Ikast MTB & Naturpark

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.8 out of 5 stars

Ikast MTB og Naturpark:

Skelhøje plantage hvor sporet går igennem er resultatet af landbefolkningens store interesse i at opdyrke hede landskab og lave skov på disse. Der er meget historie knyttet til skoven, blandt andet kan man i den sydlige del af plantagen med udsigt til Ikast Golf Klub, se resterne af en gammel brønd, som efter signe skulle have haft helsebringende kraft. Derudover er det to store grusgrave i området som stadig er aktive. Noget af området har været skydebane, og voldene til at stoppe kuglerne er dem man nu kører på. Det giver et godt kuperet terræn.

STARTEN:

Sporet starter og slutter samme sted, ved Skelhøjvej 6, Ikast. Der er en hytte og en stor naturlegeplads, her er der også kort over ruten og start og mål kommer ud lige overfor hinanden.

ENSRETTET:

Hele ruten er ensrettet, dette er vigtig at overholde for ellers er man til fare for andre. Ruten er også markeret i en ensrettet retning. Der er sløjfer som kommer ind på hovedsporet igen.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Allerede fra start kan man se det store arbejde der er lavet på sporet. Mange steder er belagt med knust granit for at sikre holdbarheden mod de mange brugere. Starten er prydet af berms og hop. Man har udnyttet det skovbunden har at byde på og har lavet hop hvor det virker rigtig godt. Ruten går gennem flere typer skov, og flere steder er det meget naturlig præget også. Efter kørsel på det mere naturlige underlag med en enkelt rød sløjfe kommer man til det der kaldes Skelhøje sporet. Dette er et meget intenst område som er meget Bike Park agtig. Her er rigtig mange berms som yder et godt flow rundt på hele stykket, der er en del små bakker som man skal op af. Hvis man vil nyde godt at dette område skal der trædes igennem så man kan bibevar farten og flowet. Der er en rød sløjfe som starter ud med et drop på knap 1 meter. Det er rigtig underholdende at kører denne sektion. Og teknisk krævende. Udover dette drop er der bygget rigtig mange fede små hop. Der er også bygget en træbro over det der minder om en kløft. Den sidste del på de intense bakker er også rigtig underholdende, her rammer man en nedkørsel med en del berms, som så sender en op igen, op til endnu en nedkørsel der byder på et stort hop og en kæmpe træ berm / wallride som virkelig pryder skoven. Herfra bliver det igen et mere naturligt spor som stadig byder på en masse udfordringer, blandt andet en rockgarden og en stejl nedkørsel ned i et gammel skyttehul. Den sidste linje er del op i to, den ene er rød og den anden er blå. Den røde er igen præget af hop og fede bygget elementer.
OPSUMMERING:

  1. Korte intense bakker.
  2. Godt markeret.
  3. Legeplads og bålområde ved start.
  4. Let og svært spor.
  5. Masse af tekniske byggede elemter.
  6. Udflugtsmål for famillien.
  7. Ca. 7 km.

 

Dette spor er bestemt et besøg værd. Det er rigtig godt lavet, og rigtig underholdende. Der er noget for alle typer kører, og det er underholdende for alle. Der er mulighed for at have hele familien med på tur og have en hyggelig dag. Snyd ikke jer selv for dette spor. Det er bestemt ikke sidste jeg kommer her.

Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

 

 

Skrevet af Rasmus Skovbo

 

Kort over parkeing

Download ruten til din GPS Download

Det er lokale ildsjæle der i samarbejde med kommunen har etableret sporet.

Du kan finde lidt information om sporet på deres Facebookside.

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.