Boserup Skov

Bedømmelse af sporet

Total Score 3.3 out of 5 stars

Boserup Skov:

Man ved at der har boet mennesker i området siden jægerstenalderen og der er en del gravhøje i skoven fra bronzealderen. Navnet Boserup menes at stamme fra en vikingebebyggelse som lå der hvor BoBillede 28-07-2016 10.34.42serupgård Naturcenter nu ligger. Mountainbike sporet er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Nationalparkprojekt Skjoldungelandet og Roskilde Mountainbike Klub i 2012 og bliver nu passet og forbedret af RMK.

Hold øje med spordage på Facebooksiden RMK Roskilde Mountainbike Klub.

STARTEN:

På kortet kan man se at der er 2 gode startpunkter og jeg valgte at starte fra den sydlige ved Boserupvej 78-80 4000 Roskilde. Ved indkørslen til P-pladsen står et skilt med kort over sporet og derfra kan man se sporets start lidt oppe ad grusvejen, med tydelige pile som angiver kørselsretningen.

ENSRETTET:

Sporet er ensrettet mod uret rundt, bortset fra de 300m grusvej som forbinder de to sløjfer af sporet.

BESKRIVELSE AF TUREN:

DeBillede 28-07-2016 10.37.27n østlige sløjfe er ret jævn og med godt flow. Efter ca. 1,7km kommer man forbi Teknikbanen lige ved Boserupgård naturcenter. På hele den østlige del har sporgruppen forstærket sporet mange steder med stabilgrus og der er bygget en del berms, et par små drop/hop, en nedkørsel med steps og så er de i gang med en rockgarden, alt sammen med fine chicken runs.
Efter ca. 6,8km kommer man til et skilt med pile i to retninger. Kører man lige ud, fortsætter sporet bare og man kommer tilbage til sit udgangspunkt og har kørt ca. 9km. Kører man derimod til højre ad grusvejen, kommer man til en P-plads hvor man finder Midgårdsormen og her har sporets vestlige sløjfe sin start og slutning.

Den vestlige sløjfe er 3,5km. Den er også ret jævn og med rigtigt godt flow, ligesom Østdelen, men her er der flere op og nedkørsler og sporet er næsten helt naturligt uden grus.

OPSUMMERING:

  1. I alt ca. 12,5km.
  2. Ca. 5km fra Roskilde station.
  3. Utydeligt opmærket.
  4. Godt flow.
  5. Godt begynderspor.
  6. Teknikbane.
  7. Spisested Traktørstedet.

 

Rigtigt dejligt spor RMK har som hjemmebane, med fint flow og tilgængeligt for alle, men der mangler lidt bakker. De bakker der er der bliver dog udnyttet på bedste vis. Udover det syntes jeg at de blå mærker var meget utydelige, specielt i den østlige del, men det var egentligt ikke svært at finde vej. Lækkert spor og jeg vender helt sikkert tilbage.

Underholdning  3 out of 5 stars
Sværhedsgrad  3 out of 5 stars
Udførsel  4 out of 5 stars
Opmærkning  3 out of 5 stars

 

Kort over parkering

 

 

Download sporet til din GPS Download

Mountainbike sporet er blevet til i et samarbejde mellem Naturstyrelsen, Nationalparkprojekt Skjoldungelandet og Roskilde Mountainbike Klub.

Roskilde MTB Klub på Facebook 

Kort over sporet på PDF

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.