Kårup Skov

Bedømmelse af sporet

Total score 3.5 out of 5 stars

KÅRUP SKOV:

Bjergene i Odsherred blev skabt under den sidste istid for ca.15.000-18.000 år siden. Her dannedes Vejrhøjbuen med sine 121m over havet og er idag en del af Unescos Geoparker.Billede 30-04-2016 10.53.42

Lige her finder vi Kårup skov som blev tilplantet omkring 2.verdenskrig med forskellige træarter som ville trives i den sandede jord. Denne sandede jord vil forhåbentligt dræne vandet på samme effektive måde som Tisvilde Hegn er kendt for.

Det 15 km lange spor, sort 2,9km, rødt 5,9km, blåt 6,2km, er blevet til i løbet af ca 6mdr. efter ide af Henrik Koch og i samarbejde med Naturstyrelsen, VHG, Den flade ring, Senior holdet og lokale ildsjæle. Info. om spordage osv finder du i Facebook gruppen:” Kårup Sporet”

STARTEN:

Det blå spor starter fra P-pladsen lige hvor Knarbo Klint og Næsgårdsvej møder Vindekilde Strandvej. (Sæt GPS’en til Knarbo klint 1 4540 Fårevejle). Hvis man kører det blå spor, møder man først det sorte og dernæst det røde spor som afstikkere fra det blå. Så man kan køre alle tre spor som et sammenhængende, men det er også muligt at nøjes med det blå.

Hvis man har mere lyst til at starte med rødt eller sort, så kan man starte fra P-pladsen imellem Kårupvej 8 og 10 4540 Fårevejle.

ENSRETTET:

Dette spor er ensrettet med uret pga. at det er meget smalt og pga. de mange steder hvor tæt bevoksning gør det svært at se modkørende. Og så skulle vi også helst undgå at opkørslerne bliver bremset i stykker.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Jeg valgte at køre en runde på det blå som opvarmning og så alle tre spor som et langt. Det blå er superfint anlagt så det snoer sig ud og in

Billede 30-04-2016 13.18.41d mellem tætte nåletræer og ud i lidt mere åbne områder hvor der er lidt flow, enkelte steder med lidt fritlagte rødder og sten. Efter et par km blåt møder man den sorte afstikker og der går ikke mange meter før det er helt sort. Stigningerne på den sorte del af sporet er
helt vildt svære, eller også er jeg et skvat. Heldigvis er der også nogle gode sorte og svære, glatte nedkørsler med et enkelt lille hop. Efter det kommer man tilbage på det blå og ganske kort efter starter den røde afstikker. Det røde er fedt. Lange seje smalle opkørsler hvor balancen blivr testet, og nedkørsler med fart på, krøller på, et hop, træer så tæt på at albuer og styrender snitter dem og udnyttelse af de naturlige features. Så ender det med at føre dig tilbage på det blå hvor du nyder de sidste 4km som også har en dejlig hurtig ned og opkørsel hen mod slutningen.

Læg mærke til, på kortet, at man har navngivet sektionerne rundt på sporet, hvilket er en god ide og en stor hjælp når man skal fortælle røverhistorier senere.

OPSUMMERING:

Sporet er bygget helt med håndkraft, ved at rive/grave en smal sti som så skal slides til af hjul og det virker efter hensigten, men det gør også at de steder som ikke er blevet “kørt til” er utroligt bløde og suger farten ud af cyklen. Nogle steder er der også en følelse af at køre på et vaskebrædt af små pukler og det stjæler også lidt flow. I de skarpe sving savner jeg også nogle små berms, men sporet er jo ret nyt og alt det vil der blive arbejdet på i fremtiden.

Ud over de to små hop er der ingen byggede ttf’er, men til gengæld er naturens egne udnyttet flot.

  1. Nyt blødt spor.
  2. Sparsomt opmærket.
  3. Navngivne sektioner.
  4. Smalt (760mm+ styr er no go)
  5. Benhårde opkørsler.
  6. Begyndervenligt blåt spor.

 

Som noget nyt vil NST sætte advarselsskilte op lige før krydsning af skovstier og så overvejer sporgruppen og NST om de skal markere sporet på træerne hele vejen rundt, lige nu er det nemt nok at finde vej, men når bladene eller sneen falder kan det godt blive svært.

Skrevet af: Ullr L. Ott
Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad:  
Blå  2 out of 5 stars
Rød  4 out of 5 stars
Sort  5 out of 5 stars
Udførsel  3 out of 5 stars
Opmærkning  3 out of 5 stars

Parkering ved blå rute

Parkering ved Sort og Rød rute

Download sporet til din GPS Download

Det er Henrik Koch i samarbejde med Naturstyrelsen, VHG cykelsport, Den flade ring, Senior holdet og lokale ildsjæle der har etableret sporet på blot 6 måneder.

Sporets Facebookside

Den flade rings hjemmeside

VHG cykelsports hjemmeside

Viborg MTB Spor 

Viborg MTB Spor på Facebook

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.