Grene Sande

Bedømmelse af sporet

3 out of 5 stars

Lidt uden for Billund ligger Gyttegård golfklub, her er der et kæmpe naturområde som byder på mange spændende ting.

Og der ligger et MTB spor som er ret spændende at kører. Sporet er for nyligt opmærket og der er arbejdet en del på det. Så nu er der et hvid og et blå spor.Billede 21-06-15 13.47.48

Det hvide spor er for nybegyndere og mindre øvede hvorimod det blå er lidt mere teknisk krævende, og de steder hvor det kan blive rigtig svært er der markeret med sort pil med blå kant.
Sporene løber sammen flere steder og man kan derfor sagtens følges med andre der ikke er på samme niveau som en selv.

Sporet starter mellem hul 2 og 3 på golfbanen, her er der en del mudder, og det kan være en fordel at trække igennem så man ikke ødelægger sporet mere end højst nødvendigt. Der er t lille hop inden man når udkanten af skoven, og skal krydse golfbanen, her er det vigtig at tage hensyn til golfspillerne der kommer fra venstre.

Inde i den anden del af skoven kommer der en masse singletrack, på henholdsvis blød og hård bund, krydret med en masse rødder. Her kan man loope den blå rute alt det man vil, op og ned af bakker. Efter dette kommer man ud på et åben stykke, som er opdelt i blå og hvid, den blå kører på et singletrack gennem klitterne og dem hvide holder sig primært til grusvejen.
Her efter kommer man ind i et nyt stykke skov, her begynder man virkelig at kunne mærke sporets niveau, der er singletrack, med mange sving og småbakker, der skal arbejdes hele tiden. Og så er der et område med to nedkørsler. En med en trappe, hvor man skal op parallelt igen, og en med et drop der består af sten. Her er det muligt at tage chickenrun uden om droppet, eller helt at springe den sektion over.
Igen kommer man ud på et åbent stykke hvor man kan vælge at tage grusvejen tilbage til cykelstien som fører op til p-pladsen. Eller man kan køre igennem et område der har lidt last af Bodil, og består af et singletrack, op og ned af små bakker, her kommer pulsen virkelig op, og der skal arbejdes hårdt for at holde en god fart.

Opsummering:

  1. Blå rute med sorte sløjfer ca. 10 km og 60 hm
  2. Hvid rute, primært for nye
  3. “Dødsdrop”
  4. Rødder
  5. Mudder
  6. En del bakker

Jeg har valgt at give sporet 3 ud af 5 stjerner fordi det er et rigtig spændende og hårdt spor, men der er nogle steder hvor skiltningen kan være forvirrende. Og man skal lige være opmærksom på at hvis der ikke er skiltet med noget skal man bare kører ligeud. Derudover trækker det ned at der er så meget mudder i starten, og at man skal slutte af på en cykelsti. Men alt i alt et fedt spor, og det er tydeligt at se der stadig arbejdes på at gøre det bedre.

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over sporet

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.