Nørreskoven

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.7 out of 5 stars

Nørreskoven:

Nørreskoven i Vejle ligger i den nordlige bydel. Derfor navnet. Det er et enormt kuperet terræn som rummer rigtig mange muligheder.
Sporet ligger i samme ende som Vejle Stadion, Vejle idrætshøjskole, skov banen som er en Tarzan bane og Gorilla park.

Så drømmer du om en tur på dette fede 5 km spor, så er der god mulighed for at tage familien med. Vejle har også en hyggelig gågade med masser af cafe muligheder. Den ligger 10 min cykling fra sporet.

Det er Vejle Trailbuilder Team som er en del af Mountainbike club Vejle er har etableret sporet. Sporet have officiel åbning til Sram liga finalen weekenden 10-11 september 2016.

STARTEN:

Ruten starter lige bag Højskolen hvor der er et fint område med p-pladser og nogle bordbænkesæt.billede-12-11-2016-12-07-52
Der er en kort tavle, men desværre er kortet ikke kommet op endnu. Fra området er der flere blå pile hvor mange kan vælge at starte sin r
ute. På nogle af de blå er det også røde sløjfer som sætter teknikken og kondien på prøve. Men selvom den nemme rute er opmærket blå, er der alligevel en del højdemeter at hente, og pulsen skal nok komme i top.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og dette skal accepteres. Det kan også være rigtig svært at kører forhindringerne omvendt.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Hvis man starter ruten ved at følge den blå pil der går lige bag Højskolen ser man hurtig det gode arbejde de har lavet. Der er rigtig godt flow fra starter og man nyder ruten med det samme.
Kort efter start møder man allerede et lille hop, alt i skoven er udnyttet til at skabe et fedt spor hvor man både kan nyde den enorme flotte natur som Nørreskoven byder på, med åer og dale. Men også nyde et virkelig godt arbejde.
Der er en stor rød sløjfe som man kommer på kort efter start, den er fra p-pladsen og tilbage igen ca. 2 km. Og her er der virkelig mange byggede elementer. Skrænterne og dalene er udnyttet fuldt ud. Der er rigtig mange højdemeter og det kan være rigtig hårdt at skulle kæmpe sig op af alle bakkerne, men det er ikke umuligt og man bliver belønnet med nogle virkelig fede nedkørsler. Med masse af forhindringer. Der er ikke sparet på ttf’er på dette spor, men det gør bestemt heller ikke noget for de er bygget rigtig godt ind.billede-12-11-2016-12-36-02

På den anden side af p-pladsen er der også en blå rute med en kort rød sløjfe på. Her er det den blå rute der er hårdt. Man skal også være opmærksom på at man her deler den blå rute med trailløbere og derfor skal man naturligvis vise hensyn til disse.

Skoven er generet meget befærdet så vis hensyn til folk i møder.

OPSUMMERING:

  1. 5km.
  2. Let rute blå.
  3. Svær rute rød.
  4. 330hm.
  5. Bynært.
  6. Masser af aktiviteter for familien.

 

Sporet er rigtig godt udført, men der er lidt forvirring med skiltning ved p-pladsen som funger som et midtpunkt for ruten. Og så er der nogle steder der skal sikres lidt mere mod mudder. Dog vil jeg sige man er rigtig godt underholdt, hvis man kører den røde er den også ret hård og kræver god teknik. Den røde er bestemt ikke for nybegyndere.

Jeg kan varmt anbefale dette spor. Og der er masse muligheder for overnatninger i vejle by så man kan tage på weekendtur med familien.

Underholdning  4.5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3.5 out of 5 stars
Udførsel  3.5 out of 5 stars
Opmærkning  3 out of 5 stars

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Det er Vejle Trail Builder Team der har stået for etableringen af sporet.

Du kan følge med på deres facebook side HER

Du kan se en folder over sporet HER

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.