Ejstrupsøerne

Bedømmelse af sporet

2 out of 5 stars

Ejstrup søerne er et dejligt natursted i det vestjyske. Det ligger som så mange andre spor på disse kanter i en gammel brunkulslejer fra 2. Verdenskrig.
Der er masser af naturmuligheder, så som shelter, vandreture, bålpladser osv. Og så er der et MTBillede 14-06-15 12.35.19B spor. Naturgruppen, Aktiv faster og Astrup cykelklub har sammen med Ringkøbing/Skjern Kommune anlagt en Mountainbike bane ved Ejstrupsøerne. Banen er 2,6 km lang og takket være det unikke landskab ca. 70hm. Ruten er designet af lokale kræfter, med hjælp fra Skjern Cykleklub.

Sporet kommer man til fra p-pladsen ved at følge de røde skilte, det er meget vigtig at disse bliver fulgt, da alt færdsel på MTB uden for sporet er strængt forbudt.

Når man rammer sporet er der en stor bænk, perfekt til et hvil inden man tager 2. og 3. omgang.
Nogle steder glemmer man at man rent faktisk køre i vestjylland og ikke en jungle et eller andet sted. Det er en enorm flot natur at køre i. Og sporet er spændende nok, der er lavet et lille drop, nBillede 14-06-15 12.58.05ogle gode nedkørsler med chickenruns. Desværre er sporarbejde ikke eksisterende og sporet er flere steder druknet i væltede træer, mudder og vand. Og det ødelægger flowet og hele oplevelsen af sporet.

Sporet kan køres af alle, men nogle steder kan det godt blive lidt hårdt, og de steder hvor nedkørslerne kræver en lille smule teknik, er de lavet chickenruns.
Sporet er godt opmærket, dog er der enkle steder hvor man kan blive forvirret, og det er rigtig fint der er advaret om nedkørsler.

Skoven bruges af mange, og det er vigtig man respektere de regler der er. Og at man kun cykler på det røde spor. På p-pladsen er der vandpost, WC og grillplads.

Opsumering:

  1. Flot natur 
  2. Kort rute
  3. Godt opmærket 
  4. Meget mudder og vand 
  5. Mange væltede træer

Jeg har valgt at give sporet 2 stjerner fordi sporet desværre er ødelagt, og virkelig trænger til en kærlig hånd. Der skal rettes op på en del mudder, og man kunne evt. lave en bro gennem det vand der ligger midt på sporet. På trods af manglende vedligeholdelse er det alligevel et spor man har lyst til at besøge igen. Især hvis man bor i nærområdet og man nyder den flotte natur.

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over sporet

Download sporet til din GPS Download

Sporet er lavet i et sammenarbejde mellem Naturgruppen Aktiv faster, Astrup cykelklub og Ringkøbing/Skjern Kommune

Læs mere om Astrup cykelklub her 

Læs mere om aktiv Faster her

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.