Det Hvide Spor

Bedømmelse af sporet

Total score 3.8 out of 5 stars

BIDSTRUP SKOVENE:

I Bidstrup skovene lidt vest for MTB sporet ligger Helvedeskedelen, et smukt eksempel på et dybt jordfaldshul, som er sat i forbindelse med menneskeofringer til dødsgudinden Hel. Efter sigende samledes bønder fra Sydsjælland i hedensk tid hvert 9. år til ofring i skovene nord for Ringsted, hvor der blev ofret 99 mænd, 99 heste, 99 hunde og 99 høge, eller hvis det kneb, så 99 haner.

Her i de meget kuperede Bidstrup Skove finder vi et af Danmarks mest udfordrende og teknisk krævende spor, med 220hm. Sporet er velsignet med relativt mange og meget flittige, sporbyggere både RMK, Mud’n’race, Hvalsø MTB og No dig no ride Sjælland, bruger deres fritid på at vedligeholde og forbedre dette fantastiske spor.

STARTEN:

Det hvide spor (DHS) er mærket op med hvide pletter og pile på træerne og de røde stolper med skilte fra NST. Det starter og slutter, ved P-pladsen lige ved Asylcenter Avnstrup. Kør til Avnstrupvej 20 4330 Hvalsø og fortsæt ad grusvejen, så finder du P-pladsen kort efter på højre side. Sporets start er længst væk fra toilethuset. Der er også en vandpost.

ENSRETTET:

DHS er ensrettet mod uret og det skal naturligvis respekter

es. Ved starten er der et “ensrettet” skilt så man ikke er i tvivl.

Der er også en let rute, men som det kan ses på kortet, så er det i virkeligheden den samme rute, de sorte sektioner er bare sprunget over.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Det er nok 2 år siden jeg sidst var forbi og prøve kræfter med disse fantastiske ca 9km spor og så længe skal der ikke gå igen. Det er ærligt talt et fedt fedt pissesvært spor (det sorte altså) og når opkørslerne lykkes så føler man sig virkelig ovenpå. Og opkørsler er der lige nøjagtig mange af og med mange mange fritlagte rødder og sten. Rødder og sten er der ligeså mange af på nedkørslerne, så man bliver virkelig holdt til ilden her. Nogle steder kan man vælge mellem sort eller rødt spor, så selvom man vælger det nemme, så er det ikke nødvendigvis nemt. Imellem alle disse skønne rodsektioner er der nogle stykker med fint flow, hvor der er bygget små hop, tabletop, berms i mange sving og så krydser man et par vandløb hvoraf et enkelt er lavet uden en bro, men i stedet et vadested med sten i bunden, så det ikke er et mudderhul, men et delikat rent vandsprøjt.

Når det hele er overstået kommer man ud på et åbent græsområde, rundt om en lille sø og så suser man lige videre på næste omgang.

OPSUMMERING:

Som sagt er det ca 2 år siden jeg var her sidst og dengang var de hvide prikker og pile noget nemmere at se, de er nogle steder næsten usynlige. Det gør det dog ikke svært at finde vej på trods af piratspor her og der. Vejvisning til den nemme rute så jeg heller ingen af. Derimod var der fint skiltet flere steder med sort/rød rute og også en advarsel om 4 hop (nr.3 er tricky) Om vinteren er sporet meget mudret og sporbyggerne gør meget for at vi skal give det fred i den våde årstid.

 

  1. Rødder-rødder-rødder….
  2. Sparsomt opmærket.
  3. Toiletter og vandpost.
  4. Balance krævende tekniske nedkørsler.
  5. Benhårde tekniske opkørsler.
  6. Begyndervenlig nemmere rute.
Underholdning  5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  4.5 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  2 out of 5 stars

Skrevet af: Ullr L Ott

Kort over parkering

Download ruten til din GPS Download

Sporet bygges og vedligeholdes af både:

Mud’n Race

Hvalsø MTB

No dig No Ride Sjælland

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.