Jyderup Skov

Bedømmelse af sporet.

2.5 out of 5 stars

Naturstyrelsen Vestsjælland har i samarbejde med Nykøbing Sjælland Cykelmotion etableret en ca. 2 km. lang MTB-rute i det nord-østlige hjørne af Jyderup Skov. Ruten forløber i lige linjer med mindre stigninger og er anlagt som et begynderspor. Størstedelen af Jyderup Skov er relativ flad, men netop hvor MTB-ruten er etableret, er skoven kuperet. Underlaget er 100% naturlig skovbund og rimeligt fast, så her kan køres året rundt.
Sporet er markeret med hvide pile på træerne, bortset fra den første som er rød.
Hvis man har lyst er der mange andre skovstier i Jyderup skov som man godt må cykle på. Bare husk at tage hensyn til de andre bruger af skoven.

Man kører med uret på dette spor.

STARTEN:

MTB-ruten starter og slutter ved P-pladsen ved Ravnsbjergvej. Man finder den nemt hvis man kører fra Vig ad Ravnsbjergvej 2,3km så er den på venstre side. Det er også muligt at benytte Odsherredsbanen mellem Holbæk og Nykøbing Sj. og stå af på stationen i Vig, hvorfra der er 2-3 km til Jyderup Skov.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet i Jyderup Skov er faktisk ret godt, men selvfølgelig alt alt for kort. Det tænker man dog ikke over mens man kører fordi, som alle andre MTB spor kræver det fuld opmærksomhed og man keder sig ikke. Et enkelt sted har man lavet en lille stensætning, der er en rigtig fin nedkørsel, og hen mod slutningen af sporet kommer man til en lille sandet opkørsel som er overraskende svær.

 

OPSUMERING:

  1. Begynder/børnevenligt.
  2. Kort
  3. Tæt på offentlig transport.
  4. Godt markeret

 

Dette lille spor er et fint udflugtsmål med børnene når man alligevel er i sommerhus i nærheden, men for øvede MTB ryttere mangler der udfordringer, og det tilsammen med den meget sparsomme længde gør at jeg kun giver det 2,5.

Skrevet af: Ullr L. Ott

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Det er Naturstyrelsen Vestsjælland  i samarbejde med Nykøbing Sjælland Cykelmotion der har lavet sporet.

Naturstyrelsen

Nykøbing Sjælland Cykelmotion

Viborg MTB Spor 

Viborg MTB Spor på Facebook

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.