Gulddysse

Bedømmelse af sporet

Total score 3 out of 5 stars

GULDDYSSE SKOVEN:

I 2001 blev de første træer plantet i Gulddysse Skov. Siden er skoven vokset i areal samtidig med at træerne er blevet højere. Der er etableret stier og 2 hundeskove, samt, i 2008, et mountainbike spor i samarbejde mellem Naturstyrelsen og Jyllinge Cykle Club. Sidenhen har JYCC forbedret sporet meget.

STARTEN:

Sporet starter og slutter på P-pladsen overfor Gulddyssevej 49 4000 Roskilde.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet med uret rundt og de mange features er bygget til kørsel i den retning. Tydeligt skilt ved starten.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Allerede få meter efter starten møder man et svær/nem ruteskilt

og kan vælge sten steps eller chikkenrun. Kort efter er der en kort pump sektion og så er stilen ligesom lagt. Derefter er der ca en km hvor sporet visse steder er meget snævert og snoet, men ret jævnt. Herefter begynder det sjove igen med utroligt mange features (næsten 20 på hele sporet) i form af drop som både kan hoppes og rulles, flere forskellige rockgarden agtige stenforhindringer, en skinny og lidt andre småting, alle steder med fin chikkenrun og nogle steder også med advarselsskilt før. Et par steder er der også nogle velplacerede berms. Skovstykkerne man kommer igennem er små og usædvanlig mørke og her bugter sporet sig også kraftigt, så man skal bruge sin svingteknik og arbejde med cyklen. Hen mod slutningen kommer der nogle pukler som kan hoppes, hvis man gir den gas og så ender det med en opkørsel med sten steps.

OPSUMMERING:

4,5 km er i min optik for kort til at være et “rigtigt” XC spor, men sporgruppen har simpelthen lavet så mange features at man lige skal have en runde mere, og så en til og en til og så ender det med at være ren tekniktræning. Desværre er ruten kun mærket op med skilte fra NST og det gør at man kan blive i tvivl et sted og risikerer at snyde sig selv for en bid af den i forvejen korte tur, men i alt et rigtigt fint spor som ovenikøbet tager godt imod nedbør.

 

 1. I alt ca. 4,5km.
 2. Sparsomt opmærket.
 3. Ca 6,5km fra Ølstykke st.
 4. Mange features.
 5. Fint begynder spor (ad chikkenruns)
 6. Meget snævert og snoet.
Underholdning  4 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  3 out of 5 stars
Opmærkning  3 out of 5 stars

Skrevet af: Ullr L. Ott

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Sporet er kommet til i samarbejde mellem Naturstyrelsen og Jyllinge Cykle Club.

Læs folder om sporet HER

Sporet har også en Facebook side HER

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Comments

 1. Christian NørlyngChristian Nørlyng

  Efter seneste spordag, er der fjernet en del tagrender, lavet et nyt ekstra hop, funderet opkørsler, lavet to nye berms på givende steder på sporet. Fikset to andre berms, der trængte til renovering. Samt lavet en helt ny 6m rock garden. Se billederne der løbende kommer på facebook siden.

 2. Lasse HilleborgLasse Hilleborg

  Hey,
  Jeg var netop ude og give den gas på Gulddyssen, og jeg må sige mig imponeret og meget overrasket over hvor fint driv og flow der var i løypen. Specielt gran sektionerne var fede!
  Hoppene bliver måske noget store ift at landingen er heeeelt flad. Så burde måske bygge lidt hældning på.
  Jeg er netop flyttet til området og kommer helt sikkert forbi igen!

 3. Christian NørlyngChristian Nørlyng

  Hej og tak for rosen.
  Jeg ved ikke lige hvad det er for et hop, der er stort. Der er to hop, der har en flad landing. De skal tages lidt forskelligt, for at lande dem korrekt. De er nemlig ikke formet ens.
  De første af de to, er ca. 25 cm og kommee ummidelbart efter et lille drop. Det andet er kort efter og er ikke meget højere.

  Vi har spordag d. 28 April. Kom og giv et nap med 🙂 Vi er super flinke…
  https://www.facebook.com/events/582072252278542/

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.