Danmarks Tag

Bedømmelse af sporet

Total Score 4 out of 5 stars

Danmarks Tag

Sporet ligger i området med Himmelbjerget. Himmelbjerget har i over 100 år været udflugtsmål for folk, og med sinde 130 meter over Julsø har man en rigtig god udsigt over den midtjyske natur.Billede 15-05-2016 11.28.18
Ideen med sporet har været at udnytte de mange højdemeter der er i området, og lave en rute der er både sjov og teknisk, som indeholder lange seje opkørsler og ikke mindst lange vilde sjove nedkørsler. Og det må man sige har lykkedes med succes.

I området er der en masse for familien også, der er dyresafari for ungerne, der er i området mulighed for guidede tur på hest, og så er der de utallige mange vandreruter. Så der er en god grund til at tage familien med så man kan få ro til at bruge en helt dag på sporet.

Det offentligt-privat partnerskab imellem FDF Friluftscenter Sletten, Skov og Naturstyrelsen, Himmelbjergegnens Natur- og
Idrætsefterskole samt de to lokale mountainbikeklubber Ry Cykelklub og Gl. Rye MTB har etableret sporet, med støtte af tips- og lottomidlerne.

STARTEN:

Sporet starter lidt oppe af en grusvej og det er mest naturligt at hoppe på sporet ved P5, som er en parkeringsplads. Kør efter Bøgedalsvej 8, 8680 Ry. Så kommer du til p-pladsen og derfra er der skiltning ind på ruten.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet og det er også skiltet sådanne. Dog er der nogle nedkørsler man kan loope hvis man gider kører op af bakke for at kører ned igen.

BESKRIVELSE AF TUREN:

Sporet er fra start præget af det bakkede terræn. Man kører for foden af en lang bakke og kan se er der, deroppe også er et spor, og hele vejen rundt tænker man hvornår man kommer der op. Sporet indeholder rigtig mange technical trail features (ttf) og det ser man allerede fra start. Det er vidunderligt at se det arbejde der er lagt i sporet. Ruten er krævende og det er bestemt ikke for nybegyndere. Der er et hovedspor der er hvidt og så er der sløjfer med hvid/sort pile. Desuden er der enkle loops der ikke er opmærket som en del af ruten, bla. Sort Guld, som menes at være danmarks længste nedkørsel. Allerede kort efter start rammer man en sort sløjfe, her går det ned over små hop og ind i berms. Og så kommer der en sektion der hedder Ålen. Her er det meget krævende, det er smalt, stejlt, og Billede 15-05-2016 11.17.19knivskarpe sving med rødder hele vejen ned i bunden af bakken. Her skal teknikken virkelig være på plads for at man kan klare det. Følger man den sorte sløjfe kommer man op af en meget lang og meget sej bakke som virkelig trækker tænder ud. Men belønningen venter på en på toppen. Her er der to valgmuligheder, et DH spor (Downhill) og en virkelig lækker nedkørsel ”Død Ko” ingen af dem skal tages hvis ikke man har styr på teknik og cykel. Det er krævende, men virkelig sjovt. Der flere virkelig fede nedkørsler, men de to jeg hæfter mig mest ved er død ko og sort guld. Her er der virkelig tale om nedkørsler med mange naturlige elementer, men i den grad også byggede, som harmonere virkelig godt sammen. Man kan bruge en helt dag blot på disse nedkørsler. Men alle steder på sporet er der tænkt over hvordan man kan gøre det sjovt og udfordrende, og der er ikke mange steder hvor man bare skal ligeud. Men efter Sort Guld kommer man ud og kører på en grussti parallelt med en grusvej, og det er ikke bare et kedeligt transportstykke. Kombinationen af den høje fart, og de hop og pumptrack bump der er lavet gør det virkelig underholdende at kører.

OPSUMMERING:

  1. Stejle bakker.
  2. Lange opkørsler.
  3. Lange tekniske nedkørsler.
  4. Hvidt og sort spor, begge krævende.
  5. Flot natur.
  6. Udflugtsmål for hele familien.
  7. Masser af TTF’er.
  8. Virkelig underholdende.
  9. Downhill spor.

 

Sporet er virkelig underholdende og krævende. Og med det samme man kommer hjem får man lyst til at tage af sted igen, fordi man føler man ikke pressede den hårdt nok. Det er et spor man bare vil besøge igen, og igen. Og det er sjovt for alle typer at kører, XC, enduro og DH. Dog vil jeg ikke anbefale nybegyndere at kører det.

Det eneste der for mig trækker ned er mangel på skiltning, det kan godt ødelægge flowet og gøre det vanskeligt at finde rundt. Jeg håber dette bliver bedre.

Det har været lidt svært at beskrive sporet fordi jeg har glemt at tænkte over jeg skulle teste det, jeg nød det bare så meget. Så der kommer nok en bedre beskrivelse når jeg har besøgt det igen. Indtil da. God fornøjelse.

OPSLAG FRA SPORBYGGERNE:

Vis hensyn når du cykler i skoven

•       Undgå at køre på de markerede vandrestier

•       Vis hensyn til andre skovgæster

•       Kør kun på skovveje og MTB-ruten.

•       Sæt farten ned, når du passerer andre skovgæster og vær sikker på, at de har opdaget dig.

•       Det er tilladt at færdes til fods overalt, så du kan pludselig møde nogen, hvor du mindst venter det.

•       På Sletten er der flere biler på veje end man skulle tro.

•       På Sletten er der mange børn på vejene og ved bygningerne.

•       Hvis du møder en hest: Klap i hænderne i god tid inden du når der hen – eller ring med klokken.

Når du bruger ruten skal du huske

•       Der kan være fodgængere og hunde på MTB-ruten, ogde må gerne være der.

•       Al færdsel og cykling sker på eget ansvar

Skrevet af: Rasmus Skovbo
Underholdning  5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  4 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  3 out of 5 stars

 

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Det er et offentligt-privat partnerskab imellem FDF Friluftscenter Sletten, Skov og Naturstyrelsen, Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskole samt de to lokale mountainbikeklubber Ry Cykelklub og Gl. Rye MTB, der står for sporet.

Sporets Facebookside

FDF Sletten Hjemmeside

Himmelbjergegnens Natur- og Idrætsefterskoles hjemmeside

Ry Cykelklub

Gl. Rye MTB

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.