Momhøje Naturcenter

Bedømmelse af sporet

4.3 out of 5 stars

 

Momhøje Naturcenter

Momhøje er tidligere en brunkulslejre, som der har været rigtig mange af i det midt og vestjyske. Dette har skabt et yderst spændende terræn som virkelig giver noget syre til benene og en konstant høj puls.Billede 01-05-15 13.50.56

STARTEN:

Sporet starter ved den store p-plads ved Momhøje Naturcenter på Kibækvej 19, 6933 Kibæk. Der er også en lille vaskeplads hvor man kan se sporet komme op bag ved, dette er slutningen af sporet, og man må ikke kører den vej. Der er et piktogram med start og et med slut. Starten går ind af et spor til højre for en hvis man kører op af den store grusvej der går mellem p-pladserne.

Sporet er enesrettet, det er bygget til kun at kører en vej rundt, og der er skiltet med start og slut.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Det første der rammer en når man kommer ind på sporet er et meget kupperet terræn hvor man kører hen over en masse bakker beklædt med sand. Dette giver høj puls og der er plads til høj fart, hvilket giver den bedste følelse af sporet. Hvis man vælger den sorte rute, som er den svære kommer man ned forbi en sø, det er virkelig et flot område. Og der er nogle korte men meget stejle bakker man skal over.

Efter start stykket er benene kørt godt til og pulsen er høj, så her kommer man igennem et lille stykke nåleskov, for derefter at komme ud på et åbent område. Her er mulighed for en lille pause hvis man er træt, eller man kan trykke til den og forøge hastigheden. Her fra kommer man ned imod det der kaldes syrebakkerne. Dog kan man skippe denne del af turen hvis man synes det er for hårdt.
Billede 01-05-15 13.28.43For at komme til syrebakkerne skal man lige ned af en stejl nedkørsel der ender ud i et drop, op af en lille men stejl bakker, ned igen og op af en lang og stejl bakke der løber parallel med den lange man kørte ned af. Her efter kommer man lige rundt i det åbne område igen. Hvor efter det så går ned af en lang nedkørsel, som ender ud i en berm og derefter skal man kæmpe sig op af en opkørsel med en helt masse rødder som er store og hårde. Efter det kommer syrebakkerne, som kan tage pusten af en hver mand, op og ned af bakker der løber parallelt med hinanden. Det er god udnyttelse af skoven.

Det sidste stykke af sporet går over et lille flyvehop og ned over et stykke med rigtig godt flow. Her efter kommer man op på nogle bakker dækket af sand, som i starten af sporet. Og her er der to opkørsler til den samme bakke som kan være rigtig hårde at komme op af. Dette stykke kan man også vælge at skære fra. Efter de hårde bakker er der rigtig godt flow op mod slut.

OPSUMMERING:

  1. Stejle bakker.
  2. Berms.
  3. Cykelvaskeplads.
  4. Let og svært spor.
  5. Godt flow.
  6. Udflugtsmål for famillien.
  7. Hvidt spor på 4,8km og 60hm
  8. Sort spor på 7,3km og 160hm

 

Jeg har nu kørt dette spor nogle gange, og har valgt at opdatere det fordi der er lavet en masse nyt. Men jeg synes bestemt stadig det er et rigtig godt spor hvor man virkelig har udnyttet området til fulde. Det er godt lavet og det er bestemt et besøg værd. Og alle kan kører det efter de har lavet to ruter med to forskellige sværdhedsgrader.

Underholdning  5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  4 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars
Skrevet af: Rasmus Skovbo
16-04-2016

 

 

Kort over parkering

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.