Blåbjerg Klitplantage

Bedømmelse af sporet

4 out of 5 stars

Blåbjerg klitplantage er et kæmpe område med hele tre spor og med mulighed for at køre ud til Henne strand og tag en dukkert, hvis turen har været hård.

Ruterne er mærket op med farver, så det er nemt at finde rundt. Der er et grønt spor på 4 km, sort på 7 km og hvid på 13 km.
Alle tre spor er udfordrende ind imellem, men det sorte spor, er som i så mange andre skove, det sværeste og er dermed mere teknisk krævende. Ruten kan derfor kun anbefales hvis man er en mere erfaren køre, men er man klar på udfordringer kan man som mindre erfaren også tage udfordringen op og køre sporet.
Det hvide og grønne spor rammer også nogle tekniske svære pasager og blåbjerg klitplantage er generelt et område der rummer lidt af hvert.

Det er nemt at finde sporerne derude og er som sagt nemt at finde rundt.Billede 08-05-15 16.33.53 (1)
Alle sporene er mærket med pile i hvert enkelt spors farvekode og nogle steder render sporene sammen, så man kan lidt selv vælge sin vej rundt. Der er kørselsretning og det skal man respektere, da der er mange som gør brug af skoven og rigtig mange cykler derude. Nogle steder skal man være opmærksom på,
at man krydser asfaltvejen der går op til p-pladsen og flere steder krydser man skovveje og heste stier.
Så hold øjne og øre åbne.

Jeg kørte lidt blandet for at få lidt af det hele med, så beskrivelsen er et udpluk af de tre ruter og skulle nogen være uenige, må de rette mig.

 

Der er rigtig mange gode pasager på sporene og der er lagt et kæmpe arbejde i at lave det. Det er Varde cykelklub, som står for sporbyggeriet og de har styr på at lave spor.
Ruten indeholder flere svære nedkørsler og bakker der skal kæmpes opad.
Det er en rigtig fed udfordring at køre på det sorte spor, fordi her bliver du og cyklen virkelig presset. Flere steder går det nedad og henover rødder og stubbe, så man skal vælge sin rute ned af bakken med omhu. Andre steder er der lavet nedkørsler med små forhindringer og burns. Der er brugt meget grus og sand for at gøre det bedre. Dog er der nogle steder hvor sandet godt kan drille lidt.

Billede 08-05-15 17.07.36Hvis man er en aggressiv kører og gerne vil udfordres, så er den sorte rute perfekt.
Der er en bakke med nogle store rødder, hvor man godt kan få lidt luft under hjulene, men man skal dog lige huske at være opmærksom på hvor man lander. (AV)
Der er en del opkørsler, hvor der er lagt “grip-måtter” ud og et enkelt sted er der lagt noget ud der ligner et tæppe (de fleste kender nok til dem), men det fungerer virkelig godt og er med til, at de stejle bakker kan køres uden for meget besvær. Kører man på det sorte spor, skal man hele tiden være opmærksom, for der er mange forhindringer og det er dét der gør den så fed. Der er enkle bakker på den sorte der virkelig kan tage pusten fra enhver og hvor der skal arbejdes igennem.

 

Den grønne rute har også svære pasager, men niveauet her er lidt mere lige til. Ingen af sporene er helt vildt nemme at køre, så alle slags kører vil blive udfordret. Om man er nybegynder eller øvet gør ingen forskel. Sporene er bygget sådan, at uanset niveau, så rammer man steder hvor man lige skal finde sig selv, inden man kaster sig ud i det.

Det hvide spor er et maraton og kan køres af alle.
Der er en del kørsel på de størrer stier, men man kommer også ind igennem skoven på de små single tracks.
Uanset hvilket spor man vælger, så vil man blive underholdt og udfordret.
Men lige nøjagtig i dette område skal man vælge ud fra evne, da den sorte ikke er egnet til nybegyndere, hvorimod i andre skove er den sorte tilsvarende den grønne her. Så jeg vil anbefale, at vælge ud fra evne og ikke ud fra hvad du ønsker du kan, hvis du vil have noget ud af det.

Opsumering:

  1. Burns
  2. Mange store bakker
  3. Teknisk svær 
  4. Middelet flow
  5. Udfordringer til alle kører
  6. Mange rødder 
  7. Grønt spor 4 km
  8. Sort spor 7 km 
  9. Hvid spor 13 km 
  10. Ca 150 højde meter

Der er lagt et stort stykke arbejde i, at gøre sporet godt og tilgængelig for alle. Det er et stort og flot område og der er ruter for alle.
Jeg vælger at give dette spor 4 stjerner fordi, jeg synes det indeholder alt hvad der skal til for at alle kan få glæde af det. Der er dog stadig nogle steder der kan trænge til en lille forbedring, men uanset hvad man vælger,så er man underholdt og træt når man kommer hjem. Det er virkelig et lækkert spor.

Blåbjerg klitplantage er bestemt et besøg værd og man kan tage familien med i sommerhus, da der er masser feriehuse i området omkring skoven. 

Skrevet af: Rasmus Skovbo

Kort over parkering

Download Hvid rute til din GPS Download

Download Grøn rute til din GPS Download

Download Sort rute til din GPS Download

Her kan du finde en folder om Blåbjerg klitplantage

Naturstyrelsens folder om sporet.

Det er Varde cykelklub der står for sporarbejde og du kan se mere om dem her.

Varde cykelklub

Varde cykelklub’s facebookside

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.