Klosterheden

Bedømmelse af sporet

2.8 out of 5 stars

Klosterheden er en af de ti-spir og med sine 50 km fordelt på 50% singletrack og 50% skovvej er det danmarks længste opmærkede rute.

Hele Klosterheden er fyldt med p-pladser og der er ingen officiel start, man kan komme ind på ruten næsten alle steder fra. Så det er bare at vælge en p-plads og følge sin GPS.
Der er lagt et kort ind med p-plads hvor sporet officielt starter på GPS filen.

Den er ikke særligt svært at køre, de fleste nye som øvede kan køre den uden det store besvær. Der er nogle enkle steder hvor man kan sløjfe den til et lidt svære niveau, men generelt er den ret nem at køre. Dog tager de 50 km og 225 hm hårdt på kræfterne og der er ikke overladt meget tid til at hvile benene i.

Den anslåede tid til gennemførsel er mellem 2,5-4 timer og man kan ligge pause ind på nogle af de mange p-pladser med vandposter.

Ruten er opmærkede med lille pletter på træerne, men nogle steder er de skrabet af og andre steder svære at se. Så det kan være alt afgørende at køre med GPS hvis man vil nyde turen uden at stoppe op for at orientere sig. Man skal også være opmærksom at nogle steder deler man sporet med heste, og der er generelt en del aktivitet i Klosterheden.
Det er et mekka for mtb folk, for udover det officielle spor på 50 km så er der lavet to løbsspor i hver ende af Klosterheden, det ene er Lemvig Cykle klub’s og det andet er Struer Cykle klub’s begge af de spor er blevet brugt til Vestjysk MTB Cup 2014 og er nogle virkelig gode og sjove spor.
Så hvis man har ekstra energi på sin 50 km kan man smutte ind forbi disse to spor, her er der lavet en del mere sporarbejde og det er tydeligt at se de steder hvor det officielle spor møder løbssporene er der lagt meget mere fokus i sporarbejde.

Ruten i sig selv er ikke særlig godt vedligholdt, og efter Bodils indtræden i 2013 er en del af sporet blevet ødelagt, dog har man forsøgt at omrute lidt sådanne at man kører så tæt op af det originale spor som muligt.
Man kommer langt omkring og man kører skiftevis på grusvej og på singletrack. Grusvejen befærdes af andre også, især fodgængere og biler, samt heste bruger vejen meget og man skal derfor kører forsigtig selvom den ligger op til en sprint.
Singletracket er mange steder godt ødelagt at mudder, og heste, men der er nogle steder hvor det er rigtig underholdende at køre. Især nå man rammer Struer enden ved Mellemvej og Hjortevej, der kører man på en del af det anlagte løbsspor, og der kan godt bygges et godt flow op. Hvis man har mere energi.
Det man især skal ligge mærke til ved turen er alt den flotte natur man kommer igennem, og det varigerende terren, der byder på åbne områder, tætte nåleskove og grønne bøgeskove. Det er en virklig flot tur, og der er rig mulighed for at se nogle dyr hvis man er til det, her iblandt hjorte og bævere.

Området er enormt stort, og kører man alene er det vigtig at have strøm på sin mobil telefon, for man kommer nogle gange så langt væk fra civilitation at hvis der går noget galt har man kun sig selv.

Opsumering:

  1. 50 km 
  2. 255 hm
  3. 50 % singletrack
  4. Meget mudder 
  5. Mange mennesker 
  6. Heste rute sammen med sporet 
  7. Gode løbsspor

Jeg har valgt at ruten skal have 2,75 stjerner fordi at der mangler en del sporarbejde på mange af strækningerne. Det kan være enormt svært at vedligeholde så stort et spor, og det gør ikke så meget, for de 50 km føles mere spændende hvis man lige skal finde sin vej gennem mudder og rødder og væltede træer.
Dog skal sporet vurderes ud fra sidens kriterier og det bliver ikke til mere end de knap tre stjerner. Grundet sporets stand. Og manglende udfordringer. Men på trods af det, kommer man på en flot tur, og bestemt en tur der skal nydes.

Det er vigtig at gøre dig selv den tjeneste at køre de 50 km en dag, du vil ikke fortryde, og det er en milepæl for de fleste at kunne sige man har gennemført klosterhedens 50 km. Og man kan jo ligge den sammen med resten a ti spiren, som også er beskrevet her på side.

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.