Rold Skov

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

Syd for Ålborg ligger Rold skov og Rebild bakker. Her er der en række MTB ruter som er en del af de 10 spir fra Naturstyrelsen. MTB sporene er er oprettet i et samarbejde mellem naturstyrelsen Himmerland og flere lokale cykelklubber.

Et godt sted at parkere og starte sin tur fra er den store parkeringsplads ved Skørping  Idrætscenter. Der er dog masser af andre muligheder for at springe ind på ruten og der er masser af parkeringspladser i området. Find selv ud af hvor du vil starte ved at se på oversigtskortet.

Hvis man starter ved idrætshallen finder man Den store rutes officielle start ved at cykle øst på cykelstien forbi idrætshallen og skolen. På hjørnet af Rebild Skovhusevej finder man den første markering af den store rute.

Den store Rold skov Rute

Den primære rute i skoven kaldes den Store Rold skov rute. Hvis man holder sig på den nemme blå rute er turen cirka 17 km. Den kan udvides med røde og sorte loop som tilsammen kan strække turen til cirka 27 km. Man kan flere steder afkorte ruten og køre hjem af grusveje eller almindelig vej.
Udover den store rute er der 24 timers sporet som bruges til løb men er markeret og kan bruges året rundt.

Den blå rute er primært cykelstier, grusveje og helt lette singletrack og kan køres af alle og selv en ganske almindelig cykel skulle nok kunne komme igennem.

De røde loop bliver lidt svære og er ren singletrack med rødder, lidt mudder og lettere stigninger og nedkørsler. Her kan nybegynderen prøve at snuse til svingteknik og få udfordringer.
De sorte loop er her hvor udfordringerne kommer og indeholder længere og hårde stigninger og tekniske nedkørsler med skarpe sving, rødder og mindre drop. Her skulle der nok være udfordringer til de fleste og selv den mere erfarne rytter kan udfordre sine køreevner og kæmpe sig op af de stejle bakker.

24 Timers ruten

24 Timers ruten er en kortere blanding af blå, røde og sorte strækninger med alt fra hurtigt sektioner til stykker med både rødder, mudder og stigninger på en gang. Der er i alt 14 km. Ruten er intens og lægger op til høj puls og ømme ben med de MANGE højdemeter.

Generelt

Markeringen rundt i skoven er ok, men så heller ikke mere. På den blå rute er der løbende pæle med “her er du” nummer som svarer overens med oversigtskortet.
Derudover er både blå, rød og sort rute markeret på træerne med farvede pile eller prikker. De kan dog være meget udviskede og man kan godt skulle kigge lidt ned af sidevejene for at finde næste markering. Især i starten kan markeringen være svær da man også krydser 24 timers ruten flere gange som er markeret med blå/hvid. Desuden er der mange andre små spor og stier i området omkring Støvring.

På ruterne vil man møde mange forskellige typer underlag, med alt fra lette faste grusveje til sektioner med masser af mudder og glatte rødder. Der er især på de sorte loop lange stigninger som nok skal få lårene til at brænde og dejlige lange nedkørsler med masser af sving og fart. Jeg synes dog at der kunne arbejdes med flow på nedkørslerne og oplagte sving ville være en oplagt forbedring mange steder.
Undervejs vil man cykle forbi den udfordrende downhill bane som man skal holde sig fra med mindre man har det rigtige udstyr og er erfaren på downhill baner. Så tag advarslerne om banen seriøst og lad være med at tro at det nok skal gå alligevel.

Du må cykle på alle veje og MTB spor, men lad være med at bruge vandreruter og ridestier. Selv om du gerne vil køre endnu flere km på cyklen så er der masser af muligheder på de mange skovveje i området. Ellers tag rundt på både den store rute og 24 timers ruten.

Selv om du holder dig på MTB ruterne kan du møde både gående og heste. Så hold øje og tag hensyn.

Nogle sektioner kan i vådt vejr blive meget mudret så skån sporet og spring eventuelt disse stykker over. Dette gælder primært nogle stykker på de røde og sorte loop.

Hvis man ønsker at holde sig opdateret om området kan man følge med på facebook om rute ændringer, løb eller lukninger af sektioner.

 

Opsummering:

  1. Muligheder for alle
  2. Rimelig markering
  3. Ok vedligeholdt
  4. Masser af natur
  5. Blå, Rød Sort rute er 17 til 27 km
  6. 24 Timer rute på 14 km

 

Jeg vil give Rold skov 4 ud af 5 stjerner. Ruten er lang og er varierende i både underlagt og sportype. Den blå rute kan køres af alle mens de røde og sorte loop kan gøre ruten udfordrende for de mere erfarne. Derudover er der både en downhill bane for de modige og en børne bane til de HELT nye.
Det som trækker ned, er at sporene trænger til vedligehold og bedre markering, men som det er fungere det ok og der bliver tydeligt allerede lagt meget arbejde i området.

Skrevet af: Esben Johannes Bøll

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Den store Rold Skov rute, Sværhedsgrader: Blå, rød, sort, Markering: Farvede prikker og pile, Længde: 17,5-26 km, Anslået tid: 1,5 til 3 timer

24 timers MTB-ruten, Sværhedsgrader: Blå, rød, sort, Markering: Blå/hvide prikker og pile, Længde: 14 km, Anslået, tid: 45 min. til en time

Downhill-banen: Længde: 550m

Børne MTB-ruten: Sværhedsgrader: Blå, rød, Længde: 1,4 km

Samarbejdende cykelklubber:

Rold skov MTB 

Televom Skørping

Rold24Race 

MTB Rebild Bakker

Støvring Motions Cykel Klub 

Læs mere om 10 spiren her

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 4.5]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.