Geel Skov

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

I Geel Skov var der før i tiden et MTB spor som var uheldigt anlagt, så i 2013 påbegyndte Sporlauget, Naturstyrelsen og lokale Cykelklubber et nyt spor. Nu er det Geel Skov MTB Sporlaug som bygger Billede 01-10-15 13.42.29og passer det nye spor. (Facebook gruppen hedder: Det nye mtb-spor i Geel skov)

I starten af 2015 blev der fældet mange træer flere steder og sporet var ubrugeligt i en periode, men det gav samtidig anledning og materialer til lidt ombygning og forbedringer så der nu er et skønt 8km spor.

Skoven har virkelig mange brugere,og dem møder man overalt og må vise meget hensyn når man krydser stier og grusveje. Geel er en hundeskov så man skal forvente at se hunde uden snor. Der er også ofte rollespillere i skoven og et par gange på turen rundt kommer man forbi deres fæstninger og på hverdage kan man sagtens møde børn fra skoler og institutioner, der leger på sporet.

Midt i skoven ligger Holtekollen, der i flere perioder, i årene 1947-1980, var i brug som skihopanlæg. I dag er kun en stor bakke tilbage.

 

STARTEN:
Sporet starter og slutter ved P-pladsen på toppen af Geels bakke. Du finder den ved at følge Kongevejen nordpå, krydse Skodsborgvej ved Shell/7eleven, forbi Kongevejen 272 og fortsætte ca 600m til toppen, hvor du finder P-pladsen.

Hvis du ikke har bil så tag toget til Holte st. kryds P-pladsen og følg Stationsstien ud til Kongevejen. Derfra er der kort til toppen af bakken.

 

ENSRETTET:
Geel sporet er ensrettet og mærket op med blå prikker, og de store drop og smalle passager gør at ensretning er rigtigt fornuftigt. Sporet begynder ved det officielle skilt, starten til højre og slutningen til venstre.

 

BESKRIVELSE AF TUREN:
Som du nok har regnet ud starter man på toppen og derfor går det første stykke let nedad og man kan da lige lave et par små hop på et par knolde. Derefter går det over i en blanding af byggede dele med store berms og naturlige dele hvor mange rødder er helt fritlagt. Der er en hel del tekniske op og nedkørsler med rødder og sten, flere steder er der steps eller hop og ofte er det så snoet at man kan se andre sektioner af sporet. Drops har dog været sporbyggernes helt store passion i denne skov. Første drop man møder er et dobbelt drop bygget af brædder henover et par væltede træer. Her kan man naturligvis også vælge en alternativ rute, vist med blå og rød pil, og den blå er faktisk også rigtig god. Lige efter bugter sporet sig op og ned af en skrænt på din højre side og kort efter igen kommer man til et område hvor der er blevet ryddet og sporet er lagt helt om på fineste måde, med flere berms og et par hop.

Billede 01-10-15 14.00.24

 

Fra det åbne område fører sporet nu over i en mere tæt del af skoven og her finder vi de næste store drop, det første med en halv meters frit fald og det næste med en skrå landing, begge har chikkenruns som er fine.

Hen mod slutningen af turen ligger der et stort træ på tværs af sporet, men istedet for at fjerne det har man valgt at køre over og det fungerer godt.

 

OPSUMMERING:

 

  1. Teknisk.
  2. Store drops.
  3. Mange andre skovgæster.
  4. Løse hunde.
  5. Tæt på offentlig transport.
  6. MTB udlejning Kongevejen 347 2840 Holte.

 

Jeg elsker et teknisk spor og Geel kan jeg køre igen og igen mens jeg flytter min grænse og lærer, men de mange gamle spor og stier der er allevegne stiller høje krav til de blå mærkers placering og antal, det er desværre meget nemt at snyde sig selv for de bugtede og fede dele og bare køre lige forbi. Oppe i det åbne område hvor sporet er helt nybygget, forsvinder de blå mærker fuldstændigt og der er kun nogle utydelige orange mærker på stubbene. Ligeledes er starten ikke særlig tydelig hvis man er der første gang og så ku man komme til at køre mod ensretningen.

Ligesom Rude er Geel et heftigt traffikeret spor og når det regner bliver sporet ikke skånet, så der opstår nogle kedelige plørehuller selvom sporbyggerne kæmper.

Det her spor ender nok med at få topkarakter, men lige nu får det kun 4.

Skrevet af: Ullr L. Ott

 

 

Kort over parkering

Download sporet til din GPSDownload

Det er Geel Skov MTB sporlaug som bygger og passer det nye spor der kom til efter år 2013, i sammenarbejde mellem naturstyrelsen og og lokale cykelklubber.

Facebook siden for det nye spor

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.