Bygholm MTB Spor

Bedømmelse af Sporet

Total Score 3.2 out of 5 stars

Bygholm MTB Spor

I Åbjergskoven der danner rammer om Bygholm Sø. Ligger MTB sporet Bygholm. Søen man kører rundt om blev skabt i 1918 da man lavede en opdæmning af Bygholm Å for at levere vandkraft til et el-værk.

Søen er 2,7km lang og 325m bred på det bredeste stykke. Der har i alle de år jeg kan huske været motionsruter i skoven til løbere og vandre. Og det har altid været her folk i byen er taget hen for at være i naturen når der skulle dyrkes motion.

I 2017 blev der indgået en aftale med Horsens kommune om at etablere et egentligt MTB spor i skoven. Og det har siden hen over undervejs i samarbejde med Friluftsrådet og MTB Horsens.

Starten:

Der er flere steder hvorpå man kan tilgå sporet, da sporet er lagt forbi flere P-pladser i skoven. Men det mest naturlige sted at starter er ved P-pladsen ved Åbjegskovvej 2, 8700 Horsens. (Google siger Schüttersvej 14)

Starten:

Sporet er ensrettet og kan ikke køres i andre retninger. Ensretningen skal overholdes for ikke at skabe problemer for andre.

Man skal også være opmærksom på at man flere steder krydser andre stier og veje. Så man kan ikke bare hold ild på hele tiden.

Beskrivelse af ruten:

Sporet starter rigtig flot ud. Det er tydeligt at se det er et spor der bygger på naturligt underlag, og for så vidt muligt naturlige features. Der er ikke overøset med tonsvis af grus og andet materiale. Og til features der er bygget er der brugt naturlige store sten og lignende. Det gør sporet smukt at se på.

Sporet er gennemgående blåt og er et virkelig godt begynder spor. Der er ikke særlig mange tekniske krævende sektioner på hovedsporet. Men der er også røde afstikkere som kan være teknisk krævende.

Den sydlige del af sporet er ikke vildt krævende, og der er ikke mange højdemeter heller. Men på trods af man skal træde meget i pedalerne er der et rigtig godt flow. Og man kommer igennem meget forskelligt natur og det er rigtig fedt at opleve.

På den nordlige del kommer der lidt flere højdemeter, og man kommer hurtig til at se dem. Efter man har kørt langs asfaltvejen lidt, skal man krydse over, og herfra går det op og nej langs er skrænt. Det er rigtig godt udnyttet. På toppen er der en mindre teknikbane og en P-plads. Her fra kan man vælge om man vil forsætte af den oprindelige rute, eller om man vil tilføje Grusgraven. Dette kan anbefales hvis man vil have det lidt mere teknisk.

I grusgraven finder man også lidt røde sektioner. Og langs motorvej er der virkelig højt fart og godt flow.

Når man har kørt grusgraven, kommer man tilbage til teknikbanen og kan herfra forsætte langs Bygholm sø til man kommer i mål.

Det sidste stykke af ruten byder på enkle sjove sektioner hvor farten og flowet på de små skrænter er udnyttet rigtig godt.

Fakta:

  1. ca. 11km
  2. Toilet facilitet
  3. Bynært
  4. Campingplads
  5. Flot natur
  6. Begyndervenligt

Sporet er i sin helhed rigtig fin. Der er nogle gode sektioner og det er et spor der egner sig godt til begyndere. Men alle kan få glæde af det. Sporet ligger 10-15min på cykel fra Horsens centrum så der er rig mulighed for at sætte familien af til shopping hvis ikke de vil cykle med rundt på dette naturskønne spor.

Bedømmelse:

Underholdning  2.5 out of 5 stars
Sværhedsgrad  2 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  4 out of 5 stars

Karakternede er givet ud fra hvordan sporene er på det givende tidspunkt. Der er et rigtig flot spor. Med enkle sektioner der underholder en. Men der er ikke de lange nedkørsler med højt flow og morskab. Derfor trækker underholdningen lidt ned. Da det er et blå spor og de enkle røde sektioner ikke er vildt svære så er sværhedsgraden heller ikke så høj. Men sporet er rigtig flot lavet og det er rigtig nemt at finde rundt. Så alt i alt et spor der er værd at besøge. Hvis man skal på disse kanter.

 

 

 

Du kan downloade ruten til din GPS her Download

Det er MTB Horsens  i samarbejde med Horsens Kommune og Friluftsrådet der har etableret sporet.

Sporet har sin egen Facebook side HER

Og MTB Horsens har Facebook side HER 

 

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.