Himmelpind Bikepark

Bedømmelse af sporet

4.3 out of 5 stars

Himmelpind:

Er en fredet skovklædt bakke, som ligger meget tæt på Vejle by .
På bakken har der tidligere været et pynteligt haveanlæg, friluftsscene og zoologisk have.
På toppen af området står en stor sten, der bærer denne indskrift:

 

Vil du kvæge sjæl og sind
se dig ud fra Himmelpind
eng og skov og by og fjord
dejlig er Guds grønne jord

Verset er sat op af den navnkundige spillemand
Frederik Iversen.

Området tilhører en frivillig forening og får ingen
offentlig støtte.

Her er der nu bygget et 400meter mtb spor. Med nok Vejles fedeste Rockgarden, og desuden nogle virkelig gode berms. Det er Mikkel Rasmus fra Cykelteknik som har stået for etableringen i sammenarbejde med Mikkel Skøtt.
Arbejdet er udført frivilligt og mest af tiden kun af de to. Derudover er alle materialer betalt af egen hånd, derfor vil jeg også opfordre folk der besøger sporet, at give en lille støtte dertil.

STARTEN:

Sporet starter på toppen af bakken ved en stor plads. Her er der mulighed for at holde lidt pauser på mellemkørslerne og man kan se hele sporet her fra.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet, mest af alt fordi det er ret bøvlet at tage rockgardenen baglæns.


BESKRIVELSE AF TUREN:

Med det samme man kommer ind på sporet kører man op af en lille bakke, den går parallel med den rockgarden man senere skal ned af. På toppen af bakken går det ned mellem nogle træer og med nogle rødder, det munder ud i en lang berm og man kan virkelig få godt fart på dertil. Efter det går det op igen, opIMG_6529 til det repos hvor man kan vælge at kører ned af den håndlavede rockgarden, som først er flad med høje sten, for derefter at knække og gå ned af bakke over brosten, og munde ud i en lille berm der kaster dig over i en stor berm, dog skal man have teknikken i hoften på plads for at kunne kaste cyklen fra den første berm til den anden.

Man kan også vælge at tage en B-linje som bare går ned a en blød bakke og ind i den store berm. Mellem B-linjen og Rockgardenen bliver der dog lavet en linje med flere drops som gradvist bliver større og større.

Efter hovedattraktionen kan man vælge at kører hen over nogle træstubbe der er lagt ligesom en rockgarden, eller kører uden om, og så i mål.
Sporet er 400 meter langt, den hurtigste officielle tid er 1.26min. Men man kan sagtens bruge en helt dag der, og bare forbedre sig mere og mere.

Der er også to store hop på flowlinjen, samt store berms, derudover er der et teknikområde med skinnies og andet godt.

OPSUMMERING:

  1. Rockgarden
  2. Berms
  3. Små bakker
  4. 400 meter loop
  5. Høj fart

Uanset hvor man bor i landet og hvor god man er, så synes jeg man skal ligge vejen forbi dette fede spor. Det er ikke som alle andre. Det er kort, hurtigt, udfordrende og virkelig underholdende. Det giver sved på panden og smil på læben. Uanset ens niveau.
Sporet behøver som sådan ikke opmærkning da det er ret nemt at overskue. Alligevel er der bundet minestrimmel op mellem træerne på hele ruten rundt.
Jeg ville gerne give dette spor topkarakter for alt, har en forkærlighed for det. Og ikke mindst for de to gutter der har lavet det. Men jeg må også være objektivt, og det er ikke så langt jo. Samt det er ikke færdig lavet. Der arbejdes på at det skal være 800 – 1000 meter i alt.

Underholdning  5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  5 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

 

 Skrevet af: Rasmus Skovbo 12-04-2016

 

Kort over parkering

Ingen GPS er nødvendig her!

Det er Mikkel Rasmussen og Mikkel Skøtt der har lavet sporet, Mikkel Rasmussen er hjernen bag, og det hele er betalt af egen hånd. De kalder sig selv for Cykelteknik, og du kan se meget mere på deres facebook side.

Cykelteknik facebook side

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.