Rude Skov – Det blå spor

Bedømmelse af sporet

4.5 out of 5 stars

Ifølge Naturstyrelsen er det blå spor i Rude skov det mest berømte og internationalt kendte i Danmark, og jeg kan godt forstå den påstand. Det er i sandhed et lækkert spor hvor Trail Builders Cope3nhagen, med støtte fra Naturstyrelsen og Svend Bech A/S Landskabsentrepenører, har formået at lave et spor som er spækket med fede sving og udfordringer i massevis. Hop er et helt kapitel for sig selv, TBC har helt klart en forkærlighed for luft under hjulene, jeg opgav at tælle dem, der er simpelthen hop allevegne, nogle store og andre små, men altid med en nem rute udenom og stor ros for det. Ruten er mærket op med blå pile og prikker med jævne mellemrum. Undervejs på turen kommer man forbi Downhill banen, men den springer jeg over, denne anmeldelse drejer sig om Cross Country sporet. På grund af dets udfordrende forløb og beliggenhed nær offentlig transport er Det blå spor en meget velbesøgt MTB rute og det er nemt at forstå at det er et populært mål for MTB klubberne og alle der underviser i MTB køreteknik.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet, man SKAL køre med uret. Det er bygget til at imødekomme slid fra en retning, så hvis du kører det i modsat retning, ødelægges det lidt hver gang. De mange byggede elementer af sporet gør også at det er vigtigt at overholde ensretningen, sporet fungerer simpelthen ikke den forkerte vej rundt og det er farligt for alle.

STARTEN:

Hvis man kommer fra Kongevejen og drejer ind på Hørsholm Kongevej så skal man køre 1,1km til en lille grus P-plads på højre side. Sporet starter ca 100m længere fremme lige efter en grusvej på venstre side af vejen (vestsiden) På Højre side ser man et fint MTB sporskilt med blåt mærke, men dette er faktisk slutningen. Ved grusvejen er det officielle sporskilt.

Er man ikke i bil skal man tage toget til Holte st. og cykle hen til Kongevejen, dreje til venstre og følge den op til Hørsholm Kongevej. En tur på ca 3km. Og man kommer lige forbi Davinci cykler MTB udlejning.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Det første stykke efter starten ved Hørsholm Kongevej er et ny bygget grus stykke og der er ikke mange meter i5mellem forhindringerne. Sten, pukler, sving, broer, smådrops og hop ligger med kort mellemrum. Derefter bliver sporet mere naturligt, men der er aldrig langt imellem at TBC har lavet et eller andet lækkert. Der er også nogle korte stykker skovvej ind imellem, men de er bare en mulighed for at tage hånden af styret og drikke lidt. Efter ca 5,5 km. kommer man til starten af DH sporet, men os på XC cykler bliver ikke helt snydt, der følger nemlig en god nedkørsel derfra og der er flere super gode op og nedkørsler undervejs, desværre ender flere af nedkørslerne med at krydse en skovvej, så det er nødvendigt at bremse og se efter krydsende trafik, cykler, heste, barnevogne osv. Jeg oplevede næsten ingen mudder, men et spor med så mange brugere bliver helt sikkert noget snask når det regner.

På min første runde på sporet fulgtes jeg med en begynder og han klarede det faktisk rimeligt godt bortset fra nogle opkørsler hvor han trak op, så ruten er faktisk tilgængelig for alle, men men men jeg vil råde alle begyndere til at følges med en erfaren rytter eller guide.

Mit GPS spor fører dig fra Hørsholm Kongevej, med uret rundt til der hvor du startede ca 8.5km.

 

OPSUMMERING: 

  1. Mange andre skovgæster.
  2. Mange på sporet.
  3. Mange hop.
  4. Teknisk
  5. Stejle op og nedkørsler.
  6. Varieret.
  7. Ofte sporarbejde.
  8. Tæt på offentlig transport.
  9. Cykeludlejning

Det her spor skal have 5 stjerner fordi det er et spor man kan udvikle sig på og jo bedre man bliver jo flere hop og forhindringer kan man tage. Det er også let at komme til uden bil. Der er dog nogle få steder (bla. starten) hvor man kan blive forvirret af de blå pile, eller de er utydelige/mangler og det må trække lidt ned så jeg ender på 4,5.

Jeg vil samtidig tilskynde alle til at støtte sporarbejdet med arbejdskraft eller økonomisk.

Skrevet af: Ullr L. Ott

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er Trail Builders Copenhagen, med støtte fra Naturstyrelsen og Svend Bech A/S Landskabsentrepenører der står for sporarbejdet.

Naturstyrelsen

Trail Builders Copenhagen

Svend Bech A/S Landskabsentrepenører

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.