Grenå Singletrack

Bedømmelse af sporet

4.5 out of 5 stars

Det 23 km lange singletrack i Grenå er nok et af danmarks fladeste, men lad dig ikke narre af det. Sporet en nemlig vel tilrettelagt og meget godt vedligholdt. Det er lavet af over 40 frivillige i Grenå som har meldt sig til at vedligeholde og forbedre sporet.

Beskrivelse af sporet

Der er som nævnt ikke mange højdemeter ved Grenå men sporbyggerne har formået at vise at det ikke nødvendigvis er det som skal til for at lave et rigtigt godt mtb spor. De cirka 23 km er på ingen måde en leg og er ret fysisk krævende.

Området er rigtigt godt udnyttet og de små bakker, som nu er der,  er brugt til udfordrende små stigninger og efter min mening, korte men godt planlagte nedkørsler.

Sporet har mange sving og hvis man ikke har sin svingteknik i orden når man starter, så enten får man det undervejs eller også bliver man virkelig træt. Når det så er sagt så synes jeg de mange sving fungerer godt. Generelt følger svingene terrænet og men der er dog nogle strækninger hvor jeg synes svingene er for skarpe og tætte og gjorde at flowet var svært at holde. Dette galt mest det første stykke på en cirka 5 km, mens svingene derefter virkede til at blive mere og mere velovervejede og fungerede bedre. Især det de sidste 4-5 km er der virkelig godt flow og man kan holde en rigtigt god fart. Altså hvis benene eller er til det.

Men det som gør Grenå sporet særligt, er de mange sjove udfordringer undervejs. Mange af dem har fået navne såsom “9 meter planken”, “Skibakken” og “ Borgen”

Hver eneste udfordring eller forhindring er blevet markeret med 1,2 eller 3 steger på en stolpe, alt efter sværhedsgrad. 1 er de nemmeste og 3 sværest. Der er dog altid en nem rute udenom.

Generelt er underlaget rigtigt godt og tørt. Det kunne dog se ud som om enkelte stykker kunne blive rigtigt godt mudret i vådt vejr.

Der er tænkt over hvordan de naturlige forhindringer kan laves sjovere, uden at det går ud over fart. For eksempel er der på nogle af de stykker hvor der er en del sandlagt rullemåtter af træ, som man kan holde en god fart og ikke skal kæmpe sig igennem det dybe sand. Andre steder er der lavet små broer over hegn, så man ikke skal af cyklen for at komme igennem i lille låge.

Sporet er super godt markeret hele vejen igennem. Der er hele 95 nummererede markeringer  og man er på intet tidspunkt i tvivl om vejen. Det er ensrettet om man skal køre sporet med uret rundt.

Ved stolpe 38 og 64 er der lavet “short Cuts” som går sporet kortere men også sørger for at man kommer uden om de mest krævende strækninger.

Grenå singletrack har lavet et lille regelsæt som skal overholdes så sporet er sikkert for alle og at sporet kan holde længe uden at skulle genopbygges hele tiden.

 

 

 

Regler der bedes overholdt ved kørsel på sporet:

 1. Følg kørselsretningen.
 2. Kør kun til og fra sporet hvor der i forvejen er en vej eller sti.
 3. Hold dig på sporet – lav ikke nye spor og stikveje i skovbunden.
 4. Respekter skiltning hvis dele af sporet er lukket pga. mudder eller andet.
 5. Vis hensyn over for andre brugere af skoven. Især ved vejkryds
 6. Smid ikke affald i skoven.

Sporet skal på langt sigt forblive smalt og snoet. For at undgå sporet bliver bredere er her 4 enkle regler der bedes overholdt.

 1. Hold dig altid i midten af sporet  –  især i vådt og mudderet vejr.
 2. Undgå at blokere baghjulet når du kører ned af bakke.
 3. Undgå overhalinger.
 4. Hold god afstand til de forankørende

Opsummering:

 1. 23 km langt
 2. Mange sving
 3. Generelt ok flow, især på det sidste stykke.
 4. Mange sjove og opfindsomme udfordringer
 5. RENT singletrack
 6. 2 steder med shortcuts
 7. Godt markeret
 8. køretid 2-3 timer

 

Jeg vil give sporet 4,5 stjerner. Sporbyggerne har præsteret at lave et spor som beviser at højdemeter ikke er nødvendigt for at underholde og give sved på panden. Sporet er virkelig godt vedligeholdt og man er ikke i tvivl om at der bliver lagt mange timer i både vedligehold men også i de mange udfordringer undervejs. Sporets opbygning og udnyttelse af terrænet samt de mange udfordringer af forskellig sværhedsgrad går sporet et besøg værd. Sværhedsgraden er meget svingende, men det kan køres af alle så længe formen er til de mange km.

Der er meget mere detaljeret info om sporet på Grenå Singletracks egen hjemmeside, hvor man også kan melde sig som hjælper. Jeg vil desuden opfordre til at overholde sporets regelsæt så vi kan få lov til at køre på sporet i mange år endnu.

Skrevet af: Esben Johannes Bøll

Kort over sporet

En anden indgang til sporet er ved Grenå Strand Camping. Det er på adressen Fuglsangvej 58, 8500 Grenå. Her er dog dårlig mulighed for parkering, men fungere godt til dem som bor på campingpladsen. For at komme ind på sporet skal min ind af en lille sti lige over for hovenindgangen til campingpladsen. Der finder man spor markør nummer 51.

Download ruten til din GPS Download

Det er Grenå cykelklub og Norddjurs kommune der har stået for etableringen af sporet.

Grenå Cykelklub

Norddjurs Kommune

Du kan læse mere om sporet på deres egen hjemmeside. HER

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 2]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.