Nordskoven

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

Sporet i Nordskoven, i Silkeborg, er et vidunderligt sted med masser af flot natur og ikke mindst et helt igennem vidunderligt spor. Sporet er udarbejde i sammenarbejde med Naturstyrelsen – Søhøjlandet, DGI Midtjylland, Silkeborg I.F. Cykling, Silkeborg-Motion-Tri-klub, Silkeborg Cykel Ring Motion og Sejs Svejbæk Idrætsforening. Der er et kort over sporet her, med alt info du behøver.
Der er blå, rød og sort spor. De sorte er ret svære, men de røde kunne jeg personligt godt tage og derved vil jeg vurdere, at har man kørt før og har man god kontrol over sin cykel, så er rød det man får mest ud af.

Ruten på det blå spor er ca. 23 km. langt, hvis man tager alt med og ca. 322 højdemeter. Ruten er rigtig godt mærket op og det er nemt at finde rundt.
Blå kan alle være med på og der er stadig en del udfordring der.

Til alles info, har jeg kun kørt denne ene tur i Nordskoven indtil videre og billederne af ruten, jeg har lagt op, er på tværs af alle spor.
Det var første gang jeg kørte i skoven og jeg blev virkelig overrasket over hvor godt det var. Der var også nogle steder jeg syntes mindre godt om, især ved  de mudret områder og på de lange opkørsler – men det gik og jeg kom i mål takke været min guide Susanne Lindgren Nielsen. Jeg vil på et senere tidspunkt tage sporerne enkeltvis og derefter beskrive dem ligeså, så I får en bedre fornemmelse af ruterne.

Sporet i sin helhed, byder på en del “stier” med grus og her er der noget for alle. Ruten lægger op til fart nogle steder fordi, at der er skabt godt flow og en del bakkekørsel. Der er nogle meget tekniske spor der udfordrer køreren på teknik og balance.
Man kan godt mærke og se hvor de har haft en masse nye tiltag på ruten. Samtidig er der også mange steder, hvor det skinner igennem, at sporet er blevet brugt igennem flere år. Der sker en del sporarbejde og nye tiltag på sporet pt. og det ser ud til at blive rigtig spændende. De steder hvor ruten ikke er forbedret endnu, er der en del mudder og rødder man skal arbejde sig igennem  og arbejde lidt ekstra for.
Ruten indeholder også et træningsområde på ca. 10 hektar og her udarbejdes der noget helt særligt som vi alle kan glæde os til at gøre brug af. Sporet er generelt af virkelig høj kvalitet og det er tydeligt, at de steder hvor mudder og rødder ødelægger glæden ved det ellers så flotte spor, vil blive forbedret og med tiden, blive til et af landets allerbedste spor.

Opsumering:

  1. Blå spor ca. 13 km og 322 højdemeter
  2. Rød spor ca. 11 km og 620 højdemeter
  3. Sort spor ca. 11 km og 400 højdemeter
  4. Masser af udfordring 
  5. “Chickenruns”
  6. Blød underlag
  7. Masser af grus 
  8. Berms
  9. Drops
  10. Flot natur

Jeg vil give dette spor 4 ud af 5 Stjerner og det gives fordi sporet er dels vedligeholdt, det er nemt at finde rundt, godt markeret, har et godt flow, alle kan være med fordi der er mulighed for at ligge sin egen rute efter niveau og der ses tydeligt at det er ildsjæle der weekend efter weekend forsøger at forbedre dette spor.

Nordskoven i Silkeborg er bestemt et besøg værd og det er ikke sidste gang jeg køre der, så bare kom afsted. Kan li'

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Her kan du finde en folder til Nordskoven.

Se naturstyrelsens folder om sporet

Det er Silkeborg Sti- og sporbyggerlaug der står for vedligeholdelse af sporet.

Silkeborg Sti- og sporbyggerluags facebook side

Silkeborg har også en cykelklub

Mountainbike Klub silkeborg’s hjemmeside

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.