Pamhule Skov

Bedømmelse a sporet

4 out of 5 stars

Den 8. juni 2013 blev en ny MTB-rute indviet i Pamhule Skov. Ruten er et samarbejde mellem Naturstyrelsen Sønderjylland og Hoptrup Marstrup Idrætsforening – HMIF Mountainbike. De ca 11,1 km spor bliver passet og forbedret af Pamhule Trail Builders som du finder på Facebook. Navnet, Pamhule, referer til ”skoven ved kløften (hulen) i de kuperede bakker (pamp)” og den ligger i noget af Sønderjyllands smukkeste og mest kuperede terræn. Flere steder køres langs imponerende skrænter skabt under sidste istid med udsigt til områdets øvrige flotte natur bl.a. søområdet Hindemade.

ENSRETTET:

Dette spor er ensrettet og der er en tydelig pil som viser retningen ved starten.

STARTEN:

Kør til Pamhulevej 96 6100 og kør ind ad grusvejen ved siden af indkørslen. Skilt mod Hindemade/Dyrehaven. Fortsæt ca 300m til P-pladsen hvor sporet starter og slutter.

Der er også mulighed for parkering og sporstart cirka 1 km længere mod vest af Pamhulevej.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet har denne “naturlige” følelse af skovbund med mange rødder, som er så god, samtidig med at der er gode byggede sektioner, med oplagte sving, små drop, en skinny, trappetrin, brede broer med hønsenetlang bro over muddet på et par lette hop, lidt andet og naturligvis noget grusvej, men ikke noget vanskeligt og der er en nem vej udenom flere steder. Undervejs kommer der også nogle hurtige flowstykker med let fald og efterfølgende stigninger med underholdende sving. Faktisk er det et helt igennem lækkert spor som også er ret begynder venligt, men en begynder skal nok tage sidesporet til højre lige før man kommer til Pukkelpisten, som er en lang teknisk nedkørsel. Der er senere blevet skiltet på dette sted, men skiltet sidder først efter at man har påbegyndt sin nedkørsel.

Mudderhullerne er der langt imellem takket være flittig brug af knust beton og stabilgrus langs det meste af sporet, dog uden at det har givet følelsen af at køre på en cykelsti.

Og så har man navngivet sporet hele vejen rundt i sektioner (se kortet) men man har desværre ikke skrevet navnene ude på ruten.

OPSUMERING:

1.Mange rødder.

2.Begynder venligt.

3.Kun markeret med piktogrampæle.

4.Navngivne sektioner.

5.Naturligt.

Jeg er vild med det her spor, men selvfølgelig er der noget som gør at jeg ikke kan give 5. Pælene med piktogrammer er ikke nok vejvisning. De fungerer dog godt det meste af vejen fordi der er så få sidespor, men man bruger unødigt meget opmærksomhed på at se efter markeringer, fordi der er så få. Og hvis ikke underskoven voksede så hurtigt, så ville piktogram pælene også altid være synlige. Jeg savnede prikker på træerne hele vejen rundt, så ville man også kunne finde vej når sneen er faldet og sporet er usynligt.

Det tekniske niveau er fint, men ikke højt. Ydermere vil det for de fleste mennesker kræve en bil at komme til sporets udgangspunkt. Jeg giver dette dejlige spor et 4 tal og håber at jeg kan komme tilbage en anden gang.

Skrevet af: Ullr L. Ot

 

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Det er Naturstyrelsen Sønderjylland og Hoptrup Marstrup Idrætsforening – HMIF Mountainbike der oprettede sporet i sin tid, men det er Pamhule Trailbuilders der står for vedligeholdelse nu.

Pamhule Trailbuilder

HMIF MTB

Naturstyrelsen 

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]

Comments

  1. Claus LassenClaus Lassen

    Kort fortalt. Et sjovt spor, som kunne blive meget sjovere, hvis man byggede efter det. Virkelig flot skov og ret sjove sektioner bestemt. Men igen et spor med bakker, hvor man glemmer det brede blik for sporten. Alle kan trampe i pedalerne, til deres energi drænes. Men der mangler tekniske features, som taler til legedrengen, dem som kan og tør, at køres eksempelvis rockgardens, hop og drop og i den dur. Men personligt, er jeg nu glad for sporet, som er rigtig godt vedligeholdt og der er et godt sammenhold, omkring sporet, fornemmer jeg. Så til trods for manglende tekniske features, vil jeg give sporet over middel, så absolut:-

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.