Bjerge Skov

Bedømmelse af sporet

3.5 out of 5 stars

Bjerge skov ligger syd for Horsens og er yderst velbesøgt. Det er et dejligt område der har virkelig meget at byde på. Man kan tage en stille tur gennem skoven inden man rammer sporet, men man være opmærksom på, at de store skovstier bliver brugt flittigt af befolkningen i Horsens og omegn. Det er derfor vigtigt, at man viser respekt og forsigtighed overfor de andre brugere af skoven.
Hvis man er fra egnen, kan man udfordre sig selv, få en anerledes start på turen og lægge ud med, at cykle inde fra Horsens og tage den lange vej op af bakken ved Purhøj.

Sporet i Bjerge skov er på det senest blevet udvidet og der er lavet en del nyt og godt sporarbejde.
Der er kommet mange nye tiltag, som virkelig gavner sporet.

Der er to spor, Blå på ca. 7,3 km. og 193 højde meter og Sort på omkring 10 km og 252 højde meter.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det sorte spor er for de øvede og nogle steder for de lidt mere øvede, det blå spor er noget nemmere og kan køres af de fleste.
Det sorte spor er sløjfer, som hele tiden kommer tilbage til det blå og man kan derfor godt kører flere sammen i forskellige niveauer. Nogle steder er det sorte meget teknisk udfordrende at komme igennem, hvorimod andre steder skal der bare nogle benmuskler til for at komme op. Enkelte nedkørsler på det sorte spor, kan virke lidt farlige at køre.

Sporet er rigtig godt opmærket og man er ikke i tvivl om hvor man skal køre hen, hvilket hælper på, at man kan holde gang i cyklen ud at skulle stoppe op og orientere sig.

Der er en stor p-plads lige ved sporets start, hvilket er meget praktisk og gør det meget lige til.
Sporet starter med at køre opad, så det kan godt være en fordel, at have varme lidt op inden man starter.
Sporet byder på en del bakker og mange sjove nedkørsler. Der er dog et sted på sporet, som jeg husker fra tidligere, som værende en fed lige nedkørsel, hvor der nu er lavet et mere slalom-agtig spor, som tager lidt af farten. Det ærgrer mig lidt.

Hvis man vælger at tage de sorte sløjfer, så kommer man igennem mere af skoven på singletracks, hvor det blå udmunder på bredere skovstier nogle steder. Her skal man igen være opmærksom og tage hensyn til andre brugere at skoven.
Efter man har kørt det blå spor et stykke tid, kommer der en afstikker til sort, denne virker i starten simpel og man kan undre sig over hvorfor DSC04194den er sort, lige indtil man rammer “døds nedkørslen” i nåleskoven.
ette stykke af sporet er virkelig teknisk svært og har med garanti kostet nogle styrt, så her kan det kun anbefales at køre, hvis man er en rutineret kører. På baggrund af det, behøver man ikke springe dette stykke af skoven over, for det giver lidt ekstra teknisk træning og bakker i benene. Ellers kan man bare trække der, hvor teknikken ikke helt rækker. Efter nåleskoven kommer der et stykke, hvor man køre på en skråning hvor der skal holdes fart i cyklen, ellers havner man nede i “bunden” i en fuge og det er træls. Men ellers et fedt stykke skov.
Efter dette stykke, så mødes blå og sort spor igen.
Vælger man det blå spor, kører man udenom nåleskoven på en skovvej af grus, hvor sporene løber mødes i toppen af denne. Her kommer man ind på et stykke singletrack, hvor man virkelig kan holde fart i cyklen og få et fedt flow. Sporet ender i et sving, hvor man herfra kører nedad over nogle rødder og i bunden kommer der endnu et sving, hvor det herfra gå opad igen. Derefter kommer der et godt nyt stykke med nogle fede “forhindringer” og hop man kan tage.
Er man ikke klar til enten forhindringerne eller hop, er der mulighed for at køre udenom disse.

Efter en smal pasage, kommer det sidste stykke af sporet. Her kan man få et virkelig godt flow, som er en perfekt afslutning på sporet. Det gode flow gør, at man lidt glemmer nogle af de pasager, hvor man kan blive lidt presset.

Opsummering:

  1. Berms
  2. Blå 7,3 km og 193 højdemeter
  3. Sort ca. 10 km og 252 højdemeter
  4. Teknisk svær sort
  5. Underholdende
  6. Mange bakker
  7. En del rødder
  8. Hvis det regner er det meget mudret

 

Jeg giver sporet 3 ½ stjerner, da jeg synes det har meget at byde på og man er godt underholdt. Desværre er der bare rigtig meget mudder hvis bare det har regnet en smule og det trækker lidt ned at nedkørslen på “midten” af sporet er ændret. Derudover er det sorte spor virklig teknisk krævende og det er svært at vurdere på forhånd, da det i andre skove er lidt nemmere. Det blå spor er derimod noget nemmere, men stadig krævende hvis man er begynder. Og så køres der en del på skovvej med grus og på den første sorte sløjfe mangler der virkelig en berm, så man ikke kører ud i det bløde sand.

Bjerge skov kan klart anbefales, uanset hvor i landet man bor. Hvis man mangler noget udfordring, så tag endelig de sorte sløjfer. Rigtig lækkert spor. 

Skrevet af: Rasmus Skovbo

En lille teaser af Bjerge skov

 

Kort over parkering

Download sporet til din GPS Download

Sporet er ejet af Naturstyrelsen, men det er Bjerge skov trailbuilderlaug der står for sporarbejdet.
lauget er et sammnearbejde mellem MTB Horsens og MTB7130+

Læs Naturstyrelsens folder over sporet her

MTB Horsens facebook side

MTB Horsens hjemmeside

MTB7130+ facebook side

Sporet har også sin egen facebook side

Mountainbike i Bjerge Skov

Din mening tæller

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.