Haunstrup Brunkulslejer

Bedømmelse af sporet

2.5 out of 5 stars

Haunstrup er et virkelig lækkert sted med gode natur oplevelser. Der er en legeplads, teltplads og bålsted i området.
Der er masser af natur at opleve og man kan tage familien med derud, imens man kører en tur på det relative korte singletrack.

Der er tæt på legepladsen, et sted med masser af sjove små bakker, men det er primært også der det er mest spændende. Sporet er et singletrack og man kan godt opretholde et fint flow, men det er primært til motionskører, da der ikke er de store udfordringer. Alle kan være med til at køre sporet.

Når man kommer ind på grusvejen, er der en p-plads ved legepladsen. 200 meter derfra stater ruten på en stikvej, fra grusvejen. Man kan tage ruten begge veje rundt. Jeg valgte at starte ruten mod legepladsen, så jeg lagde ud med, at køre i alle de små bakker. Det er underholdende og man kan virkelig pumpe cyklen henover. Derefter kommer man igennem et lille stykke skov og så ud på et stort singletrack rundt om noget plantage.

Her kan man få fart i cyklen og en 29″, som min cykel er, var bestemt værd at køre rundt på derude. Ruten er ikke særlig teknisk krævende og den har ikke så mange skarpe sving og tætte skove. Men det er nu alligevel en underholdende tur og der er ret godt flow i sporet. Underlaget er hårdt de fleste steder, men desværre er der ret meget mudder enkelte steder. Specielt  efter det store drop på turen, kommer der et stykke græsmark som man skal igennem, hvor det nærmest er sump.

 

Skiltningen kan til tider være udfordrende, da det kan være svært at finde rundt i og nogle skilte er revet op af jorden og nogle mangler logoet af cyklen. Det er et hvidt spor og på de røde stolper er der hvide pile.

 

 

Personligt var jeg glad for, at jeg tog cyklen derud og fik hjemmefra nogle km. i benene, da ruten er på ca. 5 km.
For de, der bor i området og overvejer at starte op med at køre, så er det rigtig godt sted at starte og øve sig. Men for den øvede rytter der gerne vil have fart og spænding, er det ikke helt det spor man skal køre langt for.

Opsumering:

  1. Flot natur 
  2. Singletrack 
  3. Til dels godt flow
  4. Ikke så udfordrende 
  5. Varierende omgivelser
  6. Enkle drops 
  7. Kort rute på ca, 5 km.

Jeg vil give dette spor 2 ½ stjerner, da sporets niveau ikke er så højt og der mangler udfordring. Der er gode aspekter ved sporet og for den knapt så rutinerede kører, kan det godt være underholdende. Der mangler, at der bliver lagt lidt flere kræfter i sporarbejdet som vi ser, at der bliver gjort i andre skove. Og så skal der bedre opmærkning. Der skal lidt mere til, før sporet kommer i niveau med andre spor i den del af landet.

Sporet i Haunstrup er et besøg værd, hvis man gerne vil have en kortere motionstur eller hvis man er ny i sporten. Det er også muligt at have familien med og grille lidt efter turen. Bor man i en radius af 10-15 km. fra sporet, vil jeg anbefale at tage cyklen der ud, så man får lidt flere km. ud af turen.

Skrevet af: Rasmus Skovbo

 

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Her kan du finde en folder om Haunstrup Brunkulslejer

Naturstyrelsens folder om sporet.

Her er et link til Haunstrup by, der kan man finde lidt information om kørerdage

Haunstrup by

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.