Brejninggaard Banen

Bedømmelse af sporet

2 out of 5 stars

Brejninggaard Banen havde officelt åbningsdag Søndag den 14. April 2015.

Banen, eller sporet som jeg vil kalde det, er udarbejdet af Brejninggård Efterskole og Spjald Løbe og Cykelklub.

Sporet er et kort spor, i det jeg vil kalde et stykke plantage eller lille skov, der tidligere har indeholdt noget forhindringsbane. Hele skoven er udnyttet til sporet og der er ikke meget tilbage at lave forbedringer på. Selv slutspurten foregår udenfor skoven på en markvej.

Selvom sporet kun måler ca. 3 km. (efter min måling), så kommer man ikke stille i mål. Der skal arbejdes gennem hele ruten, da der er en masse skarpe sving og små “drops”. Underlaget er meget blødt og det kan til tider føles som om man køre på fladt dæk. Dette gør det også hårdere at cykle, da man hele tiden skal holde cyklen igang.

Der er enkelte steder, der ligger op til et lille flow og hvor der er smæk fyldt med små drops, væltede træer man skal over og virkelig skarpe sving. Der er forsøgt at lave et hop midt i sporet, hvilket fungerer godt, hvis man ved det er der. Der er ikke de vilde opkørsler, men de små der er der kan godt være hårde, hvis man er ny og når undergrunden er så blød som den er – eg vil kalde det blød mos.

Der er et sted på sporet hvor der er vurderet at droppet kan være svært at køre ned ad og der er derfor lavet et fint chicken run-skilt.
Banen er godt mærket op med lilla/ hvide cirkler på træerne og de kendte røde bjælker med spor logo på. Hele sporet er rødt og jeg vil klart vurdere det til begynderniveau – endda tror jeg børn får mest glæde af det.
Det er tydeligt, at der er lagt energi i at lave sporet, men desværre kan man også godt mærke det er lavet til de lokale og måske mere efterskolen. Det er ikke et spor, der kommer op og blander sig med de “store” drenge.

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Opsumering:

  1. Rødt spor, ca. 3 km langt
  2. Masser små drops
  3. Mange sving
  4. Enkelt stor drop med chicken run
  5. Blødt underlag af mos
  6. Nemt at finde rundt

Sporet er ikke egnet til 29″ da der slet ikke er nok flow til at man kan kaste den rundt i de skarpe sving. Sporet lægger primært op til udfordringer hos børn/de yngre, vil jeg vurdere, men hvis man cykler derud fra nær området, så kan det godt være en hyggelig afveksling fra asfalten.
Jeg vil give dette spor 2 stjerner, da der mangler flow, sporet er kort og underlaget er for blødt. Men der er også gode ting i det, da de har forsøgt at gøre det teknisk udfordrende, udfra det niveau man forventer vil blive kørt derpå og man kan se der er lagt energi i at lave sporet. Desværre mangler der en del før sporet kan komme op i vurdering.

Brejninggaard Banen er bestemt et besøg værd hvis man er i nærområdet, men har man kørt bare lidt MTB på størrer spor, føler man sig nok mindre udfordret. 

Skrevet af: Rasmus Skovbo

 

 

Kort over parkering

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.