Sdr. Plantage

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

Det officielle MTB spor i Ebeltoft er blevet bygget i et samarbejde mellem Sydjurs kommune, lokale MTb klubber og Kronborg tracks. Sporet er cirka 13 km langt.

Den primære rute er markeret med røde afmærkninger, mens mere udfordrende og tekniske loop er markeret med sort. Ruten er ensrettet og skal køres i med uret. Man må gerne cykle på skovens andre veje og da man krydser Søhusvej flere steder kan ruten afkortes hvis man ønsker det.
Men husk.. INGEN kørsel i skovbunden, og pas på skovens andre gæster.

DSC_0494Selve sporet er rent singletrack og meget fint vedligeholdt. Der er generelt et virkelig godt flow i sporet. Der er også en del sektioner på sporet hvor der er mange rødder og hvor der er snævre sving mellem træerne. Det mest af sporet er dog ret åbent og underlaget er hårdt og hurtigt.

Der er en grund til at de tekniske loop er markeret med sort og nogle af dem er virkelig tekniske og kræver erfaring.

Sporet kan køres af alle og begynderen kan nemt springe de sværeste sektioner over. Mens sporet inklusiv de svære loop kan give udfordringer til den mest erfarne rytter.

 

Opsumering:

  1. Hurtigt og masser af flow
  2. Godt markeret
  3. Rødder
  4. Rigtigt tekniske sorte loop.
  5. Masser af berms
  6. Hop, drops, og svære forhindringer

 

Jeg vil give sporet 4 ud af 5 stjerner. Ebeltoft er bestemt anbefalelsesværdigt og sørg for at sætte tid af til flere runder på sporet. Det er tydeligt at der virkelig er tænkt over sporets opbygning og der er lagt rigtigt meget arbejde i det.

Skrevet af: Esben Johannes Bøll

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Det officielle MTB spor i Ebeltoft er blevet bygget i et samarbejde mellem Sydjurs kommune, lokale MTb klubber og Kronborg tracks.

Læs mere på Sydjurs kommunes hjemmeside her

Se folderen over sporet her

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.