Marselisborg Skoven

Bedømmelse af sporet

3.3 out of 5 stars

Marselisborg MTB

Sporet i Marselisborg skoven syd for Århus er cirka 25 km langt. Det er primært et rigtigt godt CrossCountry spor med masser af fart og glæde. Generelt er skoven et rigtigt godt område til en udflugt for hele familien. Der er legepladser, dyrehaven, ishuse og endda Moesgård museum. Så der er ingen undskyldning for ikke at tage hele familien med i skoven, og der er masser af muligheder for at de kan få tiden til at gå mens du bruger et par timer rundt på sporet.

Vi vil opfordre til at alle læser og følger sporets regler:
Reglerne for cykling i skovene er fastsat i Naturbeskyttelsesloven. Det betyder at:

*Sæt farten ned, når du møder andre skovgæster.

*Gør roligt og venligt opmærksom på, at du gerne vil forbi.

*Skræm ikke dyrene og værn om træer og planter.

*Kørsel på ridestier, skispor og de afmærkede vandreruter uden for skovvejene er ikke tilladt.

*Kørsel i skovbunden udenfor det officielle MTB-spor er ikke tilladt.

*Kør ikke på fortidsminder – gravhøje, hulveje og stendiger m.fl.

*Smid ikke dit affald i skoven.

*Afpas altid din hastighed efter forholdene; færdselsloven gælder også i naturen.
Starten

Der kan parkeres mange steder tæt ved sporet. Den nærmeste parkering til sporets officielle start er på Strandvejen ind imod byen. Kør eventuelt efter adressen Strandvejen 25, 8000 Århus C

Personlig plejer jeg, at parkere ved den store parkeringsplads ved Moesgaard Strand. Kør efter adressen Strandskovvej 2, 8270 Højbjerg. Der er altid masser af plads, toiletter og iskiosk. For mig er det perfekt i forhold til at køre den nordlige del af sporet for derefter at køre stykket syd for Skovmøllevej.

Der er flere andre muligheder som kan ses på http://mtbmarselis.dk/

Ensrettet

Sporet er ensrettet og det er tydeligt skiltet hvilken vej man skal hele vejen rundt. Der
er nogle enkelt strækninger hvor sporet mødes og man skal holde sig i sin egen side. Mteknisk opkørselan krydser også flere gang mtb sporet så hold øjenene åbne. Desuden deles sporet med skovens andre gæster og
der er ofte man møder gående eller løbere på sporet. Så selv om der er skiltet med MTB så pas på de andre i skoven, hvad enten de er til fods eller cykel.
Der er også ride ruter i skoven som man flere gange krydser så vær opmærksom på heste også.

Generelt er hele sporet markeret og det er rigtigt nemt at finde rundt. Der er dog et par enkelte steder hvor skiltningen er lidt mangelfuld, men ikke værre end man kan kigge lidt efter hjulspor og så sagtens finde ud af hvor man skal hen.

Beskrivelse

http://mtbmarselis.dk/ er der et interaktivt kort med en meget detaljeret beskrivelse af hele sporet. Der er oplysninger om parkering, vandposter, beskrivelser af sporets sektioner og endda billeder og video af flere stykker. Man kan også læse om sporets tilstand og siden bliver hele tiden opdateret at sporets brugere. Denne side er et virkelig flot stykke arbejde som gør Marselisborg sporet særligt nemt tilgængeligt for nye besøgende.

Generelt bliver hele sporet fint vedligeholdt og jævnligt også udbygget med nye sektioner. Som gæst kommer man igennem flere typer af skov med både bøgeskov og granskov. Der er en fin blanding af grusveje, skovstier og singletrack. Sporet kan bestemt køres af alle og skal nok give sved på panden hos selv den mest garvede rytter. For begynderen er det nemt at nøjes med at cykle et stykke af sporet og så tage turen hjem på en af de mange gennemgående veje, hvis hele turen rundt bliver for meget.

Man kan som sagt læse om de mange sektioner på sporet men jeg vil gerne fremhæve et par stykker som jeg personligt ser frem til hver gang.

Ymers Mave
Skiltning ved Ymers mave

Dette er en kort teknisk krævende sektion på små 500 meter. Sektionen er skiltet og der er mulighed for at køre udenom. Det er desuden nemt er komme tilbage til sektionens start hvis man ønsker at køre den flere gang og træne de mange udfordringer. Ymers Mave starter ud med en ret svær opkørsel som er stejl og indeholder ekstra udfordringer i form af sving og en enkelt stamme som man skal over. Der er desuden en lille nedkørsel hvor man, hvis man tør, kan få god fart til den næste stigning. Der er også et par små hop og en træbro.

Singletracket og Trapperne

Dette er en rigtig fed og lang nedkørsel som dog er delt i 2 af Skovmøllevej (pas på trafik). Den første del kaldes Singletracket og starter ved parkeringspladsen ved Ny Moesgårdvej lige efter en god lang stigning fyldt med små sten.
Singletracket er efterhånden blevet lidt bredt men det gør det ikke mindre sjovt. Hvis man tør er der mulighed for virkelig at få fart på og flyve henover både rødder og små hop. Efter de første cirka 100 meter skal man lige huske at holde til højre så man bliver på sporet.
Cirka halvvejs kommer man til Skovmøllevej som er asfalteret og ret trafikeret. Der er heldigvis fin mulighed for at få bremset ned inden vejen.
Efter Skovmøllevej kommer anden del hvor man skal være opmærksom på at sporet deler sig. Til venstre er Trapperne som er 3 små drops som i sig selv ikke er svære, men det er nemt at få rigtig god fart på og mellem de 2 drops er der en del rødder.
Sporet forsætter et par hundrede meter med et par lækre sving.

Stairway på heaven

Dette er et rigtigt fint lille teknisk opkørsel som med de mange rødder og sving nok skal holde pulsen oppe og tungen lige i munden. Den starter umiddelbart efter Trapperne og kan køres som et lille loop.

Men der er rigtigt mange andre sjove sektioner på ruten og sporbyggerne har efterhånden fået luet ud i de mere mudrede og træls stykker og der er blevet langt en masse stabilgrus som gør sporet hurtigere og svingene sjovere.

 

Opsummering

  1. Lange nedkørsler
  2. lange bakker
  3. tekniske loop
  4. kan køres af alle
  5. gode parkeringsforhold
  6. god hjemmeside med meget relevant information. http://mtbmarselis.dk/
  7. Udflugtmål for hele familien

 

Jeg har giver sporet karakter ud fra 4 ture på sporet i både sol og regn. Har kørt det alene og fuld fart og som hyggetur med kæresten og svigermor. Sværhedsgraden er kun sat til 2 fordi det an køres af alle, men det kan gøres sværere ved at vælge de tekniske loop.
Skoven er generelt godt udnyttet, men der er helt sikkert potentiale for endnu flere tekniske loop.
Markeringen er generelt rigtigt fin og der er nemt at finde rundt, der er dog et par steder hvor der mangler en pil eller 2.

Skrevet af: Esben Johannes Bøll

 

Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  3 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

 

 

 

 

Kort over parkering

Parkering mulighed 1.


Parkering mulighed 2

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.