Langesø

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

Skovene omkring langesø gods er privatejet og der er blevet anlagt 2 spor. Et nordspor, som ligger nord for selve langesø og et sydspor, som ligger syd for søen.IMG_20140827_121805_fact_1

For at få adgang til sporene skal man købe en licens ved godset. En endags licens koster 100 kr. og kan købes ved golfbanen (Douglashuset). Det er et lille klistermærke som man skal skrive dato på og sætte på hjelmen.

Et års licens går fra 1. juli og et år frem og koster 750 kr. Dog kan man købe den til 500 kr, hvis man køber gennem en af de lokale cykelklubber.

Licens til klubpris kan købes hos de klubber som har samarbejde med Langesø
– For at etablere samarbejde kontaktes Slot@langesee.dk

Begge spor bliver rigtigt godt vedligeholdt og er godt afmærket. Løbende bliver der lavet ændringer, forbedring, nye hop, sving og udvidelser.

Nordsporet

Nordsporet er det mest tekniske og længste spor. Starten af sporet findes cirka 50 meter nord for grusvejen ind til golfbanen, på højre side af vejen. Derfra følger man afmærkningerne, som er markeret med træpæle og pile.
Langt det meste af ruten er nem at finde rundt på, dog skal man være opmærksom på, at man på et tidspunkt kører i modsat retning på samme spor. Kort derefter kommer man ud på asfalteret vej, hvorefter man skal køre ca. 1 km. på samme del af sporet man allerede har kørt én gang. Derefter kommer en pæl hvor der står “UD” eller “HJEM”.

Midt på nordsporet er der en mindre downhill bane med hop i alle mulige afskygninger og en del oplagte sving. Det er ikke tilladt at køre med bil ind til downhill banen – de biler som til tider holder der er folk som arbejder på området, som oftest medlemmer af 5Kfreeride.

Andre steder på sporet er der lavet små tekniske passager med mindre hop, områder med sten, snævre sving, oplagte sving eller ekstra svære opkørsler.

Som sagt, er nordsporet det mest tekniske, men der er alle steder mulighed for at vælge en nemmere vej. De mest tekniske passager er markeret med ”sort”, ”S” eller med et lille dødningehoved på en træpæl. Hvis man vil udenom skal man køre efter ”hvid” eller “H”.
DSC_0786Der er i løbet af foråret 2015, kommet nogle markeringer med ”G” (grå) som er en sværhedsgrad der ligger mellem sort og hvid. Dette er perfekt for den lettere øvede rytter som ikke helt har teknik til de sort spor men stadig gerne vil udfordres.

Nordsporet er på 15 km. og kan køres af alle hvis man bare holder sig væk fra de sorte ruter. Den sidste ¼ af sporet er væsentlig nemmere end resten af sporet og man kører igennem nogle flotte skovområder på små singletracks og grusveje.

Nordsporet ender på den modsatte side af vejen, end hvor man startede.

Sydsporet

Sydsporet ved langesø er det ”nemme” spor. Jeg vil sige at sporet er cirka 50/50, grusveje og singletracks. Der er nogle rigtigt sjove passager med snævre sving, hvor man virkelig skal holde tungen lige i munden. Der er dog mest lagt vægt på at sporet generelt er hurtigt og sjovt at køre. Der er ikke de samme tekniske udfordringer som på nordsporet, men lagt mere op til fart.
Der er lavet små broer over åerne og der er lavet ”HVIDE” genveje for de ”SORTE” sektioner.

Selve sporet starter lige syd for parkeringspladsen og man finder første markering, hvis man kører op af grusvejen i sydgående retning fra parkeringen. Der er et åbent område og for enden af dette område, skal man køre ned til højre.

Lige ved starten af sporet ligger desuden et teknik trænings område hvor man virklig kan få trænet sin teknik.
Der er et par oplagte sving, lidt små hop og nogle områder med sten.

Sydsporet er på godt 10 km. og kan anbefales som en hyggetur for alle eller en tur, for lige at få det sidste energi ud af benene efter nordsporet.

 

Begge spor kan klart anbefales, men hvis man vælger at købe en endags licens så bør man køre nordsporet først og så holde en pause ved parkeringspladsen inden man begiver sig ud på sydsporet.
Udover de 2 spor kan man vælge at køre en tur rundt om søen, som er en flot lille grusvej og er på cirka 4 km. Men af respekt for andre brugere af skoven anbefaler Godset at man ikke at cykler rundt om søen da dette er et yndet udflugtsmål – årligt besøgstal i skoven ligger på 250-300.000

 

Opsumering:

  1. Mange Berms
  2. Mange bakker
  3. Vaskeplads
  4. Godt flow
  5. Udfordringer til alle kørere
  6. Godt markeret 
  7. Nordspor på 15 km
  8. Sydspor på 10 km
  9. Mange hop
  10. Virkelig godt vedligeholdt

Jeg har givet sporet 4 ud af 5 stjerner, da det er et super fedt område, godt vedligeholdt og er lavet så begyndere kan komme rundt,  plus der er udfordringer nok til de erfarne. Dog synes jeg der mangler nogle længere strækninger med et godt flow, da de områder hvor der er lagt op til fart er meget korte og med ret snævre sving.

Desuden synes jeg at en dagslicens til 100 kr er lige rigeligt, hvorimod jeg synes at hvis man bruger sporet ofte er årsprisen helt ok. Det bliver lagt meget arbejde i sporet og det er super fedt at kunne vaske cyklen inden man tager hjem.

Uanset hvad ud er til så er Langesø bestemt værd at besøge, det ligger klart blandt de bedste spor i danmark.

Skrevet af: Esben Johanne Bøll

 

Kort over pakering

Download Langesø Nord til din GPS Download

Download Langesø Syd til din GPS Download

Det er langesø Gods der har etableret sporet.

På Godset hjemmeside kan du finde mere information om sporet

Læs mere om Godset her

Kort over Nordsporet
Kort over Sydsporet

Godset har også lavet en Facebook side.

Se langesø’s facebook sider her

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.