Bording MTB & Four Cross

Bedømmelse af sporet

Total Score 4.3 out of 5 stars

Bording MTB og 4x bane:

Bording MTB og 4x bane er bygget og vedligeholdt af Christian Morgen Larsen som startede med en flad mark i 2012. Mange tons sten, sand og grus er blevet brugt til at skabe en teknisk udfordrende bane, dens meget flade placering gør samtidigt banen til et sted hvor din kondi udfordres efter ganske få runder. Banen blev officielt åbnet med en stor åbningsfest i august 2017 efter 5 års arbejde på at gøre banen færdig.

STARTEN:

Når man er kørt ind ved skiltet ved vejen ind til banen og forbi rid

eskolen ser man starthøjen foran sig, der er som sådan ikke en parkeringsplads så placere bilen fornuftigt langs vejen ved banen.

Banen er udstyret med start boks til løb, som er på den første store høj man møder. Der også en lille manuel start boks til en lille 2by2 som findes inde midt i den store bane.

ENSRETTET:

Banen er ensrettet men med flere forskellige linje valg forskellige steder på banen

BESKRIVELSE AF TUREN:

Når man står på starthøjen og er klar til at sætte afsted ned mod det første hop bliver man klar over hvor meget arbejde der lagt i banen, man får et fuldt overblik over banen fra starten af. Når man sætter foden på pedalerne og ruller afsted kommer man lynhurtigt op i fart og op i luften over en velbygget tabletop som lige efter landingen sender en ind i to modsat vendte høje berms. Efter et kort fladt pedal stykke rammer man et berm efterfulgt af banens første linje valg. Den ene linje fører en op over en lille bygget høj som giver dig fart ned mod næste sektion. Den anden og markant kortere linje fører dig henover en rå lille rockgarden, med den rette teknik er det min vurdering at det er den hurtige men mest vilde linje. Efter linjevalget kommer et lækkert berm og flad pedal sektion med et par rollers som kan give en smule luft under hjulene. Herefter forsætter banen med flere sektioner med features bygget ind mellem byggede høje i hver side af banen med flade sving, flere steder på banen er der mulighed for at vælge linje med forskellige features som igen samles. Banen er utroligt teknisk udfordrende og kræver en god kondi at kører fuldt ud. Når man er igennem hoved delen af banen kommer til slut et godt bygget finish hop med god mulighed for luft under hjulene. I midten af banen er der en lille bane med rollers hvor man dyster 2 mod 2 i korte sprint. Langs hele banen ligger der en lang straight rythm bane med 4 store roller og 2 linje valg i bunden, banen slutter og vender den anden vej med et stort berm. Banen er som sagt flad og det hæmmer desværre naturligt flow dog kan man med god kondi holde farten let og få et lækkert flow.

OPSUMMERING:

  1. Teknisk udfordring fra start
  2. Dejligt flow i midt sektionerne
  3. Velbyggede hop.
  4. Et godt træningsspot
  5. Farbart året rundt
  6. Kort spor så kan nemt køres mange gange.

 

Sporet får sin score fordi det et super sted at træne teknik og kondi på en gang. Banens længde og startboks ligger op til at man kører mange sessions, det trækker dog ned at banen er så flad som den er.

Underholdning  3 out of 5 stars
Sværhedsgrad  4 out of 5 stars
Udførsel  5 out of 5 stars
Opmærkning  5 out of 5 stars
Skrevet af: Daniel Spanggaard Kristensen

Kort over parkering

Denne bane kræver ikke GPS

Bording MTB og 4x bane er bygget og vedligeholdt af Christian Morgen
Du kan læse mere om banen på deres hjemmeside.

HER!

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.