Djævlesporet

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

 

LYSTRUP SKOV:

I Lystrup skov ved Slangerup har Snakecity Devils med støtte fra Naturstyrelsen bygget et spor som består af to sløjfer, en mod vest på ca 6 km og en mod øst på ca 8 km. De to spor er forbundet så de tilsammen skaber en ca 14 km lang udfordrende MTB rute med 388 højdemeter. Djævlene har på ca 10 mndr. gået fra første mail til NS og frem til et næsten færdigt og meget fint spor. De har valgt at der ikke skal være chikkenruns, de har derimod lavet funruns de steder hvor der er brug for en alternativ rute.

Skoven er en rest af den oprindelige skov der dækkede nordsjælland, som har fået lov at være i fred pga. at der var for kuperet til landbrug. Midt i den nørdøstlige del af skoven er Kongehøjen og nær den en stor bålplads med overdækket læ i tilknytning til pladsen.

Starten:

Sporet starter på P-pladsen lige overfor Lystrupvej 36 3550 Slangerup. Starten er til venstre og slutningen til højre.Hvis man kun vil køre øst sporet kan man starte fra P-pladsen overfor Lystrupvej 64. Her er der også en naturlegeplads. Ca 50 m inde af grusvejen starter og slutter østsporet på højre side.

Hvis man ikke er i bil kan man tage cyklen med i toget til Gørløse og cykle ca 3km til den østlige ende af skoven og starte sin tur hvor sporet krydser Skovfogedvej. Lige nord for skoven på Lystrupvej 29 finder man Lystrupvej Cykelværksted som også har MTB udlejning og guide.

Ensrettet:

Begge sløjfer af sporet er ensrettet med uret og det er ikke kun de blå prikker og pile som viser vejen, der er simpelthen små “ensrettet” skilte flere steder. Imellem de to sløjfer er der ca 400m, IKKE ensrettet spor, som er nødvendigt for at binde de to sløjfer sammen som et langt spor.

Beskrivelse af turen:

Vestsløjfen er ultra snoet, så man skal bruge sin svingteknik for at holde farten oppe. Der er små berms flere steder og mange små op og nedkørsler. Sporet er lagt direkte på skovbunden med lidt forstærkning nogle få steder, så det er et meget

naturligt spor som nok bliver sværere og mere teknisk når nogle rødder bliver frilagt af sliddet. Der er kun et ganske kort stykke hvor man kører på grusvej.
Den østlige sløjfe er mindre snoet, med mere fart og flow, rødder, seje opkørsler, hurtige og tekniske nedkørsler  og der er nogle naturlige konturer i landskabet som på fineste måde er blevet udnyttet til at skabe nogle super sjove detaljer. Bla. er der en rockgarden og Djævledroppet som går lige over i et næsten usynligt hop og så et bygget hop igen lige efter, med funrun til højre. Og kort efter løber sporet ned og rundt i Kringlen, et grydeformet hul som næsten giver en wallride følelse hvis man har fart på.
Man ender sin runde med at vende tilbage til vestsløjfen, klatre op ad en god stigning og så kører man tilbage til starten.

 

 

 

Opsummering:

1. Naturligt.
2. Gode højdemeter.
3. MTB udlejning og guide.
4. Funruns
5. Djævledrop og Kringlen.
6. To sammenhængende spor.
7. Offentlig transport.
8. Meget nybygget.
Snakecity Devils har virkelig bygget et dejligt spor og det er rigtigt godt mærket op. De to sløjfer er udfordrende og underholdende på forskellige måder, men stykket som forbinder de to sløjfer fungerer ikke godt, det skal så lige siges at det ikke er færdiglavet, så jeg prøver at se bort fra det, men glæder mig til at prøve det igen når de melder det klart. Sporet er som sagt meget nyt og det er ikke perfekt alle steder, men det er virkeligt godt på vej. Jeg starter med at gi det her fede spor 4, men det tal vil nok stige når sporet er kørt til og blir mere teknisk.
Skrevet af: Ullr l. Ott

Kort over sporet

Download sporet til din GPS Download

Det er Snakecity Devils med støtte fra Naturstyrelsen der står for sporet. Og de bygger jævnligt på det.

Snakecity Devils facebook side

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4.7]

Comments

  1. Lars HovgaardLars Hovgaard

    Hey venner,
    Ked af at måtte sige at der havde været “aktivister” på sporet her til morgen – søndag d. 10.september. Jeg måtte af cyklen 6 gange for at fjerne grene og træer som bevidst var lagt hen over sporet! ØV
    God søndag Lars

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.