Ødalen

Bedømmelse af sporet

Total Score 4.2 out of 5 stars

Ødalen:

I mere end 100 år har Ødalen været brugt til spejdere, hvor de har deres hus ”Blokhuset”. I dagBillede 29-07-2016 10.57.57 er der meget mere end bare spejdere i området. Sporbygger gruppen Viborg MTB Spor, har bygget et 5 km langt og hårdt MTB spor i det kuperet terræn. Udover det er der masser af flot natur, folde med får og en BMX bane, der er ved at blive
bygget. Viborg MTB Spor har med en fastansat sporbygger taget hul på planerne om et 100km langt mtb spor med alle sporene bygget sammen.

STARTEN:

Sporet starter lige ved P-pladsen på Vinkelvej 32, 8800 Viborg, overfor Gymnastikhøjskolen. Man kan ikke undgå at se det.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet, og der er forbudsskilte mod at kører ned af opkørsler. Der er enkle steder hvor man krydser gangsti, og hvor sort og rød rute krydser hinanden, her skal man være ekstra opmærksom, og vise hensyn.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Ruten er kun Rød med sorte afstikkere, så den er meget hård, hvilket man mærker lige med det samme. Det går rask opad fra start med enkle sving for at bløde det lidt ud. Man er aldrig i tvivl om hvor man skal kører hen, skiltningen og sporets tydelighed er helt i top. Man finder hurtig ud af det er et naturligt spor, der er mange rødder, og man har ikke forsøgt at forbedre det med grus. De steder der er brugt grus er ved berms og hop. Nedkørslerne, især på de sorte sløjfer er virkelig sjove, og krævende. Sværdshedsgraden på spor gør at de 5 km virkelig er underholdende. Det enormt kupperet terræn får de få km til at føles som mange, man er konstant i bevægelse om det så er op eller ned. Enkle steder kommer man ud af skoven og kører langs marker. Det kan være rart nok lige at få pusten på sådan en strækning.

OPSUMMERING:

  1. 5,7km
  2. kupperet
  3. Kun rød og sort
  4. Hop, drops og [AnythingPopup id=”2″]
  5. BMX / Dirt jump bane inde i skoven
  6. Udfordrende naturlig spor

Sporet er sjovt og udfordrende, det kræver god kondi og god teknik. Opmærkningen er helt i top, underholdningen er også godt med, især hvis man kører sort, her er der nogle ret fede nedkørsler med masser af drops, og nogle enkle store hop. Der er endda en tosporet berm.

Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3.5 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  5 out of 5 stars

Kort over sporet

Download sporet til din GPS Download

Viborg MTB Spors bestyrelse består af folk fra Viborg Cycling, Cykel Motion Viborg, Hald Ege MTB og Viborg kommune, derudover er det en fastansat projektleder og en fast ansat sporbygger. Du kan læse mere om selve arbejder på deres hjemmeside og facebook.

Viborg MTB Spor 

Viborg MTB Spor på Facebook

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.