Legind Bjerge

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.8 out of 5 stars

Legind Bjerge

I 1893 begyndte man at anlægge Legind Bjerge Plantage, der ejes af en kreds af Morsingboer i et anpartsselskab. Hovedformålet med skoven var at skabe en lystskov, der kunne opfylde befolkningens behov for friluftsoplevelser, så der er ikke tale om en traditionel produktionsskov. Af samme grund er der både et friluftsteater og et amfiteater i skoven.Inden det blev til lystskov var det er stort åbent lyngklædt bakkelandskab, dette ses stadig nogle steder. I dag er der vandreruter, hesteruter og mtb spor i området. Jesperhus blomsterpark og ferie center ligger også i området, og disse har en mtb teknikbane som man kommer til fra sporet.

STARTEN:

Der er flere tingange til sporet, man kan komme på det fra Jesperhus Feriecenter, men der er også flere p-pladser der grænser op til sporet. Mit råd er at holde ved feriecentret eller ved p-pladsen omkring sallingsundvej 90, som kan ses på kortet. Det er p-pladsen med et WC tegn ved.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og opmærket med de fælles piktogrammer for sværhedsgrader, rutens retning skal følges.

Der er flere steder man krydser veje og her skal man være særlig opmærksom, samt når man kører på vandreruterne skal man vise hensyn og ikke tænkte på strava tider.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet er det jeg vil kalde et naturligt spor, der er ikke mange byggede elementer som ikke hører hjemme der, og der er ikke overøset af grus. Men sporet bære heller ikke præg af at være slidt og ødelagt. Og det virker til at være godt vedligeholdt.

Eftersom det er et bakke terræn er der nogle ret gode opkørsler, men man har virkelig udnyttet bakkerne og skabt et fed flow ved at ligge nedkørsler på skrå af

bakkerne. Ruten er delt op i grøn, blå, rød og sort. På GPS filen vil i kunne se at alle de svære sløjfer er taget med. De forskellige sekmenter er inddelt i navne, og det gør det ret fedt at snakke om.

Ruten variere rigtig meget i terræn og i beplantning, man kommer igennem flere skovtyper og enkle åbne områder, det er et enormt flot område at kører MTB i, og nogle gange glemmer man lige man er i Danmark.
Den blå og grønne rute kan køres af alle, de sorte sløjfer har klart de sjoveste nedkørsler, men nogle af dem er meget teknisk og der er nogle gode drops på nogle af dem. Det sværreste er at komme op igen, opkørslerne på de sorte sætter selv den bedste kondi på prøve.

I området ved Jesperhus Feriecenter er der en teknikbane, her er der en sektion der hedder slangen. Der er virkelig godt flow og det er en sektion bestående nærmest kun af berms.
Der er også en sektion med en stor rockgarden som anbefales at man har en god teknik for at kører, og så er der en dropwall, altså en sektion med to drop ved siden af hinanden i to højder. Når man er færdig med at kører teknikbanen kommer man ud på hovedsporet samme sted som man kom ind.

Resten af sporet går som alt det andet, op og ned af singletracks, men det er hvis man kører de sorte sløjfer man kommer mest nedad. Og op.

OPSUMMERING:

  1. Grøn rute
  2. Blå rute
  3. Rød rute
  4. Sort rute
  5. Teknikbane
  6. Udflugtsmål for famillien
  7. Flot natur

Sporet er rigtig godt lavet, og virkelig underholdende at kører, dog er der enkle steder hvor skiltningen mangler og det forvirrer en helt del, især i området ved bone crasher, der er det meget forvirret skiltning.
Men generelt et fedt spor, og det er delt op så alle kan kører det. Jeg kan varmt anbefale dette spor, det er klart på min personlige top 10 over spor i Danmark.

Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  4 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  3 out of 5 stars

Skrevet af: Rasmus Skovbo

 

Kort over parkering

Download ruten med alle sløjfer og teknikbane tin din GPS Download

Ordensregler for MTB-kørsel

Kør hvor du må:

• MTB-ruten er ensrettet.
• Du må kun cykle på veje og stier.
• Undgå at køre på markerede vandreruter.
• Kør ikke på fortidsminder, gravhøje og diger.

Kør ansvarligt:

• Tilpas din fart, og hold afstand.
• Cykel sammen – husk hjelm og telefon.
• Skån MTB-ruten i meget våde perioder, brug kun de robuste spor og skovvejene.
• Kast dig kun over stejle nedkørsler og andre teknisk krævende udfordringer, hvis du er sikker på du kan klare dem. Se dem an først.

Vis hensyn:

• Kør i roligt tempo når du møder andre gæster.
• Smid ikke dit affald i naturen.

Generelt:

• Al færdsel, cykling og ophold sker på eget ansvar.
• Morsø Cykelklub og andre lokale foreninger vedligeholder løbende ruterne, men garanterer ikke for deres beskaffenhed eller sikkerhed.
• Der gøres opmærksom på, at arrangementer i form af afvikling af løb, stævner og lignende med deltagelse af andre end de lokale

brugere af ruten, ikke må afholdes uden fredningsnævnets godkendelse.
Sporet vedligeholdes af frivillige. Støt vedligeholdelsen af sporet via MobilePay 60 15 62 09.

Det er frivillige fra blandt andet Morsø Cykelklub der bygger og renovere sporet.
De kan følges HER

 

Du kan finde et kort over sporet HER 

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.