjørne.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet. Der er en hovedrute opmærket med røde pile, og så er der sløjfer med henholdsvis én sort pil eller to sorte pile. Disse sektioner er for øvede og kan sjælden køres med fuld kontakt til underlaget.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet starte med det samme med at gå nedaf, og straks møder man et hop, en tabletop og et stort berm. Dette er opmærket med rødt. Herefter går det en lille smule op af bakke, og så kommer der en nedkørsel som har et rigtig højt flow.
Nedkørslen starter med at man kan vælge mellem to drop, en sort eller en rød. Den røde kan rulles, men det anbefales at droppe den med rette teknik for at opnå flowet på hele stykket. Stykket indeholde flere små berms udenom træer.

Herefter går turen lidt op igen, men meget kort, for endnu engang skal man træffe et valg om man vil kort SORT / SORT med et stort gap eller om man vil køre uden om på den røde linje ind imellem to træer der står ret tæt. Herefter går det i gang ned af med højt flow. Inden det igen går lidt op af. Alle opkørsler er godt udførte med store switch backs sådanne at de faktisk er ret nemme at køre.
Efter en sektion med lidt opkørsler kommer der en lille nedkørsel med et drop, hop og tabletop. Derfra går det lidt op indtil og der skal arbejdes lidt. Indtil man rammer bøgeskoven, som igen giver dig en super sjov nedkørsel med godt flow. Herpå er der et ret stort gap som ikke er åbent endnu. Efter bøgeskoven skal der arbejdes lidt ude i det åbne hede landskab. Men mens kan køre op på den ene side kan man se nedkørslen på den anden. Her er igen sørget for flowet. Men denne nedkørsel er sort og hele den sektion kan springes over ved at vælge rød.

Efter dette skal der trædes lidt i pedalerne for at nå tilbage til start. Men hele vejen igennem kommer der små features og små stykker med flow der gør sporet yderst underholdende at køre.

 

 

OPSUMMERING:

 1. Masser af features
 2. Rød og Sort
 3. Vandre rute
 4. 3 km. Og 100hm
 5. Yderst underholde

Hele sporet er veludført og yderst godt lavet. Der er tænkt over udnyttelse af terræn, og man har valgt at putte en masse features ind i sporet for at øge underholdningsværdien og det har lykkedes.
Jeg kan varmt anbefale dette sport til andre, men jeg vil også sige at dette spor IKKE egner sig til nybegyndere.
 

Ordensregler for Sir Lyngbjerg

 • Der må ikke cykels fra solnedgang til kl. 06:00
 • Der må ikke cykles i skovbunden udenfor sporet
 • Der opfordres ikke til at cykle på øvrige stiger i plantagen
 • MTB sporet er ensrettet og skal følges med pilene rundt, der må undtagelsesvis og kun efter aftale med Sir Lyngbjerg sporbyggerlaug køres mod kørselsretningen
 • Der opfordres til at have ringeklokke monteret på cyklen, og i god tid tilkendegiver sig overfor andre på sporet.
 • Færdselsreglerne gælder i Sir Lyngbjerg. Hvorfor der altid er højre vigepligt, hvor stiger krydser hinanden. Der opfordres til at cykelister viser hensyn til andre bruger af skoven
 • MTB ryttere har førstekørselsret på sporet, og andre bruger at skoven opfordres til ikke at befærde sig på sporet. Samt på de byggede elementer
 • Hvis MTB sporet er lukket vil dette blive oplyst med skilte
 • Alle bruger af MTB sporet har pligt til at rydde op efter sig selv. Der må ikke efterlades affald i plantagen.
 • Al færdsel på sporet er på eget ansvar
 • Reglerne vedrørende færden i private skove skal altid overholdes. Overtrædelse af dette vil medføre bortvisning. Og gentagende overtrædelse vil medføres politianmeldelse.

 

Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  4.2 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars
Skrevet af: Rasmus Skovbo

 

 

Kort over parkering

Video fra sporet

Download ruten til din GPS Download

Download

Det er Sir Lyngbjerg sporbyggerlaug der har etableret sport, og som også står for vedligeholdelse heraf.

Sporbyggerlauget på Facebook 

Støt sporarbejde på MobilePay via: 61621856

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.